
שילה תיבי, נער בן 16 משכונת נווה זאב בבאר שבע, התלונן כי הוא וחברתו נפלו קורבן לתקיפה על רקע לאומני. לטענתו, הם הותקפו על ידי קבוצת צעירים בדואים.
המשטרה עצרה את מוסא אבו שיחה (25) ובת זוגו אינגה סמיונוב (32) מבאר שבע, בחשד לעבירות נהיגה פוחזת ברכב ותקיפה סתם. לפי החשד, השניים היו מעורבים בתקיפת נער בן 16 וחברתו בשכונת נווה זאב בבאר שבע.
בדיון להארכת מעצרם של החשודים ביקשה המשטרה להאריך את מעצרם בשמונה ימים (30 מאי).
נציג המשטרה ליאור שחם אמר: "כל שאוכל לומר בנוגע לגרסת המתלונן זה שהוא מפרט את התרחשות העניינים ואת האופן שבו פירש את הסיטואציה שאליה נקלע… לא טענתי שהתקיפה היא על רקע לאומני. מבחינתי היא על רקע פלילי. המתלונן הוא זה אשר פירש את הסיטואציה כסיטואציה על רקע לאומני".
ההסבר הזה של נציג המשטרה לא הפריע לאמצעי תקשורת מובילים, להציג את הסיפור כאירוע לאומני שהשתלב היטב באירועי התקופה. לפי הפרסומים, הנער וחברתו טענו בתלונתם כי הם נפלו קורבן לתקיפה על רקע לאומני, ובין היתר צוטט הנער אומר: "תקפו אותי כי הלכתי עם כיפה", מה שהפך מהר מאוד לכותרת של הסיפור.
הסנגורית של החשודים, עו"ד נטלי אוטן, טענה: "נראה שהיחידה החוקרת ליבה נפתח כלפי המתלונן. הוא החליט שהאירוע היה אירוע על רקע לאומני, למרות שמשטרת ישראל סבורה שזהו אירוע פלילי. מי שטוען כאן שהוא הותקף על רקע לאומני הם דווקא המשיבים, שהותקפו על ידי המתלונן, שהוא ממוצא חרדי. המשיבה היא אם לשישה קטינים. בוכה מהרגע הראשון. מעולם לא היתה במעצר".
השופט אבישי זבולון האריך את מעצרם של החשודים ביומיים, אך עו"ד אוטן הגישה ערר לבית המשפט המחוזי. בדיון התקבל הערר באופן חלקי כאשר השופט עמית כהן הורה לשחרר את החשודה למעצר בית עד 3 ביוני, ואילו ההחלטה לגבי אבו שיחה נותרה על כנה, מעצר עד 31 מאי (היום).
הסיפור הזה קומם את עו"ד אוטן, ובמיוחד הסיקור השטחי והמגמתי של ערוצי תקשורת הנחשבים למובילים במדינה. "לטענת החשודים הם נסעו ברכבם ורצו לעשות פניית פרסה", היא משחזרת את האירוע. "כאשר החשוד שנהג ברכב ביצע את פניית הפרסה, אדם חרדי מבוגר עמד על המדרכה והם צפרו לו בעת שהנער החרדי עמד לידו. בשלב זה החלה חברתו של הנער לצלם את הרכב, ולכן סמיונוב פתחה את חלון הרכב ושאלה את הנער תיבי מדוע הם מצלמים. לטענת החשודים, חברתו של הנער אמרה לה משהו בסגנון: 'יא רוסיה מסריחה הולכת עם ערבי'. אז התפתחה קטטה המונית אליה הצטרפו אנשים נוספים (כנראה שמוצאם ערבי ומכאן הטענה לתקיפה על רקע לאומני – ד.א) ונגרמו חבלות לנער ולחברתו".








