
ימים ספורים לאחר שהמשטרה דיווחה על מעצרם של פרקליט, רופא ואח מוסמך, בחשד לתקיפת שוטרים בדירה בבאר שבע, מתחילות לצאת עדויות של המתארות אלימות קשה ביותר – התמונה שנלווית לדיווחים מלמדת שהאלימות החמורה במקרה הזה היא מצד השוטרים דווקא, והרשתות החברתיות מגיבות בהתאמה.
תזכורת:
ב-2 מאי דיווחה המשטרה על מעצרם של עורך דין בפרקליטות מחוז דרום, רופא בבית חולים גדול ואח מוסמך במחלקה לבריאות הנפש – שלושתם תושבי דיר אל אסד שבגליל במקור, אשר עובדים ומתגוררים בבאר שבע.
החשד, תקיפת שוטרים. על פי המשטרה, במהלך הלילה הוזעקו שוטרי תחנת באר שבע בעקבות דיווח שהתקבל במוקד 100 אודות הקמת רעש מתוך בית בעיר.
לפי המשטרה, עם הגעת השוטרים, ובמסגרת נסיונם לטפל באירוע ולהשיב את הסדר הציבורי, החלו שלושה גברים מיושבי הבית להתלהם לעברם, להתנגד לפעולתם ולדחוף אותם.
השלושה נעצרו, נחקרו ושוחרררו, ואז הגישו למח"ש תלונות נגד השוטרים שעצרו אותם.
לטענתם השוטרים שתקפו אותם באכזריות, ייחסו להם תקיפת שוטרים, כפי שזה קורה לא פעם אחת.
"הבן שלי עבר ניתוח קשה והוא יצטרך לעבור עוד ניתוח, הוא נחבל בכל הגוף", אומר בשיחה עם אתר "פוסטה" אביו של הפרקליט. "כשזה קורה לבן שלך, אתה מאבד את כל החושים שלך, אתה גם מאבד אמון. אם שני שופטים ראו את הבן שלי עם שברים בפנים והחליטו שצריך לעצור אותו? אז איזה תחושות יהיו לי.
"אנשים ללא עבר פלילי נמצאים מאחורי סורג ובריח ועבריינים עם מדים חוגגים, עושים תיאום עדויות, מפברקים תיק ושני שופטים מחליטים להאריך את המעצר של בני במצב מאוד קשה.
התחושה שלי מאוד קשה. זכינו לתמיכה מקיר לקיר, רק מהמשטרה קיבלנו השפלה".
אתר חדשות פלילי >>
עורך דין פלילי מומלץ >>
עו"ד תומר גונן המייצג את הפרקליט החשוד, מסר: "מדובר במקרה מזעזע של הפעלת אלימות משטרתית בכסות של שימוש בכח לצורך מעצר. כמי ששירת כקצין משטרה בעבר אני יכול להגיד שאין שום תרחיש שיכול להצדיק את התוצאות האלה כפי שנראות בתמונה. המשפחה סומכת את ידיה על חקירת מח"ש ומשוכנעת שהאמת עוד תתגלה לגבי הארוע מתחילתו ועד סופו. לקחו אנשים שלא פגעו בחיים בזבוב שרק תרמו לחברה הישראלית והפכו אותם לכאורה לעבריינים כשהסיפור האמיתי הוא הפוך לחלוטין, מוטב היה שמשטרה תעשה בדק בית ולא תתבצר בגירסתה".
ממשטרת ישראל נמסר בתגובה: "בעקבות דיווח על הקמת רעש, הוזעקו שוטרים למקום האירוע ובמסגרת תפקידם להשיב את הסדר הציבורי, נתקלו בהתנהגות אלימה, מתלהמת ומסלימה מצד יושבי הבית, אשר סירבו להישמע להנחיות השוטרים, התנגדו לפעולתם ובהמשך אף תקפו אותם, על פי החשד.
"בעקבות האירוע נעצרו שלושה חשודים ולאחר עיון בחומרי החקירה, לרבות סרטונים, דוחות פעולה ותיעוד רפואי, קבע בית המשפט כי יש חשד סביר לעבירות המיוחסות לחשודים והורה על הארכת מעצרם לצורך מיצוי החקירה.
"ככל שהועלו טענות נגד התנהלות השוטרים, הן תיבדקנה על ידי הגורמים המוסמכים לכך, כמקובל ובשקיפות מלאה. על אף טענות החשודים, קביעות בית המשפט אינן משתנות והחשד הסביר בעניינם נותר בעינו.
"משטרת ישראל דוחה כל ניסיון לייחס לשוטרים אלימות חסרת רסן או פעולה משוללת בסיס. המשטרה תמשיך לחקור את האירוע במקצועיות, ותפעל למיצוי הדין עם המעורבים".









