חשד: עובדת ועדת התכנון קיבלה שוחד מאולמות אירועים

שתף כתבה עם חברים

ממחשבי הוועדה המקומית נמחקו נתונים ודרישות תשלום מגן האירועים הפועל ללא היתר. כמו כן, חותמות הוועדה נמצאו על מסמכים מזויפים אצל בעלי עסקים. נעצרו עובדת הוועדה, מאעכר ועורך דין

vaada zamora

עובדת הוועדה לתכנון ובנייה "זמורה", החולשת על אזור גדרה-גן יבנה-קרית עקרון, מפקח לשעבר בוועדה ועורך דין, נעצרו בחשד שקידמו תמורת שוחד את ענייניהם של בעלי עסקים. בין היתר נחקר חשד למתן שוחד הקשור באולמי שאטו בצומת ביל"ו.

ממחשבה של עובדת הוועדה לתכנון, יוכי מסי (51), נמחקו לדברי המשטרה דרישות למתן היתרים ודרישות תשלום עבור אגרות בסך מאות אלפי שקלים, מאולמי שאטו ומעסקים נוספים. בנוסף, לפי הנטען, החזיקו בעלי עסקים במסמכים מזויפים, שהוחתמו בחותמת הוועדה המאשרת לכאורה כי בקשותיהם להיתרים מטופלות,  ולפיכך יש להם רשות להמשיך ולפעול. מסמכים אלה הוצגו בפני רישוי עסקים.

בחודש יולי ערכה מהנדסת הוועדה לתכנון בירור עם העובדת מסי עקב מחיקות הנתונים שהתגלו במחשבה ואי סדרים. מסי טענה כי לעובדים נוספים בוועדה היתה גישה לעמדת המחשב שלה ולפיכך מחיקות הנתונים לא בוצעו על ידה. בנוסף, היא טענה כי חותמת הוועדה על מסמכים שנתפסו אצל בעלי העסקים אינה חותמת ייחודית שלה.

יומיים אחר כך, כאשר הבינה שהחשד נופל על כתפיה, הגישה מסי תלונה למשטרה. בהמשך התלוננו מהנדסת הוועדה והיועצת המשפטית. סנגורה של העובדת, עו"ד יניב שגב, אמר: "לצערי אנחנו חברה שממהרת לשפוט בכיכר העיר. אני ממליץ להמתין לסיום החקירה בטרם נסקול אותה".

od segev yaniv new new 200 200
עו"ד יניב שגב

מלבד העובדת, נעצר גם עובד לשעבר שהיה מפקח בוועדת התכנון, יוחאי (יחיאל) ניסני, שבפרשה זו מיוחס לו תפקיד ה"מאעכר". ניסני, עצמאי כיום, חשוד במתן שוחד ותיווך לשוחד, בין היתר מאולמי שאטו. לפי אתר משרד הפנים, גן האירועים בביל"ו סנטר נמצא ברשימת גנים הפועלים ללא היתר. בעלי הגן אינם עצורים. לדברי סנגורו של המאעכר ניסני, עו"ד ירון פורר, מכל מקום, אין כל ראיה למעורבות שלו במתן שוחד.

חשוד שלישי בחקירה המנוהלת על ידי יאל"כ, היחידה הכלכלית בלהב 433, הוא עורך דין העוסק במקרקעין וועדות תכנון. השופט עמית מיכלס מבית משפט השלום בראשון לציון קיבל את בקשת סנגורו "לפנים משורת הדין", לאסור על פרסום שמו בשלב זה, על מנת לאפשר לחקירה להתקדם ולבחון ראיות נוספות. מעצר שלושת החשודים הוארך עד 26 בדצמבר.

עדכון 27.12

חשוד נוסף נעצר בפרשת השוחד בוועדה לתכנון ובנייה "זמורה", באזור גדרה-גן יבנה-צומת ביל"ו. יואב יעיש (60) מרחובות חשוד ששימש כמאעכר, חוליה נוספת בשרשרת התיווך לשוחד שנחשפה לכאורה, במסגרתה עסקים שילמו כספים על פי החשד לעובדים בוועדה על מנת להתחמק מהיטלי השבחה ואגרות שונות ולקדם בקשות להיתרים.

בשבוע שעבר נעצרו עוד שני חשודים שייצגו עסקים ובעלי עניין ופעלו לכאורה כמאעכרים נותני שוחד מול גורמים בוועדה: חשוד אחד הוא עורך דין ששמו נאסר לפרסום. חשוד שני הוא מפקח לשעבר בוועדת תכנון "זמורה" בשם יוחאי ניסני. עצורה נוספת, החשודה בקבלת השוחד ועבירות נוספות היא מזכירה בוועדה, יוכי מסי.

על פי מעורבים בתיק, אחד החשודים חתם על הסכם עד מדינה ומפליל את האחרים בתיק. החקירה מנוהלת על ידי יאל"כ-להב 433.

לעובדת הוועדה הוצגו האזנות סתר וצילומי וידאו ממשרדי הוועדה, בהם אחד המאעכרים נראה חותם בחותמת הוועדה על מסמך ומגיש לה פתק צהוב. בפתק, על פי החשד, תיאם איתה תאריך פיקטיבי, מתוקן למועד מוקדם יותר, שנרשם על המסמך. לפי החשד, בתמורה לשוחד נמחקו מסמכים הנוגעים לנותני השוחד ממחשבי הוועדה, או שונו וזויפו, בין היתר על ידי תיקון תאריכים. באופן הזה בין היתר עסקים ללא היתרים קנו זמן ואישורים זמניים.

בשבוע האחרון נחקרו באזהרה בעלי "אולמי שאטו" ששמם נקשר בחקירה. מעצרם של מסי, ניסני ועורך הדין הוארך פעם נוספת. מייצגים אותם עורכי הדין יניב שגב, ירון פורר וירון לונדון. העצור האחרון, יעיש, מכחיש כי הוא מכיר את האחרים ומעצרו הוארך עד 1.1.