![]() |
| בקבוקי תבערה, רימונים והצתת מכונית יוקרה (בתמונה הרכב שהוצת בשנת 2013) |
היחידה המרכזית (ימ"ר) של מחוז חוף הודיעה היום על חשיפת פרשיית סחיטה באיומים של משפחת אנשי עסקים מחדרה, עם הגשת כתב אישום נגד שניים מהמעורבים בפרשה. השניים – עדן טולדנו (18) ואלי ארביב (21) מחדרה, נעצרו לאחרונה יחד עם אחרים, וכעת הם מואשמים, בין היתר, בהשלכת בקבוקי תבערה לעבר בית משפחת העסקים. שני חשודים נוספים, מתן ארביב ואופק אשתר, עדיין עצורים, וכתב אישום יוגש נגדם, כך מסתמן, בימים הקרובים.
תחילת החקירה לפני כחודשיים, אז התקבלה במשרדי הימ"ר תלונה אותה הגישו בני משפחת קבלנים מוכרת בחדרה, ולפיה הם נסחטים על ידי גורמים עבריינים. על פי החשד, בני המשפחה נדרשו לשלם מיליוני שקלים לאותם גורמים, ומשסירבו – התרחשו מספר אירועים פליליים נגד המשפחה. בין השאר הוצת רכב שבבעלות המשפחה, ונזרקו רימוני הלם ובקבוקי תבערה לעבר ביתם של הנסחטים. בסך הכל נרשמו שישה אירועים פליליים הקשורים לפרשה.
![]() |
| אלי ארביב |
צוות החקירה, בראשותו של רפ"ק גיא וגנר, עצר בשבועות האחרונים מספר רב של מעורבים. בחלוף מספר ימים נותרו במעצר שישה חשודים, אולם שניים נוספים שוחררו לפני ימים אחדים. במהלך החקירה הודו חלק מהמעורבים במקרי זריקת הבקבוקים ורימוני ההלם. בנוסף, אחד המעורבים חשוד ב-10 עסקאות של מכירת סמים, כשבאחד המקרים הוא אף מכר סמים לאחד מבלשי צוות החקירה. במהלך החקירה נחשף פרט מעניין: המעורבים התאמנו בזריקת בקבוקי התבערה קודם לכן, בזירה ששימשה לאימונים. זירה זו נחשפה על ידי חוקרי צוות החקירה של הימ"ר.
מכתב האישום, שהוגש על ידי עורכי הדין רמי סלאמה ושלומית בשבקין מפרקליטות מחוז חיפה, במסגרת הקשר ולשם קידומו, ייצרו טולדנו וארביב יחד עם מתן ארביב ועם אשתר, מספר בקבוקי תבערה. לפחות בשני מועדים שונים, כך נטען, נשאו המעורבים בקבוקי התבערה לשטח נטוש, שם הדליקו והשליכו את בקבוקי התבערה על מנת לרכוש מיומנות בהשלכתם.
לפי כתב האישום, ב-4 באוגוסט סמוך לשעה חמש לפנות בוקר, נסעו המעורבים ברכבו של מתן אל בית משפחת העסקים, ניסו להדליק את בקבוק התבערה והשליכו אותו לעבר הבית. הבקבוק לא התלקח, אך פגע בקיר הבית, התנפץ ונפל בחצר. כתוצאה מהתנפצות הבקבוק, נפגע השומר במקום פגיעות קלות מרסיסי הזכוכית.
על פי סעיף אישום נוסף, המיוחס לטולדנו בלבד, בעקבות מעצרו של אלי ארביב וביוזמתו של אחיו מתן, קשרו המעורבים קשר להשליך בקבוק תבערה נוסף –על מנת להסיר את החשדות בנוגע למעורבותו של ארביב ולהביא לשחרורו. נטען כי בהמשך לתכנון, כאשר הגיעו טולדנו ואשתר אל בית המתלוננים, יצא אשתר מהרכב והשליך את בקבוק התבערה שנפל על הכביש, התלקח אך נכבה כעבור זמן קצר.
אישום אחר מייחס לאלי ארביב שיבוש מהליכי משפט: לטענת הפרקליטות, הוא התקשר לחברתו וביקש ממנה כי במידה ותיחקר, שתמסור שאינה יודעת במה הוא עוסק. בהמשך, במהלך שיחת ועידה שאורגנה על ידי חברתו של ארביב, עדכן טולדנו את ארביב שהוא נמצא באילת. באותה שיחה ארביב אמר לטולדנו להישאר באילת למשך כשבועיים, ולשמור על זכות השתיקה. הוא אף הנחה אותו ליצור קשר עם אדם אחר , ששמו עלה גם כן בחקירה, ולומר לו "להיעלם" למשך כשבועיים.
![]() |
| מתן ארביב בבית המשפט |
כתב האישום מתבסס בעיקר על הודאתם של המעורבים. כך למשל, טולדנו ואשתר הודו במיוחס להם, תוך תיאור מפורט של אופן השתלשלות האירועים. כמו כן הם הפלילו את אלי ארביב, תוך שהם מציינים כי ביצעו את המעשים מתוך כוונה לקבל כסף בעבור מעשיהם. אלי ארביב עצמו הפליל את שלושת שותפיו בכל הנוגע לסעיף האישום הראשון. לעדויות אלה ניתן להוסיף צילומים ממצלמות אבטחה, המתעדים הגעת רכב לזירה והתאמת טביעת אצבע של אשתר על זכוכית שנתפסה בזירת האירוע.
