
מפקד מחוז ת"א של רשות הכבאות וההצלה, טפסר רונן מכטייב, הוציא צו סגירה חריג ביותר למגדל העסקים החדש "רסיטל" בדרך מנחם בגין בתל אביב, בעקבות שריפה שפרצה באחת הקומות במתחם בן 31 הקומות (6 אוקטובר).
הצו נשלח אל מנהל המגדל, שנבנה על ידי קבוצת האחים חג'ג', זאת לאחר גילוי מה שהוגדר כסדרת ליקויים בבניין הענק.
ב-12:30 התקבלו דיווחים רבים במשל"ט 102 של מחוז דן אודות עשן במגדל. צוותי כיבוי רבים מכלל תחנות הכיבוי במחוז דן הוזעקו למקום בפיקוד מפקד המשמרת רב רשף רועי אוזן ובנוכחות מפקד תחנת תל אביב-יפו טפסר משנה אבי יהודה.
לאחר בדיקה ברכזת הכיבוי התברר כי מוקד השריפה הוא בקומה ה-12 במגדל.
לפי דוברות רשות הכבאות, כוחות הכיבוי עלו לקומת השריפה ולקומות מעליה על מנת לסרוק את התפשטות האש ולאתר לכודים, לבצע שחרור עשן וכיבוי הבעירה במספר קומות. המוקד בו החלה הבעירה היה מארון חשמל בקומה ה-12, אבל השריפה התפשטה למספר קומות בפיר ארונות החשמל.
לוחמי האש טיפסו במעלה המגדל והשתלטו במהרה על האש באמצעות מטפים בלבד.
בכל מקרה, באירוע לא היו נפגעים בנפש, אך נרשמו נזקי פיח ועשן בקומות אשר מעל לקומות השריפה.
"בשעות הצהרים המוקדמות החלו אזעקות האש של הבניין לפעול וכרוז הורה לכל הדיירים להתפנות", סיפרה עו"ד אורית חיון, בעלים של משרדים בקומה ה-27. "חשבנו שמדובר בניסוי ותרגיל כפי שקורה לעיתים, אבל עד מהרה כשיצאנו לחדר המדרגות חשנו בעשן סמיך שהגיע כבר עד הקומה שלנו ולמעלה מכך".

עו"ד חיון הוסיפה כי כל דיירי מגדל היוקרה התפנו בבת אחת מן המגדל, כולם ירדו ברגל מהקומה 31 ומטה מאחר שהמעליות והחשמל כבו באופן אוטומטי. "התחושה הייתה מלחיצה, לא הספקנו להוציא מן המשרדים דבר. חמורה מכך היא העובדה, שנמצאו ליקויים באיטום בין הקומות והשריפה יכולה היתה להסתיים באסון גדול. כתוצאה מכך שהוצא צו סגירה נגד המגדל עד להסדרת הליקויים אנו לא יודעים מתי נוכל לשוב ולעבוד במשרדינו".
בקבוצת חג'ג׳ אומרים כי האחריות למחדל שנחשף היא של הדיירים.
דוברות קבוצת חג'ג' בתגובה: "אנו בודקים את המקרה אשר ככל הנראה אירע עקב שימוש לקוי של דיירי המגדל. המגדל נבנה על ידי קבלן מהטובים בענף ונמסר לפני כשלוש שנים עם כל האישורים הנדרשים לרבות כיבוי אש וחברת חשמל. אנו בטוחים שהתקלה תתוקן והכל יחזור לשגרה".
רמ"ד חקירת דליקות ינון שמואלי הגיע למקום לחקירת נסיבות פרוץ הדליקה וקבע כי השריפה החלה מכשל חשמלי בארון החשמל. כאמור, בהנחיית מפקד המחוז וכתוצאה מכשל בהפעלת מערכות האינטגרציה – אשר אמורות לפעול באופן אוטומטי ותפקידן סיוע בכיבוי האש, מתן זמן להימלטות האזרחים וסיוע לכוחות הכיבוי להכלת האירוע – ניתן צו לסגירת המגדל עד לתיקון כלל הליקויים.










קבוצת חג'ג ארגון פשע
אל תקנו מהם הם ימררו לכם את החיים
ותקבלו סחורה זבל בלי ביטוח