צו הגנה קבוע למהנדס עיריית קרית שמונה

שתף כתבה עם חברים

מבקר המדינה יוסף שפירא נתן צו הגנה קבוע למהנדס עירית קריית שמונה חגי קול. זאת לאחר ששוכנע כי העירייה פעלה לפגוע בקול ולהביא לסיום העסקתו בתגובה לכך שחשף מעשי שחיתות חמורים בעירייה וניסה למנוע אותם.

לאחר שקול הודיע למבקר כי נוכח הנסיבות הקשות הוא מבקש לסיים את עבודתו בעירייה, קבע לו המבקר סכום פיצויים חריג בגובהו בסך 700 אלף שקל. המבקר גם קבע כי הפיצוי יתווסף על תשלום פיצויי הפיטורים וכל זכות נלווית אחרת המגיעה לקול בעקבות סיום העסקתו.

קול ביקש צו הגנה, בעקבות מהלכי ראש העיר הרב נסים מלכה להדיחו. קול חשף אי סדרים ושחיתויות העולים עד כדי חשד לפלילים, שנחקרו גם בחקירת משטרה והתיק הועבר לפרקליטות. בתלונתו למבקר המדינה דיווח קול על "התעלמות שיטתית של העירייה מעבירות בנייה, על מתן היתרי בנייה בלתי חוקיים למקורבים, ואף על זיופים והיעלמות תיקים ומסמכים מהוועדה המקומית לתכנון ובניה".

הדיווח על תלונת מהנדס העיר: מלחמה בצפון

בצו זמני לפני שנתיים, הורה שפירא לראש העיר לאפשר לקול להמשיך לבצע את עבודתו, ולא לפגוע במעמדו. בצו ההגנה הקבוע כתב שפירא כי העיריה לא ביצעה את הנחיותיו וכי הוא רואה בחומרה רבה את התנהלותה כפי שהתגלתה גם במהלך בירור התלונה של מהנדס העיר.

למרות הבהרת המבקר כי למהנדס העיר ניתן צו הגנה קבוע, ראש העיר ניסים מלכה מיהר להוציא תגובה שגויה לפיה לא ניתן צו קבוע, והוא אף התעקש וחזר על אותה תגובה שגויה, גם לאחר פניית עיתונאים ולאחר הבהרה נוספת שפירסם המבקר. בתגובת ראש העיר נטען כי "העובדה שהמהנדס בחר להודיע למבקר המדינה שהוא מבקש לסיים את תפקידו בעירייה, מעידה כנראה שהוא הבין כי הוא לא יקבל את צו ההגנה הקבוע אותו כל כך רצה ועליו הוא וחבריו נאבקו חודשים רבים. אני מתכוון  להתחיל באופן מיידי במלאכת שיקום אגף ההנדסה מהיסוד על מנת שתושבי קריית שמונה יקבלו שירות אדיב ומקצועי וגם יחס שווה בפיקוח על עבירות בנייה, מה שלא קרה באגף בשנתיים האחרונות. הוריתי למחלקת משאבי אנוש ברשות להיערך לפרסום מכרז לתפקיד מהנדס העיר. הדו"ח המפורט שנערך במנהל התכנון לגבי תפקוד המהנדס ידוע לכל וכנראה זו הסיבה שמהנדס העיר ביקש לסיים את תפקידו. סיום תפקידו של מהנדס העיר הוא יום חג ורגע חשוב לעיר ולתושביה. זוהי בשורה גדולה לעיר לקראת השנה החדשה. בעקבות פניות תושבים רבים אשר נפגעו מתפקוד ומהחלטות המהנדס, הנחיתי את המחלקה המשפטית להיערך לקראת הגשת תביעת ענק נגד המהנדס".