![]() |
| מני נפתלי על הרצפה, נאזק |
מני נפתלי הוכה על ידי שוטרים ונעצר בהפגנה שנערכה הערב מול ביתו של היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט, על רקע דרישה לפתיחה בחקירה פלילית נגד ראש הממשלה נתניהו בפרשת הצוללות.
בין המפגינים ליד ביתו של מנדלבליט בפתח תקוה היו כמה עשרות אקטיביסטים ופעילים חברתיים, ביניהם הבמאי דורון צברי, שעדכן בטוויטר כי נפתלי נעצר לאחר שצעק ססמאות בגנות מנדלבליט במגאפון. לדברי צברי, "ללא שום התגרות, קפצו חמישה שוטרים על נפתלי, שהתנגד למעצר, עצרו אותו ופיזרו באלימות את המחאה".
המפגינים קראו קריאות "הון שלטון עולם תחתון" ו"מנדלבליט תחקור את ביבי". אחד ממשתתפי ההפגנה, יחזקאל בגדדי, אמר כי זו שבת חמישית שהתקיימה מחאה מול ביתו של מנדלבליט, בפעמים קודמות היו גם דפני ליף ורפי רותם. הפעם השתתפו במחאה כ-30 פעילים. לדברי בגדדי, לא היתה כל אלימות, לא קללות ולא ירידה לכביש, ומדובר במפגינים מבוגרים מיושבים בדעתם.
![]() |
| רגע ההתנפלות על נפתלי |
לטענתו, התנהגות המשטרה היתה שונה הפעם מפעמים קודמות: "הם התנפלו דווקא על נפתלי שדמותו מוכרת היטב מהמאבקים המשפטיים נגד שרה נתניהו, הפילו אותו לרצפה, בעטו בו וחנקו אותו". לדבריו, הפיזור האלים אירע אחרי שאשתו של מנדלבליט יצאה מהבית, בשל קריאות המפגינים, ודיברה עם המפקד האחראי בשטח. "היו יותר שוטרים ממפגינים, לא היתה שום פרובוקציה. כנראה שהשוטרים קיבלו הוראה מלמעלה", טען המפגין.
דובר משטרת מרחב שרון טען כי "המפגינים הפרו את מתווה ההפגנה ותנאיה ולא שעו לנסיונות המשטרה להידבר עימם. לאחר שהוכרזה כהתקהלות אסורה, נעצר מארגן ההפגנה ועוכבו שני משתתפים נוספים בגין הפרעה לשוטר ושימוש באמצעים. משטרת ישראל תאפשר את חופש המחאה כל עוד היא עומדת בלשון החוק והתנאים שנקבעו לקיומה".

סנגורו עו"ד דניאל חקלאי אמר כי נפתלי נעצר כחשוד בהשתתפות בהתקהלות אסורה ובהפרעה לשוטר במילוי תפקידו. לדבריו, הסרטונים, התמונות והעדויות מהארוע מלמדים על כך שנפתלי לא עשה דבר ועל שימוש מופרז בכוח בידי השוטרים.
לאחר המעצר העריך עו"ד חקלאי ש"מאחר שהחשד נגדו מצטייר כחשד שתשתיתו רופפת ולא קיימת שום עילת מעצר, אנחנו מעריכים שישוחרר לאחר החקירה".
בשעה 02:00 בלילה, לאחר כמה שעות בתחנת המשטרה בפתח תקוה, שוחרר נפתלי ללא תנאים.
![]() |
| עו"ד דניאל חקלאי |
הפעיל החברתי אייבי בנימין סיפר על השתלשלות המחאה ומה שהוביל לפיזורה: "ליוויתי את הפגנות האמת שארגן מני נפתלי מול שומר הסף 'הרועץ' המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט מראשיתן. הפגנות קטנות ואיכותיות, של פחות מ-50 איש. ביקשנו ממנדלבליט בכל מוצאי שבת שיבדיל בין קודש לחול ופשוט יבצע את תפקידו, כאיש שלטון החוק החשוב בארץ ויורה לחקור במרץ חשדות ברורים וקשים נגד קברניטי המדינה בכלל ונתניהו בפרט בהמון תחומים. חמש חקירות תלויות נגד ראש הממשלה והוא טרם נחקר, הכל קרוי בדיקה. זה טייח, לא יועמ"ש.
"פתאום לפני כשלושה שבועות, לא הרשו לנו מגאפון, הודיעו לחושף השחיתות מרשות המסים ואביר איכות השלטון רפי רותם שהוא יעצר אם ידבר. מעולם מנדלבליט לא יצא לדבר איתנו. בשבוע שעבר מנדלבליט חזר הביתה בסביבות תשע בערב, הוא נכנס לביתו כשכולם צועקים לו : מושחת ! מושחת ! מושחת !
"עמוק בלב ידעתי שהוא כבר לא ייתן להפגנות האלה להתקיים כמו שהן ויפעיל את כוחו וקשריו לעשות הכל להפסיקן. ואכן השבוע כבר התקבלה ההוראה מגבוה לעצור את ההפגנה החמישית. בנר ראשון של חנוכה, בקור מקפיא, התאספו באופן יחסי מעט פעילים ביחס להפגנות קודמות לשיר לו "באנו חושך לגרש", "העם דורש חקירה פלילית", מצויידים במשרוקיות, שופר, תחליפי המגאפון.

"ההחלטה לא לתת להפגין עם מגאפון היא שרירותית, לא מידתית, ופוגעת בזכות להפגנה, שהיא זכות בסיסית ביכולת של אזרחים שישמעו את זעקתם מול בעלי שררה הנהנים מאבטחה ומשרדים מוגפים", אומר בנימין. "הפעיל החברתי מוטי לייבל ביקש לשבור את ההוראה הלא חוקית של המשטרה והפגין עם מגאפון, הוא ופעיל נוסף בשם בן ארצי נעצרו ראשונים. זה היה האות לדבר האמיתי. היעד שראש הממשלה, רעייתו ומנדלבליט סימנו למפכ"ל הוא מני נפתלי, חושף השחיתות במעון ראש הממשלה, ומי שזכה במשפט נגד שרה נתניהו.
"מני איש יקר ושקט, בהפגנות תמיד היה פחות רעשני, נחבא אל הכלים, דואג לתה, לעוגיות, נמצא בחלק האחורי של ההפגנות, מבקש מהפעילים שהזמין לא להיות בוטים. אתמול, לפתע ניגשו אליו 5 שוטרים, בהוראה מגבוה, ובלי שעשה דבר, פשוט חטפו אותו כמו במשטרים אפלים, וגררו אותו באלימות למעצר שווא פוליטי.
"הסרטונים מראים בבירור איך השכיבו אותו על הרצפה, שמו לו ברך על הפנים, הרביצו לו, אזקו אותו, וגררו אותו בכח לניידת. מעצרו האלים ללא סיבה של חושף השחיתות במעון ראש הממשלה מני נפתלי מפר ברגל גסה את הזכות המינימלית בדמוקרטיה להפגין נגד מושחתים ושליחיהם".












