הורשע בשוד, ונדון ל-240 של"צ בלבד

שתף כתבה עם חברים

תושב חיפה הורשע בשוד של אתיופי, אולם בית המשפט התרשם מהשיקום שעבר

המתלונן ישב לתומו על הספסל (אילוסטרציה: vectorstock)

דוד שימשילשוילי (27) מחיפה, שהורשע בשוד של צעיר אתיופי בקריות לפני כשנה, נשלח השבוע על ידי בית המשפט המחוזי בחיפה לעבודות לתועלת הציבור בלבד, בהיקף של 240 שעות. שותפו לעבירה, שחר שלום אברהם בשארי (32) מקריית אתא, נדון כבר לפני מספר חודשים ל-28 חודשי מאסר.

השניים, שמוכרים היטב למשטרה ובעלי הרשעות קודמות, נעצרו באוגוסט אשתקד, לאחר ששדדו צעיר אתיופי שישב על ספסל בקרבת ביתו בקריית חיים. השניים התקרבו אליו, הציגו עצמם כשוטרים והורו לו להציג את תעודת הזהות שלו. הוא ביקש מהם להציג תעודות שוטר, אולם השניים התעקשו והסבירו לו שהיה אירוע דקירה בחוף הים, ולכן הם בודקים את כל האתיופים.

לאחר שסירב וחשד בהם כי אינם שוטרים, משך בשארי את מכשיר הטלפון מידו של הצעיר, לקח מטבעות וטבק מכיסו ועשה הצגה כאילו הוא מזמין ניידת. כשהמתלונן ביקש שיוחזר לו הטלפון, תקפו אותו הנאשמים, הפילו אותו, ושימשילשוילי חנק אותו.

הצעיר הצליח להשתחרר וצעק לעזרה, בעוד השניים ממשיכים לאחוז ולהכות בו, אולם לאחר שהתקבצו במקום מספר אנשים, נמלטו עם רכושו של המתלונן. הוא החל לרדוף אחריהם לאחר שחייג למשטרה באמצעות הטלפון של אמו, ובהמשך בשארי תקף אותו פעם נוספת, לאחר שניסה להסתתר ממנו בחורשה סמוכה. הנאשמים המשיכו להימלט, עד שנתפסו על ידי שוטרים.

לפני מספר חודשים הורשע בשארי, שיוצג על ידי עו"ד תומר בן חמו, ונגזרו עליו כאמור 28 חודשי מאסר, בין היתר מאחר שבעברו עשר הרשעות קודמות ומאסרים מותנים ברי הפעלה.

עו"ד יעד נוה

שימשילשוילי, שיוצג על ידי עו"ד יעד נוה, ביקש לאמץ את המלצת שירות המבחן שלא לגזור עליו מאסר בפועל, על מנת לא לפגוע בהליך השיקומי שעבר. הפרקליטות עתרה לעונש שנע בין 9-30 חודשי מאסר, גם מאחר שלחובתו שלוש הרשעות קודמות בעבירות סמים ואלימות, לרבות שוד מזויין.

השופט דניאל פיש קבע שחלקו של שימשילשוילי בשוד היה אמנם משמעותי, והוא גם הפעיל אלימות כלפי המתלונן, אולם לא נראה כי התקיים תכנון מוקדם משמעותי. הוא קיבל את טיעוני הסנגור, והחליט שלא לגזור עליו מאסר בפועל. "במקרה זה נראה לי שיש מקום להעדיף את הנתיב השיקומי על פני הנתיב העונשי, וזאת מבלי להקל ראש בחומרת מעשיו של הנאשם", כתב, והוסיף לשל"צ שהטיל עליו גם מאסר על תנאי בן חצי שנה, צו מבחן למשך שנה וחצי ופיצוי למתלונן בסך 3,000 שקלים.

השארת תגובה

תגובה אחת על “הורשע בשוד, ונדון ל-240 של"צ בלבד”

  1. ווואוו מה קורה לכם?? מה זה משנה שהצעיר שנשדד הוא אתיופי ??? להקיא.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *