![]() |
| רפאל מימון |
צעירים מנתניה, המוכרים למשטרה, נסעו לחופשה באילת ותקפו קשות וללא סיבה צעיר אחר באזור המלונות. כך עולה מכתב אישום שהוגש (14.9) נגד שניים מהם: סהר מוליחי (21) ורפאל מימון (22). השניים מואשמים בחבלה בכוונה מחמירה, איומים והעלבת עובד ציבור.
על פי כתב האישום, ב-3 בספטמבר סמוך לשעה שש בערב, הנאשמים ושני חברים נוספים פגשו צעיר בן 24 בטיילת סמוך למלון קראון פלאזה באילת. לפי האישום, מסיבה שאינה ידועה השליך מי מהנאשמים או חבריהם משקה אלכוהולי על המתלונן, ולאחר שזה התרעם – התפתח בין המתלונן לבין הנאשמים וחבריהם ויכוח קולני.
במהלך הוויכוח, כך נטען, נטל מימון בקבוק זכוכית והטיח אותו בעוצמה מספר פעמים בראשו של הצעיר, ובמקביל בעט מוליחי בפניו ובגופו בכוח. לפי האישום, האחרים תקפו אף הם את המתלונן בבעיטות ובמכות בגופו. תוך כדי התחנן הצעיר בפני הנאשמים והאחרים שיניחו לו לנפשו, טוענת התביעה ומוסיפה כי אלה התעלמו והמשיכו להכות אותו.
לפי כתב האישום, עוברי אורח שראו את המתרחש צעקו לעבר הנאשמים והאחרים להניח לצעיר. בתגובה, נטען, איימו עליהם הנאשמים: "בואו תרדו למטה, אנחנו נז**ן גם אתכם". מיד לאחר מכן נמלטו מהמקום.
![]() |
| עו"ד אבי חימי |
כתוצאה מהתקיפה, למתלונן נגרם חתך עמוק וארוך בראשו, שנסגר באמצעות סיכות בבית חולים "יוספטל" באילת, ונמצא כי יש חשש לשבר בפרק הלסת שלו.
שוטרי תחנת אילת, שהיו באותה עת במשמרת סיור בסמוך, הבחינו בנאשמים נמלטים בריצה והורו להם לעצור. בתגובה, מימון סירב להישמע לבקשתם ולהושיט ידיו לאזיקים, תוך שהוא מקלל את השוטרים במילות גנאי. בסופו של דבר השניים נאזקו והובהלו אל תחנת המשטרה המקומית. בהמשך סירב מימון לצאת מהניידת אל תחנת המשטרה.
מעצרם של השניים הוארך מעת לעת, ולאחר שהחוקרים הצליחו לאסוף ראיות לכאורה, הוגש נגדם כתב אישום לבית המשפט המחוזי בבאר שבע. כתב האישום מתבסס על עדותו של המתלונן, עדויות עוברי אורח, גילוי טביעת אצבע של מוליחי על שבר בקבוק בזירה, ואיתור דמו של הקורבן על גופו ובגדיו של מוליחי.
מוליחי טען בתחילה בחקירתו, כי הפריד בין הנוכחים שרבו, אולם בהמשך סירב לשתף פעולה. מימון דבק בזכות השתיקה לאורך חקירותיו.
![]() |
|
| עוה"ד גלעד מנשה ונדב אלמוג |
מבקשת המעצר עד תום ההליכים עולה, כי באמתחתו של מוליחי שתי הרשעות קודמות והוא מוכר למשטרה, בין היתר מעבירות של החזקת סכין, אלימות, איומים ורכוש. מנגד, מימון בעל הרשעה קודמת בעבירות סחיטה בכוח והוא מוכר ממגוון עבירות נוספות, כשבין היתר נעצר בעבר בחשד לרצח אלי שזירי וכן בגין הצתה והחזקת אמל"ח.
את כתב האישום הגיש עו"ד ערן צברי מפרקליטות מחוז דרום.
סנגורו של מוליחי, עו"ד אבי חימי, מסר בתגובה: "אין שחר לדברים ויש טעות בראיות. נוכיח זאת במהלך המשפט".
סנגוריו של מימון, עורכי הדין גלעד מנשה ונדב אלמוג מסרו בתגובה: "מרשינו מכחיש כל קשר להיותו חלק ממעשה התקיפה. התנהלות היחידה החוקרת גרמה לעיכוב פעולות חקירה מהותיות שהיו שופכות אור על חפותו של מרשינו".











