
הסדר טיעון לעירן כהן (35) מנתניה ורביע מרדאוי (37) מכפר חבלה שברשות הפלסטינית, שהואשמו בתיק "כיפה אדומה בהרצליה" – מעורבות בירי בשיפוצניק מקלקיליה.
בשלב המעצר נחשדו השניים בניסיון רצח, אולם לאחר מכן הואשמו בקשירת קשר לביצוע פשע וחבלה בכוונה מחמירה בצוותא. מרדאוי הואשם גם בכניסה לישראל בניגוד לחוק, זיוף ושימוש במסמך מזויף.
הסנגורים – עורכי הדין אורית חיון, דין כוכבי ודוד יפתח – טענו במהלך דין ודברים עם הפרקליטות לקשיים ראייתיים שונים, והצדדים סיכמו על הסדר טיעון שבמסגרתו הוגש כתב אישום מתוקן. לבסוף, שני הנאשמים הורשעו בכך שחברו יחד לפגוע בשיפוצניק. לפי כתב האישום המתוקן, כהן הזמין את השיפוצניק באמתלה מסוימת לאזור בהרצליה, שם ארב לו מרדאוי, הצמיד אקדח לראשו, נאבק בו ולבסוף גם ירה לעברו ופגע בעכוזו. כזכור, בשלב החקירה עלה חשד לפיו מרדאוי חשד שהשיפוצניק קשור בדרך כלשהי לרצח אחיו, אולם הדברים לא באו לידי ביטוי באישום.
כתב האישום התבסס בין היתר על עדותו של הקורבן, אמירותיו של כהן בפני מדובב, מחקרי תקשורת ואיכונים סלולריים, ותמונות רכבו של כהן, שנמלט מהזירה וצולם על ידי הקורבן עצמו מיד לאחר הירי. כמו כן, טביעות אצבע ודי-אן-איי של מרדאוי נמצאו על אופנוע וקסדה שאותרו בסמוך לזירה ותואמים את התיאור שמסר הקורבן.
![]() |
![]() |
![]() |
בהתאם להסדר, מרדאוי הורשע בפציעה בנסיבות מחמירות ובכניסה ושהייה בישראל בניגוד לחוק. כהן הורשע בסיוע לפציעה בנסיבות מחמירות. הצדדים עתרו בבית המשפט המחוזי בתל אביב להטיל על כהן 15 חודשי מאסר, מאסר על-תנאי ופיצוי של 10,000 שקל. כמו כן הם עתרו להטיל על מרדאוי 43 חודשי מאסר, מאסר על-תנאי ופיצוי של 40 אלף שקל לקורבן. סוכם כי 22 חודשים ממאסרו של מרדאוי ירוצו בחופף לעונש שהוטל עליו בתיק אחר.
בעת שהציגו את ההסדר בבית המשפט ציינו הצדדים את הקשיים הראייתיים, חשיבות הפיצוי המוקדם למתלונן, חיסכון בזמן שיפוטי הודות להודאת הנאשמים, ונתונים אישיים מקלים של הנאשמים.
לאחר שההסדר הוצג ביקש מרדאוי רשות לדבר עם הקורבן שנכח בדיון. השופט בני שגיא אישר זאת, ולאחר שיחה קצרה – בה ביקש מרדאוי סליחה – השניים התחבקו והתנשקו מול השופט, שקבע כי מדובר בהסדר המשקף רף ענישה נמוך. "אלמלא הנימוק בדבר קשיים ראייתיים, היה קושי ממשי באימוץ ההסדר", אמר השופט, אולם לבסוף אישר את ההסדר.










