
סנגורה של אישה בת 32 מהיישוב אלעד, שנשפטה ל-15 חודשי מאסר עקב הרשעתה בביצוע עבירות מין בקטינה, הגיש לבית המשפט המחוזי בתל אביב ערעור על חומרת העונש.
הנאשמת הורשעה לפני כחודשיים בריבוי עבירות מעשה מגונה בכוח בקטינה.
כתב האישום נגד הנאשמת הוגש בנובמבר 2018. נטען בו כי ב-25 באוקטובר באותה שנה ביקשה משכנתה בת ה-16 לעזור לה לסדר צעצועים בדירתה בזמן שילדיה ישנו. לאחר שסיימו לסדר, התיישבו השתיים על הספה לשוחח.
במהלך השיחה בין השתיים אמרה הנאשמת לקטינה כי היא נמשכת אליה וניסתה לשכנע אותה לנשקה על שפתיה. כשהקטינה סירבה, הנאשמת תפסה את שתי ידיה וניסתה לנשקה בכוח. הקטינה התנגדה בתוקף, חסמה את פיה ואמרה לנאשמת שאינה מסכימה. לאחר מספר דקות של מאבק הצליחה הנאשמת לנשק את הקטינה מספר פעמים, השכיבה אותה, ישבה עליה נישקה אותה על שפתיה דקות ממושכות וביצעה בה מעשים מגונים נוספים, תוך אמירות מיניות בוטות ולמרות שהקטינה כל העת התנגדה.
בעת המעשים אמרה הנאשמת לקטינה מספר פעמים כי האירוע צריך להישאר ביניהן, וכאשר ילדיה נכנסו לסלון, הנאשמת הפסיקה את מעשיה, החזירה את הילדים לחדרם וחזרה לבצע את זממה בנערה. כשעתיים וחצי מתחילת האירוע, כשניסתה הנערה לצאת מהבית, הנאשמת הצמידה אותה לקיר ונישקה אותה שוב, ליטפה אותה בגופה והתרתה בה לבל תספר על האירוע לאף אחד.
למחרת בבוקר נכנסה הנאשמת לביתה של הקטינה ואל תוך חדרה. הקטינה נכנסה לאמבטיה להתלבש, וכשיצאה והלכה לכיוון חדרה, נכנסה הנאשמת אחריה, הצמידה אותה לארון הבגדים וניסתה לנשק אותה. הנערה התנגדה גם למעשה זה, ורק כשחזרה אחותה הביתה, הנאשמת שחררה את אחיזתה.
במסגרת הסדר טיעון בין סנגורה של הנאשמת לבין הפרקליטות, סוכם כי הנאשמת תודה, תורשע ותישלח לשירות המבחן לקבלת תסקיר. כמו כן סוכם כי במידה ויתקבל תסקיר חיובי, על הנאשמת יוטלו עבודות של"צ. השופטת אליאנה דניאלי אמרה בהקשר זה כי מדובר בענישה המנוגדת למדיניות לצורך בהגנה על קטינים.
לאחר שהודתה והורשעה, הנאשמת טענה בשירות המבחן כי אינה נמשכת אל הנערה, וכי מדובר היה באובדן שליטה רגעי. מספר תסקירים התקבלו בעניינה, עד שבסופו של דבר המליץ שירות המבחן לסיים את ההליך בתקופת מבחן, לנוכח פוטנציאל שיקומי ממשי.
למרות זאת, הפרקליטות עתרה לעונש של 15-36 חודשי מאסר.
השופטת דניאלי קבעה בגזר הדין כי לא ניתן לקבוע שקיים פוטנציאל שיקומי ממשי בעניינה של הנאשמת. לבסוף היא הטילה עליה 15 חודשי מאסר בפועל, כמו גם חצי שנה מאסר על תנאי, ופיצוי של 10,000 שקל לנערה.

כאמור, סנגורה של הנאשמת, עו"ד ניר יסלוביץ', הגיש ערעור על חומרת העונש לבית המשפט המחוזי מרכז בלוד. הסנגור טוען כי העונש חורג מרמת הענישה המקובלת ומחמיר יתר על המידה עם הנאשמת, גם לנוכח נסיבותיה האישיות ומצבה הנפשי. הוא ציין כי הנאשמת מוכרת לשירותי בריאות הנפש לאורך שנים, ובין היתר אושפזה באופן כפוי.
"שגה בית המשפט שלא קבע נתחם נמוך יותר בעניינה של המערערת, וזאת בשים לב למצבה הנפשי והאישי של המערערת, מה עוד והמצב הנפשי והאישי שלה, הוא זה שהוביל את המערערת לביצוע המעשים שיוחסו לה בכתב האישום", כתב הסנגור בערעור. "המקרה שבפנינו אינו שגרתי, והיה על בית המשפט, ליתן משקל לגורמים הנפשיים שהובילו את המערערת לביצוע העבירה".
הסנגור עתר לבטל את המאסר, לאמץ את המלצת שירות המבחן להסתפק בצו מבחן למשך 18 חודשים.







