
נגד תושב אזור השרון, סמנכ"ל בחברה וקצין במילואים, הוגש לבית משפט השלום בכפר סבא, באוגוסט אשתקד, כתב אישום שייחס לו עבירות של תקיפת אשתו במספר אירועים. מלבד כתב האישום הוגשה בקשה להארכת מעצרו של הנאשם עד תום ההליכים, אולם לאחר שהודה בהמלצת סנגורו בקיומן של ראיות לכאורה, בחודש ספטמבר אשתקד הוא שוחרר למעצר בית באיזוק אלקטרוני.
מאוחר יותר פנה הנאשם לעורכי הדין שאול דבח ואיתן שלו סולקין, שניהלו מאז את כל התיקים בעניינו של הנאשם: מצד אחד תיק הגירושים הכולל מחלוקות בענייני כספים, מזונות, חלוקת רכוש ומשמורת הילדים. מצד שני התיק הפלילי, הכולל גם את תנאי מעצרו של הנאשם, שמכחיש את המיוחס לו.
בינואר 2021 בני הזוג התגרשו. לאחרונה פנו סנגוריו של הנאשם לשופטת אופיר כתבי ריבלין מבית המשפט השלום בפתח תקווה, וביקשו להקל על הנאשם ולשחררו מהאיזוק אלקטרוני ומעצר הבית. הסנגורים הזכירו כי חלף זמן רב מאז ביצוע העבירה, במהלכו הנאשם לא הפר את תנאי השחרור והמגבלות שהוטלו עליו, מה גם ששני תסקירי מבחן חיוביים שהוגשו בעניינו היו חיוביים.
השופטת כתבי ריבלין קיבלה את עמדת הסנגורים והורתה לבטל את האיזוק האלקטרוני לנאשם, אולם התביעה לא השלימה עם ההחלטה והגישה ערר לבית המשפט המחוזי מרכז. לאחר דיון, השופט עידו דרויאן גמליאל החליט לדחות את טענת התביעה, אימץ את עמדת הסנגורים והורה לבטל את האיזוק האלקטרוני ומעצר הבית.

עו"ד דבח מסר בתגובה: "שוב הוכחתי, בצורה חדה וברורה, שרק שילוב בין שתי המומחיות של משרדי, המשפט הפלילי ודיני המשפחה, מהווים את המתכון המנצח, לצלוח תיקי גירושין מורכבים המשולבים בהליך פלילי קשה – כתבי אישום בגין עבירות אלימות במשפחה (אלמ"ב) – שנכפה על הלקוחות, כצעד טקטי מצד גורמים אלו ואחרים לנסות ולפגוע בהם בכל החזיתות. מומחיות בתחום המשפט הפלילי ודיני המשפחה, מלחמה עיקשת והתמדה, תוך בניית אסטרטגיה משולבת הביאה את משרדי גם הפעם להביא למזור עבור הלקוח. תודה לחברי לייצוג בתיקים, עו"ד איתן שלו סולקין".






