
פרקליטות מחוז מרכז הגישה לבית משפט השלום בראשון לציון כתב אישום נגד יו"ר לשכת עורכי הדין, עו"ד אפי נווה, ונגד בת זוגו. השניים מואשמים ביציאה מישראל שלא כחוק בצוותא, כניסה לישראל שלא כחוק בצוותא וקבלת דבר במרמה בצוותא. כתב האישום הוגש לאחר דחיית טיעוני הנאשמים בהליך שימוע, שבו ביקשו שלא יוגש כתב אישום.
ההחלטה התקבלה על ידי פרקליט המדינה, שאימץ את המלצת פרקליטות מחוז מרכז להגיש את כתב האישום.
לפי כתב האישום, שהוגש בידי עו"ד רועי רייס, נווה ובת זוגו ביקשו לפעול להסתרת שהותם המשותפת המתוכננת בחוץ לארץ, כדי להשיג לעצמם תועלת בקשר לסכסוך גירושים בו מצוי הנאשם עם אשתו. לשם כך, נטען, השניים החליטו בתיאום מראש לפעול יחד לצורך יציאת וכניסת הנאשמת את גבולות ישראל מבלי שמעבריה יתועדו באופן רשמי, באופן שתשוקף רק שהיית הנאשם, כביכול ללא הנאשמת, מחוץ לארץ.
על פי כתב האישום, לפי תכנון מראש הנאשמים הגיעו בשתי הזדמנויות שונות – בעת יציאתם מישראל בסוף ספטמבר ובעת חזרתם לישראל בתחילת אוקטובר – לעמדות הממוכנות באולם ביקורת הגבולות בנתב"ג, שם הזדהה נווה בעמדה והונפק עבורו "גייט-פאס". מכתב האישום עולה כי הנאשמת, אשר לא הזדהתה בשום שלב, עברה את שערי המעבר באמצעות ה"גייט-פאס" שהונפק עבור הנאשם וניתן לה על ידו, כך ששניהם עברו את שערי המעבר תוך יצירת מצג כוזב לפיו שניהם הזדהו בפני העמדה, שכביכול הנפיקה עבור שניהם "גייט-פאס". נטען כי הם עשו זאת תוך שנווה נצמד לגבם של אחרים על מנת לעבור את השער ללא הנחת "גייט-פאס".
בכתב האישום נטען עוד, כי בעת חזרת הנאשמים מתאילנד לישראל, בקרית גבול ששהתה סמוך לשערי המעבר הבחינה בהתנהלותם, ניגשה אליהם ותשאלה אותם. מכתב האישום עולה, כי במהלך התשאול היתמם נווה והציג בפני הבקרית מצג כוזב לפיו הוא והנאשמת אינם יודעים במה מדובר. לפי האישום, תחילה אף טען בכזב שכלל אינו מכיר את הנאשמת. השניים עוכבו לבירור מעמיק יותר, שהוביל בהמשך לחקירת המשטרה.
בפרקליטות ציינו עם הגשת כתב האישום כי במסגרת הליך שימוע שנוהל בפני פרקליטת המחוז הועלו טענות רבות על ידי סנגוריהם של הנאשמים, ובין היתר הטענה כי העמדתם לדין תהווה אכיפה בררנית פסולה. מהפרקליטות נמסר כי "לאחר בדיקה מעמיקה שהתקיימה, נמצא כי בשנים האחרונות הוגשו עשרות כתבי אישום ביחס להתנהלות דומה בנתב"ג. במהלך שנת 2018 אף חלה החמרה במדיניות האכיפה בנושא, לאחר שזוהתה עלייה והתרחבות משמעותיות בהיקף התופעה הפלילית. בין היתר הוגשו כתבי אישום גם נגד אזרחים ישראלים שלא היתה מניעה חוקית לצאתם או כניסתם לישראל, בדומה לנאשמים. משכך נמצא שאין מקום לקבל את הטענה".
ממשרד עו"ד בעז בן צור ושות', סנגוריו של אפי נוה, נמסר בתגובה: "קיבלנו בפליאה את ההודעה על ההחלטה להגיש כתב אישום, לבטח בעיתוי הנוכחי – ביום לוויית אמו של בא כוחם של מר נוה וגב' כץ, וערב פרסום בתכנית "עובדה" אשר צפוי לכלול התייחסות לאופן העקום להפליא שבו התנהל ההליך עד כה בפרקליטות. עיון בטיוטת כתב האישום מגלה פער בינה לבין כתב האישום שהוגש בפועל, שממנו הושמטה אחת מהעבירות המרכזיות. מן הדין היה שכך יהיה גם ביחס ליתר העבירות המיוחסות. מכל מקום, בשלב זה עובר ההליך להתנהל בזירה האובייקטיבית של בית המשפט. שם יתברר אם הפרקליטות תצליח לפרוע את השטרות שהיא מציגה היום – ואנו משוכנעים שלא יעלה בידה לעשות כן".
בעקבות ההודעה על הגשת כתב אישום נגד נווה, מהתנועה לאיכות השלטון נמסר בתגובה: "כזכור, עו"ד נווה והמועצה הארצית של לשכת עורכי הדין התחייבו בפני בית המשפט העליון כי במקרה בו יוגש כתב אישום תפעיל המועצה את שיקול דעתה ותדון בעניין הדחתו מתפקידו ובוודאי מכהונתו בוועדה למינוי שופטים. אנו סבורים כי לאור התפתחות זו על המועצה להתכנס בהקדם ולהורות על סיום כהונתו של עו"ד נווה. טוב יעשה, לדעתנו, עו"ד נווה אם ייקח אחריות אישית ויודיע על סיום תפקידו כמתבקש".









