דף הבית > פשיעה כלכלית > המשטרה שללה רישיון משיפודייה: "מנוהלת עבור משפחת מוסלי"
המשטרה ממשיכה במאמצים לסגור עסקים חוקיים של משפחת מוסלי.
לאחר בקשות – שנדחו בבית משפט – לסגירת חנויות המזוהות עם יוסי ואלי מוסלי בשוק הסיטונאי בצריפין, מנהלת המדינה הליכים לסגירת שיפודייה בשכונת התקווה, על בסיס מידע מודיעיני הקובע כי המקום מנוהל על ידי משפחת מוסלי ומשמש לכאורה לפעילות עבריינית.
בית משפט המחוזי בתל אביב דחה בימים האחרונים את עתירת מאיר חנום, בעל השיפודייה "פינת הקבב" ברח' האצ"ל. חנום עתר לבית המשפט נגד סירוב המשטרה לחדש את רישיון העסק שלו, שניתן על ידי משטרת ישראל והיה בתוקף בשנים 2014 עד 2017. בסוף שנת 2017, טרם פקיעת הרישיון, דחה מפקד מרחב יפתח בקשה לחידוש רישיון העסק, בטענה כי הוא משמש את חברי ארגון מוסלי. מאז, המשיכה הקבבייה לפעול ללא רישיון.
בשנת 2019 הגיש חנום בקשה חדשה לקבלת רישיון עסק, והמשטרה חזרה על עמדתה כי בהתבסס על מידע מודיעיני – חנום אינו בעלי העסק אלא "איש קש" המפעיל את השיפודייה עבור משפחת מוסלי.
חנום טען בהשגה שהגיש כי אין כל שינוי מן השנים בהן קיבל העסק את אישור המשטרה, וכי אין ממצאים פליליים נגדו. המשטרה דחתה גם את ההשגה בטענה כי "העסק משמש להסתרת גורמי פשיעה העושים בעסק כבשלהם, תוך פעילות של הלבנת הון, הימנעות מתשלום מס אמת וסיכון שלום הציבור.
לאחרונה עתר בעל העסק לבית המשפט המחוזי בתל אביב, באמצעות עו"ד קרני מור. הוא טען כי הוא אדם נורמטיבי המנהל את העסק לפרנסתו ופרנסת בני משפחתו, ואין בסיס לטענות משטרת ישראל, לא בקשר הנטען למשפחת מוסלי וגם לא בטענות לפיהן מתנהלת במקום פעילות פלילית.
המשטרה לא פירטה את טענותיה שהוצגו לבית המשפט במעמד צד אחד, אולם חנום ציין כי "גם אם סועדים במקום אזרחים בעלי עבר פלילי, לא רשאי העסק למנוע כניסתם של אזרחים אלו המבקשים לסעוד את ליבם".
השופטת רחל ברקאי כתבה כי בדיון שהתקיים במעמד צד אחד הציגה לה המשטרה "תמונה מודיעינית אודות הפעילות המתקיימת במקום העסק". השופטת כתבה בהקשר זה: "לאחר שחזרתי והפכתי בטענות הצדדים ועיינתי בחומר המודיעיני, לרבות חומרי הגלם, שוכנעתי כי קיימת תשתית ראייתית לכאורה לעמדת משטרת ישראל לפיה העותר רשום כבעל העסק בהיותו איש קש של מי שמנהל ושולט בעסק בפועל, דמות השייכת לגורמי פשיעה ידועים וכי במקום העסק מתנהלת פעילות עבריינית מקיפה אשר יש בה כדי להקים חשש ממשי לשלום הציבור".
לדברי השופטת, המידע מסתמך על "מקורות מהימנים, עדכניים ומוצלבים".
עוד הוסיפה השופטת, כי "בהסבריו של העותר אין כדי לסייע, מאחר וגם אם חלק מבני משפחת מוסלי אינם בארץ, כטענתו, אין בכך כדי לאיין את קיומה של פעילות עבריינית במקום, או את הסכנה הקיימת מפעילות של חברי ארגון ובני משפחה, העושים שימוש בעסק ישירות או באמצעות אחרים". השופטת הוסיפה גם, כי חשדות להלבנת הון ולהעלמת מס עשויים להיות כרוכים זה בזה.
"בהליך מנהלי מסוג זה, רשאית הרשות המנהלית לסמוך החלטתה על מידע חסוי", סיכמה השופטת.
את המשטרה ייצגה עו"ד מאיה לויאן מפרקליטות מחוז תל אביב (אזרחי). במקביל, מנוהל נגד חנום הליך פלילי של ניהול עסק ללא רישיון.
בבקשה הקודמת לסגירת עסקי משפחת מוסלי בשוק הסיטונאי, שנדחתה בספטמבר, נסתה הפרקליטות לעשות שימוש בסעיף חדש בחוק – תיקון לחוק רישוי עסקים המאפשר מתן צו סגירה קבוע כאשר עסק מנוהל ללא רישיון, זאת גם ללא כתב אישום. ואולם, השופט אברהם יעקב דחה את הבקשה משום שהמשטרה לא ביצעה את כל ההליכים המתחייבים, לפני שביקשה סעד דרסטי של אכיפת סגירה קבועה.
השופט יעקב כתב כי לא די בכך שלבית העסק אין רישיון כדי לסגור אותו, מבלי שהתקיים הליך פלילי. "מדובר בצו הפוגע קשות בזכות החוקתית של חופש העיסוק וכאשר מדובר בפגיעה כה חמורה, צריך בית המשפט להשתכנע שמדובר בבית עסק המתנהל עת ארוכה ללא רישיון, מבלי שבעלי העסק פנו וביקשו רישיון והרשות התריעה בפניהם בעניין זה, או שהם פנו והודע להם שבקשתם למתן רישיון נדחתה".
בניגוד לקבבייה המדוברת, בעניין השוק הסיטונאי, למפעילים לא הודיעו מעולם שבקשתם לרישיון נדחתה או שהמשטרה מתנגדת למתן רישיון עסק.
אתר "פוסטה" עושה את כל המאמצים לאתר זכויות על תמונות וסרטונים. אולם, בהתאם לסעיף 27א' לחוק זכויות היוצרים כל אדם הרואה עצמו נפגע עקב בעלות על זכויות היוצרים של תמונה או סרטון מוזמן לפנות להנהלת האתר
ניוזלטר יומי אל תיבת הדואר שלכם