![]() |
| עוד חפרפרת? להב 433 |
קבלן מוכר מרמת גן, אשר נחקר כחשוד בפרשת השחיתות במסגרתה נעצר ראש העיר ישראל זינגר לפני שנתיים, עצור כעת בחשד שקיבל מידע מגורמים בלהב 433 על החקירה, עוד בשלב שהיתה סמויה. בנוסף, הקבלן נחקר בחשד שהציע תשלום לשוטר בתמורה לסגירת התיק נגדו.
בפועל, כאשר תיק השחיתות בעירייה עבר לפרקליטות באפריל האחרון, בסיום החקירה, הודיעה המשטרה דווקא כי גיבשה תשתית ראייתית נגד הקבלן (מבלי שנקבה בשמו בפרסומים הרשמיים) – והעבירה שיוחסה לו, גם במסגרת החקירה המקורית, היתה עבירה של מתן שוחד, לבכיר בעירייה.
מעצרו של הקבלן, ששמו נאסר לפרסום, הוארך ביממה אחת בשלב זה. בסביבתו תהו על מוצקות החשד, לאור העובדה שמח"ש עברה לחקירה גלויה ועצרה אותו עוד לפני שנעצר או עוכב שוטר כלשהו בפרשה.
נציגת מח"ש, עו"ד רעות בירן, אמרה בדיון הארכת מעצרו בבית משפט השלום בירושלים כי לפי החשד, הקבלן מצוי בקשרים עם שוטרים בלהב 433 אשר חשפו בפניו את קיומה של החקירה בעיריית רמת גן הקשורה גם אליו, ובהמשך כי הציעותיווך למתן שוחד לאנשי משטרה גם עבור חשודים נוספים בפרשה. במח"ש נחקרה באזהרה חשודה נוספת, אשר שוחררה בתום חקירתה.
הסנגורית של הקבלן, עו"ד אורנה סבן ארועטי, אמרה כי הוא כופר בטענות ומדובר בעלילה שיזם נגדו קבלן אחר – קבלן שיפוצים שהיה בעבר בקשר עסקי קרוב אליו, אך הסתכסך איתו והחליט לפגוע בו באמצעות תלונה למח"ש. השופטת דנה כהן לקח קבעה כי "בשלב התחלתי זה של החקירה מתקיים יסוד סביר לחשד".
באפריל האחרון הודיעה המשטרה כי גיבשה תשתית ראייתית לביצוע עבירות מרמה והפרת אמונים על ידי זינגר (שהחליף את צבי בר, קודמו שסיים את התפקיד בצורה עגומה עם הרשעה בעבירות שוחד) ובנוסף נגד בכירים בעירייה בתת פרשיות שונות. בפרשה אחת, חשודים זינגר וסמנכ"ל מנהל תרבות בעיריית רמת גן, אמנון בוץ, כי הבטיחו משרות ומכרזים עתידיים לפעילים של זינגר במערכת הבחירות לעירייה שהתקיימה בשנת 2013. בתת-פרשה אחרת, נחקרו הקבלן ומנהל מחלקת הפיקוח על הבנייה בעירייה עד לאחרונה, יוסי מזרחי. לפי החשד, מזרחי טיפל בענייני אכיפה נגד הקבלן למרות שרכש ממנו נכס פרטי בתל אביב לפני כן.
מזרחי היה בכיר במחלקת הפיקוח העירונית, כאשר ב-2012 היה מעורב לכאורה בהליכי מתן אישור לאכלוס בניין מגורים שבנה הקבלן בעיר. בתחקירים עיתונאיים נטען כי האישור (טופס 4) לבניין ניתן למרות חריגות בנייה משמעותיות שכללו בניית 28 דירות במקום 20 על פי ההיתר המקורי. בסופו של דבר, המשטרה קבעה בסיום חקירתה לפני מספר חודשים כי קיימת תשתית ראייתית לכאורה נגד מזרחי בעבירה של מרמה והפרת אמונים, עקב ניגוד העניינים של פעולה בתפקידו בעירייה מול קבלן שממנו רכש נכס פרטי.
מאידך, לפי הודעת המשטרה נגד הקבלן, בוסס החשד כי הוא הציע שוחד לפקח בעת שהגיע לבצע פעולת אכיפה בפרויקט.
הקבלן מנהל גם עסק של חנויות בתחום ציוד טכני ובפרסומים בעבר נטען כי קיבל סיוע מהעירייה בנסיון להכשיר את אחד המתחמים, לו ניתן צו הריסה על ידי בית משפט שמונה שנים קודם לכן עקב בנייה על קרקע חקלאית. הוועדה המקומית אישרה בדיעבד היתר לשימוש חריג בקרקע, אולם האישור בוטל מאוחר יותר והקבלן הורשע בעבירות בנייה.
עדכון 18.8
מעצר הקבלן הוארך ביממה נוספת, אך הוא שוחרר בתחנה כבר בחמישי בערב.










