שחרור באיזוק לתושב נתניה שנאשם בהפעלת תחנת-סמים על מגרש של העירייה

שתף כתבה עם חברים

הפרקליטות התנגדה לשחרורו של הנאשם. השופט ציין שלנאשם אין עבר פלילי אבל סירב לשלוח אותו לגמילה חרף המלצת שירות המבחן

תחנת סמים בקרוואן נתניה
פלטות קוקאין נתפסו בשטח (משטרה)

כחצי שנה לאחר שהועמד לדין, בית המשפט המחוזי מרכז בלוד הורה על שחרורו של תושב נתניה בתיק החזקת מצבור ענק של קוקאין.

תזכורת:

בחודש נובמבר, הגישה הפרקליטות כתב אישום נגד סמי ביטון (37) בטענה שהציב קרוואן על שטח של עיריית נתניה והפך אותו לתחנת סמים. כתב האישום כולל ארבעה אישומים של החזקה וסחר בסמים.

אחרי הפשיטה על הקרוואן בסוף חודש אוקטובר, המשטרה דיווחה כי במקום אותר גם מטען חבלה במשקל של יותר מקילוגרם וחצי, כשהוא מוכן להפעלה. בכתב האישום לא מוזכר המטען, לאחר  שהמשטרה לא הצליחה לקשור אותו לנאשם.

על פי כתב האישום, הנאשם החזיק במקום חמש פלטות קוקאין במשקל כולל של 5.5 ק"ג.

כמו כן, יחסה לו הפרקליטות החזקה של מאות גרמים של סמים נוספים מסוג MDMA, קוקאין וקטמין,  לצד כקילוגרם קנאביס. עוד נתפסו בקרוואן שני משקלים דיגיטליים.

כתב האישום מייחס לנאשם עבירות סחר בסמים, החזקת סם שלא לצריכה עצמית והכנת סם או צריכתו.

התשתית הראייתית מתבססת על צילומי וידאו של הנאשם, שנתפסו בטלפון שלו ומראים אותו מבצע עסקאות סמים.

זאת ועוד, בתיק דוחות של כלבנים ושוטרים שתפסו את הסמים בקרוואן ופריטים ייחודיים של אריזה שנתפסו בקרוואן וזהים לפריטים שבהם נארזה פלטה שהוסלקה בשטח.

כתב האישום מפרט ארבעה סעיפי אישום שבהם נאשם ביטון כי סחר בסמים. בהקשר לכך, בפרקליטות טענו בבקשת המעצר, כי "מדובר במי שביצע עשרות רבות של עסקאות סמים במגוון סמים קשים".

לצד כתב האישום, הוגשה בקשה למעצרו עד תום ההליכים. בינואר השנה הוגש תסקיר בעיינו של הנאשם, שהמליץ על העברתו לחלופה טיפולית.

אולם, ב-10 בפברואר, בהיעדר חלופת מעצר מתאימה,  בית המשפט הורה על מעצרו של ביטון עד תום ההליכים.

באמצעות סניגורו עו"ד אמיר נבון, הנאשם הגיש לבית המשפט העליון ערר על ההחלטה. אולם, זה נדחה תוך שנקבע כי המקרה הנוכחי אינו נופל בגדרם של המקרים החריגים המצדיקים העברתו של הנאשם לחלופה טיפולית, בהינתן חומרת העבירות ובחינת טיבן והיקפן.

ב-29 במרס, הגיש עו"ד נבון לבית המשפט המחוזי בלוד בקשה לעיון חוזר, שבמסגרתה ביקש לבחון חלופת מעצר במושב יציץ בשפלה.

קרוואן סמים נתניה אילוסטרציה
תחנת סמים על גלגלים (צילום אילוסטרציה: G.G.I)

שירות המבחן, ששוחח עם ביטון ובחן את המפקחים שהוצעו, המליץ על שחרורו לחלופת מעצר עם שעות התאווררות ולהעמידו בצו פיקוח מעצרים.

הפרקליטות מצידה התנגדה לשחרור, תוך שהדגישה את חומרת מעשיו. הסניגור ביקש מבית המשפט לאמץ את המלצת שירות המבחן.

בתום הדיון, השופט מאור אבן חן, ששמע את טיעוני הצדדים, קבע כי מתקיימים מספר טעמים המצדיקים בחינתה של חלופת מעצר שפגיעתה בחירותו של הנאשם היא פחותה.

אתר חדשות פלילי >>
עורך דין פלילי מומלץ >>

השופט ציין את העובדה, כי הנאשם נעדר עבר פלילי והתייחס להמלצה של שירות המבחן לחלוף הזמן מאז מעצרו של הנאשם ובהרחקתו מסביבה בעייתית, כשסבר כי החלופה המוצעת תצליח להציב גבולות להתנהלותו.

לאחר בחינת המפקחים, השופט קיבל את עמדת ההגנה והורה על שחרורו של ביטון למעצר בית באיזוק אלקטרוני.