מלבד כתב האישום, הפרקליטות מבקשת להאריך את מעצרם של הנאשמים טולדנו וארביב עד תום ההליכים. השניים מיוצגים על ידי עורכי הדין רויטל סבג וגיא מימון. כאמור, בימים הקרובים ככל הנראה יואשמו גם מתן ארביב ואשתר.
יש לציין, כי כתב האישום אינו מפרט מה הרקע לשורת ההתנכלויות כלפי משפחת העסקים, אך במשטרה בודקים חשד שהמניע לסדרת האירועים הוא אירוע שהתרחש לפני כשלוש שנים. על פי החשד, אחד מבניה של משפחת העסקים התרועע בזמנו עם אשתו של תושב חדרה, שקשר קשר עם אחרים כדי לנקום בו ולסחוט אותו.
![]() |
![]() |
![]() |
| עו"ד גיא מימון | עו"ד רויטל סבג | עו"ד רותם כהן |
על פי החשד, בעלה של האישה הזמין את אותו אדם אל ביתו והטיח בו את דבר הרומן. איש העסקים טען במשטרה כי הוא תקף אותו באותו מפגש ומאז אף אירעו סדרת התנכלויות נגדו ונגד משפחתו. כך למשל, בקיץ 2013 הוצת רכב יוקרה של אבי המשפחה. בעקבות ההצתה אז, עצרה המשטרה שני חשודים בחשד להצתה: גבי פינחסוב ואבירן עזרן. כמו כן נעצר גם הבעל "הנבגד" שנחשד בשליחתם. בסיום החקירה, נגד הבעל לא התגבשה תשתית ראייתית, אולם פינחסוב ועזרן הואשמו, הורשעו ונשלחו למאסר בפועל.
לפני מספר שבועות, אחרי תקופה לא קצרה של שקט יחסי, החלו סדרת ההתנכלויות למשפחת העסקים. במשטרה חושדים כי העיתוי המחודש להתנכלויות קשור בכך שלאחרונה קיבלו פינחסוב ועזרן דרישה מחברת הביטוח, לשלם את הנזק בגין ההצתה בשנת 2013.
כאמור, בכתב האישום הנוכחי הרקע נשאר בגדר תעלומה, אולי מתוך כוונה של החוקרים שלא לחשוף את כל פרטי החקירה, בניסיון לאתר את מי ששלח את המעורבים לבצע את סדרת ההתנכלויות הנוכחית.
![]() |
![]() |
![]() |
| עו"ד יגאל כהן | עו"ד שי לוי | עו"ד אלי כהן |
יש לציין כי במהלך החקירה נעצרו גם איציק בן שבת, אושר ארביב, שגיא צורדקר, יוסי קרפן וכן גרושתו של אותו בעל "נבגד". בסופו של דבר, החשודים – שחלקם היו מיוצגים על ידי עורכי הדין יגאל כהן, שי לוי, רותם כהן ואלי כהן – שוחררו מהמעצר לאחר שלא התגבשה נגדם תשתית ראייתית מספקת.
מפקד ימ"ר חוף, נצ"מ בני אבלייה: "מדובר במהלך ארועים חמור בו גורמים עבריינים מנסים את מזלם בסחיטה ונחישותם של הנסחטים וגורמת לסדרת ארועים אלימים. מדובר בחקירה סבוכה ומורכבת אשר מסתיימת בגיבוש תשתית ראייתית כנגד המעורבים, הן בסחיטה, בתכנון ובמעשים בפועל".
עו"ד גיא מימון, המייצג את טולדנו, מסר עם הגשת כתב האישום: "מדובר בבחור נורמטיבי שהיה עתיד להתגייס לגולני. הוא הביע חרטה כנה על מעשיו. למרות העבירות שהוא ביצע לא מדובר בעבריין. מדובר בילד שנגרר בלי להבין אפילו שהמתלונן הוא חבר טוב של אביו. כתב האישום שונה בתכלית מבחינת חומרת והיקף העבירות שיוחסו לו בשלב הארכות המעצר. ההגנה טענה לכל אורך הדרך שעבירות של תקיפה, הצתות של רכבים, סחיטה באיומים כלל אינן קשורות בו וכי הודאתו במשטרה במיוחס לו סיימה למעשה את החקירה ולראיה הדברים עולים מכתב האישום".
עו"ד רויטל סבג, המייצגת את ארביב, מסרה בתגובה: "קיבלנו את כתב האישום זה עתה. נלמד את חומר הראיות, נצלם אותו ונטען את טיעוננו בפני בית המשפט הנכבד".


















לא מדויק .
עדן הודה תוך כדי פירוט מלא
של האירועים הכולל שיחזורים
ועימותים בעוד החשוד השני
רק אישר את גרסתו של עדן והודה במיוחס לו
לגבי יתר הנאשמים אמר כי הוא חושב
אך לא יודע לומר בדיוק מי הגורם פרט
לסעיף בו הואשם שהודה שהיו איתו אך
רק הוא לקח חלק פעיל
מעבר לכך החשודים הפללו לפני
שהודו במיוחס להם ע״י עצור אחר בפרשה
שהוכשל ע״י מדובב ו קישר אותם ואת יתר
הגורמים שהיו מעורבים בתיק
בכל מקרה אחלה משפחת ארביב גברים רצח
וילדים טובים שהסתבכו כל אחד שילם את חלקו