אסיר משוחרר ואלוף היאבקות מואשמים בשוד מזוין

שתף כתבה עם חברים

קטין רחב מימדים שהיה אלוף הארץ בהיאבקות וחברו שלאחרונה השתחרר מהכלא מואשמים ששדדו רכב בנס ציונה. המשטרה חושדת כי הרכב שימש כמכונית מילוט משני אירועי ירי במסגרת המאבקים בין משפחות לביא ועמר

katin mitaavek
הקטין המתאבק דיבר יותר מדי עם שלושה מדובבים

פרקליטות מחוז מרכז הגישה לבית המשפט המחוזי כתב אישום נגד אסיר משוחרר וקטין בן 17, בטענה לשוד מזוין של רכב בנס ציונה. אחד הנאשמים הוא אמיר איסאקוב שהשתחרר לאחרונה ממאסר ממושך, ואילו הקטין הוא מתאבק בן 17, שזכה בעבר באליפות ישראל בהיאבקות. במשטרה חושדים כי הרכב בו נסעו השניים שימש אותם לשני אירועי ירי לעבר ביתו של עבריין, במסגרת סכסוכים בין כנופיות יריבות ברחובות.

לפי כתב האישום שהגיש עו"ד רועי לוס,  בלילה שבין ה-8 ל-9 ביולי, סמוך לשעה שתיים אחר חצות, הגיעו השניים לרחוב צה"ל בנס ציונה כשהם לבושים בבגדים שחורים ומסתירים את פניהם. הקטין – צעיר שרירי וגדול מימדים, ניגש אל הרכב, פתח את הדלת ושלף מתוכו החוצה את הנהג המבוהל. נטען כי מיד לאחר מכן פנה איסאקוב אל בעל הרכב כשהוא מאיים עליו באמצעות האקדח ומורה לו להסתלק מהמקום.  

בכתב האישום נטען, כי מיד לאחר מכן נכנסו השניים לרכב ונמלטו מהמקום במהירות, ללא אורות אחוריים, כשבדרך הם עולים על אי תנועה, עוצרים לרגע ואז ממשכים בנסיעה מהירה קדימה, תוך שחולפים בסמוך לשני עובדי עירייה שעסקו בצביעת הכביש וכמעט פגעו בהם.  

לאחר השוד, מפקד מרחב שפלה, תנ"צ יהודה בן עטר, הטיל את החקירה על צוות חקירה מיוחד בפיקודו של פקד אסף מוסרי. במשך מספר ימים התנהלה חקירה סמויה, במהלכה עלה החשד לפיו שני הנאשמים, המזוהים עם אנשי משפחת לביא מרחובות, מעורבים באירוע השוד.

מספר ימים לאחר שוד הרכב, אירעו שני אירועי ירי לעבר בניין מגורים ברחוב דוד ישראל ברחובות, בהפרש של יום זה מזה. מבדיקת המשטרה עלה חשד לפיו הירי בוצע לעבר דירתו של אחד מבני משפחת עמר – המוכרת היטב למשטרה – המתגורר במקום. ב-28 ביולי נמצא הרכב שנשדד לאחר שננטש ברחוב התחיה  ברחובות.

ממצאי החקירה ומידע מודיעיני העלו חשד כי שני אירועי הירי בוצעו באמצעות הרכב ששדדו הנאשמים בנס ציונה. חשד זה התחזק לנוכח השיוך הארגוני, הן של הנאשמים והן של העבריין שמתגורר בבניין לעברו בוצע הירי. להערכת המשטרה, מדובר בסכסוך בין אנשי משפחת לביא לבין בני משפחת עמר – סכסוך שמוכר היטב לחוקרים ובעבר אף אירעו לכאורה מספר אירועים פליליים במסגרתו.

לאחר מספר פעולות חקירה, ב-20 ביולי אותרו השניים בדירת מסתור ברחובות. בתום החקירה הצליחו החוקרים לגבש תשתית ראייתית ולקשור את השניים לשוד הרכב. עם זאת, למרות החשד וממצאי החקירה, בשלב זה לא התגבשו מספיק ראיות להאשים אותם גם באירוע הירי. לאור הדברים, כתב האישום שהוגש נגד השניים מייחס להם עבירות של קשירת קשר לפשע, שוד מזוין בחבורה ומעשי פזיזות ורשלנות תוך נהיגה ברכב.

כתב האישום מתבסס בין היתר על הודאותיו של הקטין בפני שלושה מדובבים שהוכנסו לתאו. בשיחותיו עמו הפליל לכאורה לא רק את עצמו אלא גם את איסאקוב, וחשף לכאורה בין היתר כי כבר ביצע שני שודים דומים בעבר. הוא סיפר למדובבים כי את הרכבים ששדדו העבירו לבדואי, שמסר להם בתמורה סמים, אותם מכרו והתחלקו בכסף. חומר הראיות כולל גם צילומים ממצלמות אבטחה בהם נראים השניים יחד בסמוך למקום השוד.

od kariti alon 150
עו"ד אלון קריטי

שני הנאשמים לא שיתפו פעולה בחקירה, מה שלא מנע מאיסאקוב לשאול את החוקרים מה העונש שהוא צפוי לקבל במידה ויורשע במיוחס לו. מהבקשה שהגישה הפרקליטות להארכת מעצרם של השניים עד תום ההליכים עולה, כי לחובתו של איסאקוב שלוש הרשעות קודמות בגין עברות אלימות ושוד מזוין, והוא ריצה מאסרים. כמו כן, תלוי ועומד כנגדו מאסר על תנאי למשך 18 חודשים בגין עבירות של שוד מזוין וכל עבירת רכוש מסוג פשע שיש בה יסוד של אלימות. מנגד, הקטין – לשעבר ספורטאי מצטיין שאף השתתף בתחרויות בחו"ל, אין עבר פלילי קודם.

 

עו"ד אלון קריטי, המייצג את איסאקוב, מסר בתגובה: "מרשי מכחיש כל קשר למיוחס לו. התרברבויות של אחד אינן מספיקות כדי להרשיע אחר. כמו כן, נלמד את חומר הראיות, נגיב בבית המשפט ומרשי מתכוון לנהל את התיק עד תום".

עו"ד זאיד כנען, המייצג את הקטין, מסר בתגובה: "מרשי מכחיש את המיוחס לו וכשיתברר משפטו בתיק העיקרי אנחנו בטוחים שהוא יזוכה".