סכסוך כספי דליק במיוחד

שתף כתבה עם חברים

אישום: סוחר דלק תקף בעל חברת משאיות בדואי על רקע סכסוך כספי. חברו נאשם שדקר את בנו של בעל חברת המשאיות. לפי כתב האישום, אביו של הנדקר סירב לקבל פיצוי של 50 אלף שקל והתעקש להתלונן במשטרה

dkira sakin tirosh2
סימן הדקירה על גופו של בנו של בעל החברה

כתב אישום הוגש לבית משפט השלום בירושלים נגד אלישע יפרח (39), סוחר דלק, ונגד חברו שלמה יפרח (22). השניים, ממושב תירוש מואשמים בדקירתו של בדואי, שהגיע במפתיע למשרדו של יפרח כדי לדרוש כסף שחייב לו הסוחר.

על פי כתב האישום, בין אלישע יפרח לבין מ', בדואי מהיישוב עומר שבבעלותו חברה למשאיות, ישנה  היכרות רבת שנים. בחודש מרץ נוצר ביניהם סכסוך עסקי על רקע חוב כספי. ב-20 במרץ הגיעו מ' ובנו לבית העסק של יפרח בתירוש, וביקשו ממנו מספר שיקים. לפי כתב האישום, יפרח החל לצעוק על מ' על כך שהגיע למשרדו ללא תיאום מראש, הורה לו לצאת ואף התריס בפניו כי יפקיד את כל השיקים. בתגובה, מ' ענה לו כי אם יעשה כן, הוא "ישים אותו בבית סוהר".

לאחר ש-מ' חזר לרכבו, הוא ביקש מבנו לחזור לבית העסק ולומר ליפרח שיכין את השיקים לפעם הבאה. הבן עשה כן, אך בתגובה לכך נטל יפרח מספריים, התקרב לכיוונו של הבן, דחף אותו מחוץ למשרד ומיד לאחר מכן איים גם על האב באומרו: "אני אדקר אותך, אני אטחן אותך".

תוך זמן קצר הגיע למקום גם שלמה יפרח, בעקבות שיחת טלפון שקיבל מאלישע. הוא ניגח באמצעות הרכב בו נהג את רכבו של מ', שלפי כתב האישום יצא עם בנו מהרכב. או אז, כך נטען, אלישע לפת את מ' ואילו שלמה יפרח יצא מהרכב ודקר את הבן בסכין. מיד לאחר מכן נמלטו הנאשמים מהמקום.

dkira sakin tirosh

 

בסעיף אישום נוסף נטען, כי בחלוף כשבוע הפציר אחיו של מ' להגיע להסכמות עם יפרח אודות מה  שקרה. האח הסיע את מ' למושב תירוש, שם הציע יפרח להשיב לו את השיקים, והוסיף הצעה נוספ: לתת מתנה של 50 אלף שקל לחתונתו של הבן שנדקר, ובלבד שלא יגיד ששלמה יפרח הוא שביצע את הדקירה. בכתב האישום נטען, כי אלישע אמר ל-מ' שמחצית מהשיקים ו-50 אלף שקל יועברו  אליו לאלתר, ואילו יתרת השיקים יוחזרו לאחר שהדוקר לא יזוהה על ידו. 

יום למחרת העביר אלישע לידי אחיו של מ' את השיקים, כמו גם 50 אלף שקל, אך מ' סירב בתוקף לקבל אותם.

כתב האישום מייחס לשניים עבירות של פציעה כשהעבריין מזוין, איומים, החזקת סכין, ניסיון שיבוש הליכי משפט ועבירות נוספות.  

od kuperman ofer 150 2 od yagur tzafrir
עו"ד עופר קופרמן עו"ד צפריר יגור

לצד כתב האישום, ביקשה המדינה להאריך את מעצרו של אלישע עד תום ההליכים. סנגוריו, עורכי הדין עופר קופרמןצפריר יגור,  רודי שטר וגל סילברמן, ביקשו לשחררו לחלופת מעצר, תוך שהם מבססים את בקשתם על המלצת שרות המבחן. המדינה התנגדה לשחרור והדגישה שמדובר באלימות ושימוש בנשק קר, כמו גם את העובדה שאלישע ברח מהמשטרה במשך כחודש וחצי, ובמהלך הבריחה אף ניסה לשבש את ההליכים.

השופטת דנה כהן לקח החליטה לדחות את בקשת המדינה והורתה על שחרורו של אלישע למעצר בית ובתנאים מגבילים נוספים.