שר התיירות לשעבר סטס מיסז'ניקוב ("ישראל ביתנו") יודה בעבירות מרמה והפרת אמונים ובמסגרת הסדר טיעון הוסכם כי בית המשפט יתבקש לגזור עליו 15 חודשי מאסר בפועל ו-70 אלף שקל קנס.
הסדר הטיעון הוגש יחד עם כתב האישום נגד מיסז'ניקוב, הבוקר, על ידי המחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה. כתב האישום שהוגש על ידי עורכי הדין ד"ר מאור אבן חן וד"ר יונתן קרמר, מתאר את ניגוד העניינים של מיסז'ניקוב שהורה בפועל כשר התיירות למשרדו לתמוך בתקציב של מיליון שקל בפסטיבל סטודנטים באילת בשנת 2010 כאשר מפיקת הפסטיבל שביקש תמיכה מהמדינה היתה יוליה רוט, חברתו של מיסז'ניקוב. שר התיירות אף "המליץ" למארגנים למנות את חברתו כמפיקה, בדרך לקבלת הכספים.
על פי כתב האישום, מיסז'ניקוב פעל באופן אישי בעניין ודרש ממנכ"ל משרד התיירות עדכון שוטף לגבי התקדמות אישור ההתקשרות עם מארגני הפסטיבל. מיסז'ניקוב לא גילה לעובדי משרד התיירות על הקשר שיש לו עם רוט ואת העובדה כי רוט, עמה היה בקשר אינטימי, אמורה לקבל כספים עבור עבודתה בהפקת הפסטיבל.
מיסז'ניקוב פעל לקידום האינטרסים הכספיים של רוט מול המארגנים ובתוך משרד התיירות, בעודו מסתיר מהגורמים הרלוונטיים במשרד את העובדה שהוא מצוי בניגוד עניינים מהותי ובוטה. מיסז'ניקוב ניצל את תפקידו הציבורי הבכיר כדי לסדר לרוט הכנסה כספית ובכך ביצע, במסגרת מילוי תפקידו, מעשה של הפרת אמונים הפוגע בציבור.
לפני מינויו לשר, שימש מיסז'ניקוב כיו"ר ועדת כספים בכנסת.
עו"ד יובל ששון ממשרד מיתר, ליקוורניק, גבע, לשם, טל ושות', המייצג את מיסז'ניקוב מסר: "מרשי לקח את מלוא האחריות על עבירת הפרת אמונים; עבירה שהוא ביצע לפני שנים, בראשית כהונתו כשר התיירות בממשלה. בתקופה זו, מרשי הוביל כשר מאות פרויקטים כלכליים-תיירותיים בהצלחה רבה. העבירה נבעה מניגוד עניינים שמרשי נכנס אליו במהלך אחד מאותם פרויקטים. מרשי התפטר מהממשלה ומהכנסת והפסיק להיות איש ציבור הרבה לפני פרוץ חקירת המשטרה בפרשה הזאת. למרות האמור, הוא העדיף לקחת מלוא אחריות על העבירה שבוצעה, ולחסוך זמן משפט יקר לשני הצדדים. מרשי בחר שלא להאשים איש בטעות שביצע ולא לגרור לפרשה הזאת אף אדם נוסף. תחת זאת, מרשי בחר לשלם מחיר אישי כבד על ביצוע העבירה תוך תקווה שיוכל לפתוח בהמשך לכך דף חדש בחייו.
"מבלי להקל ראש בעבירה שבוצעה, אני מבקש להדגיש כי מדובר במעידה בודדת, היחידה שמרשי ביצע בעת שירותו כאיש ציבור, ובכלל. מרשי ומשפחתו עברו שלוש שנים קשות, שעה ששמו שורבב לשווא לפרשה ציבורית גדולה, המתנהלת בימים אלה בבית משפט (פרשת פאינה קירשנבאום, חברתו מישראל ביתנו, ז"ק). אנו שמחים, שרשויות אכיפת החוק לאחר ששמעו את דברינו ואת טיעונינו, לרבות ראיות התומכות בהם קיבלו את טענותינו ובחרו להאשימו אך ורק בגין אותה מעידה".









