ההצתה בזכרון יעקב: החשודים המרכזיים שוחררו למעצר בית

שתף כתבה עם חברים

עטייה עמירייה ושלומי אסולין שוחררו בתנאים מגבילים למרות ראיות נסיבתיות ופיצה שהוזמנה בערב ההצתות

hatzata zuhron yaakoc yoav etiel
זירת ההצתה של קפה הברון בזכרון יעקב (צילום: יואב איתיאל)

מבוי סתום בחקירת ההצתה בזכרון יעקב. שופט בית משפט השלום בחדרה, משה גינות, שחרר את שני החשודים בפרשה, עטייה עמירייה (28) ושלומי אסולין (30), לאחר שהתברר כי "הראיה המפלילה" נגד השניים היא קטע משיחת טלפון בערב בו עלה "קפה הברון" בלהבות, בו נשמע מישהו שואל: "מה לשים לך על הפיצה עטייה?".

הראיה הזו היתה אמורה לקשור בין עמירייה לאסולין ולפיצה שהוזמנה באותו ערב מסניף "פיצה האט" במושבה, רק כמה מאות מטרים מהעסק שנשרף אחר כך. מסתבר שאת בית המשפט זה לא הרשים, וכך גם לא הבגדים שהמשטרה טענה כי נמצאו סמוך לזירה ועליהם די-אן-איי הקושר אותם לאסולין. עדויות על שניים בקסדות שנמלטו מהמקום באופנוע (שטרם נמצא), וכוויות על אסולין ועמירייה – לא הספיקו להארכת מעצר נוספת.

המשטרה דווקא הגיעה לבית המשפט מצוידת בבקשה להאריך בחמישה ימים נוספים את מעצר השניים, אך בסופו של דבר, באולם הדיונים נאלץ פקד רן מרמלשטיין להגיע להסכמות עם הסנגורים – עו"ד תומר נוה המייצג את עמירייה ועו"ד מיכאל כרמל ועו"ד שלומי שרון המייצגים את אסולין – ועל בסיס זה הם שוחררו כאמור למעצר בית ובתנאים כספיים נוספים.

השחרור בא יממה לאחר שבבית המשפט המחוזי בחיפה, השופט ארז פורת דחה עררים שהגישו הסנגורים על החלטה קודמת של השופט גינות, בה הוארך מעצר השניים. אבל, תוך כך חיווה השופט פורת את דעתו על שמצא בתיק החקירה כלפי השניים, "תשתית ראייתית נסיבתית", וציין כי בעניינו של אסולין היא חזקה יותר ובעניינו של עמירייה קלושה יותר. בדחותו את הערר גם הנחה הלכה למעשה את השופט גינות כי להשקפתו, "טיבן של הראיות שנאספו עד כה מצדיק בחינת חלופת מעצר בעניינם".

שלושה חשודים אחרים שנעצרו במהלך החקירה שוחררו זה מכבר. החשדות לניסיון רצח הוסרו, כתב אישום אין, או כדברי עו"ד שלומי שרון בפני השופט פורת: "לא הצהרת תובע, לא סיום חקירה ולא נעליים".

od carmel michael 150 150 od sharon shlomi new 150 od nave tomer new 150
עו"ד כרמל עו"ד שלומי שרון עו"ד תומר נוה

עו"ד כרמל מסר ל"פוסטה": "צר לי שמרשנו שהה במעצר תקופה כל כל ארוכה, כאשר ברור היה מההתחלה כי הוא חף מפשע. שחרורו היום שם חותם על מה שאמרנו כל הזמן שהוא לא ביצע את המיוחס לו".

עו"ד שרון: "אחרי מערכה משפטית מורכבת ואגרסיבית, הצלחנו להביא לשחרורו של מר אסולין. העובדה שהמשטרה בחרה ברגע האחרון שלא להגיש הצהרת תובע והסכימה לשחרורו, מלמדת באופן מובהק על קריסתם המלאה של החשדות שהודבקו למרשנו בכוח, רק מפאת עברו הפלילי. אני שמח ומברך על שחרורו".

עו"ד נוה: "אני שמח מאד על החלטת בית המשפט. בית המשפט המחוזי בהחלטה יוצאת דופן, למרות העבר הפלילי, למרות שהחשוד נמצא בזמן עבודות השירות הורה כי ענינו צריך להבחן תוך שהוא בחלופת מעצר, וכך נקבע". 

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *