20 חודשי מאסר לראש עיריית קלנסואה לשעבר

שתף כתבה עם חברים

ראש העיר, עו"ד לשעבר מחמוד חדיג'ה הורשע בסחיטת חבר מועצה באמצעות שליחת אשת פיתוי וצילומם חבוקים יחד. בנוסף, לקח ראש העיר שוחד של 5,000 דולר מקבלן

hadiga mahmud
מחמוד חדיג'ה (צילום: אתר עיריית קלנסואה)

בית המשפט המחוזי מרכז גזר 20 חודשי מאסר וקנס של 100 אלף שקל על ראש עירית קלנסואה לשעבר, מחמוד חדיג'ה, שהורשע בסחיטה באיומים, לקיחת שוחד ומרמה והפרת אמונים.

על פי האישום הראשו, סחט חדיג'ה חבר מועצה "מרדן" שסירב להתיישר עם הקואליציה בהצבעות, ובתוכנית משותפת עם חברו רופא השיניים יוסף מרעי, שלח אל חבר המועצה אשה נשואה והשניים צולמו חבוקים יחד. בהמשך לצילום, נפגש מרעי עם חבר המועצה בבית קפה ואיים עליו כי אם לא יציית לראש העיר ייחשפו התמונות לפני אשתו. מרעי איים עליו ש"יחתוך לו את הלשון". בהמשך הצטרף ראש העיר לאיומים ואמר לחבר המועצה כי "ימעך אותו".

על פי אישום שני, הורשע ראש העיר בלקיחת שוחד בסך 5,000 דולר מקבלן בניין כתנאי להעברת כספי מקדמה שהגיעו לו, על חשבון ערבות בנקאית שהמציא לידי העירייה במסגרת פרויקט לבניית גני ילדים.

באישום השלישי הורשע חדיג'ה בכך שהתקין מערכת מיגון בביתו על חשבון עיריית קלנסואה, מבלי שההתקנה אושרה על ידי העירייה, אלא בדיעבד. ראש העיר, שיוצג על ידי עו"ד אביגדור פלדמן, טען כי חש מצוקה ודחיפות בהתקנת מערכת האבטחה על רקע איומים שאליהם היה נתון ובעקבות רצח אחיו סעדי חדיג'ה, קבלן עבודות חקלאיות, שנורה בבית קפה בעיר בספטמבר 2010.

את מעשה סחיטת חבר המועצה, הגדיר עו"ד פלדמן כ"מעשה איוולת מכוער ואירוע אידיוטי, מטורף", אבל כזה המהווה מעידה חד פעמית ומטרתו הטמנת "מלכודת דבש" ליריב פוליטי ולא כוונה לזכות בטובת הנאה אישית.

התובעת עו"ד יעל עצמון מפרקליטות מחוז מרכז ביקשה לגזור על ראש העיר לשעבר חמש שנות מאסר עקב צבר העבירות. עו"ד פלדמן ציין מנגד את המחיר האישי הכבד ששילם חדיג'ה, את שהייתו 60 יום במעצר, אירוע חסר תקדים בנוף השחיתות הציבורית, כשאיש מראשי הערים שנחקרו בחשד לביצוע עבירות לא שהה תקופה כה ממושכת במעצר. גם כאשר שוחרר, הוגלה חדיג'ה מקלנסואה למעצר בית מלא באבו גוש. גם רשיון עריכת הדין נשלל ממנו לצמיתות והוא איבד את מקור הפרנסה.

shofetet maroz varda
השופטת ורדה מרוז

השופטת ורדה מרוז כתבה בגזר הדין כי העבירות שביצע "מלמדות על כישלון חרוץ. הנאשם לימד על עצמו בהתנהגותו כראש עיר כי דבקה בו שחיתות, כי זלזל בתושבי עירו וניצל את מעמדו הרם לצרכיו. ריבוי העבירות מצביע על הלך רוחו והתנהלותו להבדיל ממעידה חד פעמית. מנגד, קיימות נסיבות כבדות משקל לזכות הנאשם; ראש וראשונה, חלוף הזמן ממועד ביצוע העבירות, למעלה מחמש שנים, במהלכן שהה תקופה ניכרת במעצר בית".

על מרעי, שהורשע יחד עם ראש העיר בסחיטת חבר המועצה, נגזרו שישה חודשי מאסר בעבודות שירות וקנס של 30 אלף שקל. הוא יוצג על ידי עו"ד דוד זילברמן