
בחודש יולי 2018 הוציאה היחידה הארצית לשומה במס הכנסה שומות ענק לתשלום על סך 54 מיליון שקל, נגד גולן הייב ונגד הדוד שלו פרג' הייב מכפר טובא זנגרייה שליד ראש פינה, אשר הוגדרו על ידי המשטרה כראשי ארגון פשיעה.
השומות הסתמכו על כתב אישום פלילי שייחס לשניים ניהול של ארגון פשיעה הסוחט דמי חסות מקבלני עבודות עפר בכל אזור הצפון, ופוגע באתרי עבודה ובכלים של קבלנים המסרבים לשלם דמי הגנה – פרוטקשן. בכתב האישום הפלילי, שהוגש במקביל גם נגד כ-30 נאשמים מאנשיהם של השניים בעבירות סחיטה והלבנת הון במסגרת של ארגון פשיעה, נטען כי הנאשמים הלבינו קבלת עשרות מיליוני שקלים באמצעות הפעלת חברות שמירה פיקטיביות תחת אנשי קש ללא תשלום מסים.
רשות המסים הוציאה לאחיינים הייב שומה הכוללת דרישת תשלום על הכנסות של לא פחות מ-54 מיליון שקל, כאמור, ואלה היו נימוקי השומה: "מהחקירה שהתנהלה כנגדכם על ידי היחידה הארצית לחקירות ומאבק בפשיעה של רשות המסים, חקירות מע"מ חיפה בשיתוף ימ"ר צפון (משטרה), עולה כי במהלך שנות המס 2012 עד 2016 הפעלתם עסק של גביית דמי חסות מעסקים שונים ברחבי הצפון. דמי החסות הועברו לידיכם באמצעות צ'קים והעברות בנקאיות לחברות שמירה שהיו תחת שליטתכם. חברות שמירה אלו השתמשו בחשבוניות פיקטיביות של קבלני משנה שונים בהיקפים של עשרות מיליוני שקלים, והצ'קים נפרעו למזומן בצ'יינג'ים שהיו בשליטתכם".
עוד נטען בנימוקי השומה כי חברות השמירה הגישו דו"חות כוזבים, ניכו תשומות פיקטיביות ותשלומי שכר פיקטיביים, באופן שהביא לחבות מס זניחה ביחס לפעילותן. על פי רשות המסים, "ממצאי החקירה העלו כי חלק ניכר מפעילותן של החברות היתה הלבנת דמי סחיטה למזומן, תוך מתן כסות חוקית של פעילות שמירה ואבטחה לגיטימית. הלבנת הכספים בוצעה עבורכם באמצעות קבלני משנה פיקטיביים לאורך שנים ובאופן שיטתי. ממצאי החקירה העלו כי הייתם בעלי השליטה בפועל בחברות, הייתם מורשים להנפיק חשבוניות ולקבל צ'קים בשמן אף שלא הייתם רשומים כבעלי מניות".
בהיעדר דיווח על הכנסותיהם של גולן ופרג' הייב, קבעה רשות המסים את הכנסתם החייבת במס, בהתבסס על ניכוי החשבוניות הפיקטיביות לכאורה בארבע חברות שמירה, וקבעה שומה של מעל 50 מיליון שקל.
השומות היו בתוקף עד החודש האחרון, למרות שהתיק הפלילי קרס עוד הרבה לפני כן. בדצמבר 2019 שוחררו גולן ופרג' הייב מהכלא, בתום מאסר של שלוש שנים. במסגרת המשא ומתן להסדר טיעון שניהלו סנגוריהם, עו"ד משה שרמן ועו"ד ג'וליאן חדאד שהופקד על הצד הכלכלי, נמחקו מהתיק העבירות של ניהול ארגון פשיעה ועבירות הסחיטה, ומה שנשאר בכתב האישום המתוקן היו עבירות עושק, ארגון שירותי שמירה ללא רשיון, והלבנת הון בהיקף של מאות אלפי שקלים.
ההסדר בתיק הפלילי לא כלל התייחסות לשומות האזרחיות ודרישת תשלום המס של רשות המסים, על הפעילות הכלכלית הבלתי מדווחת לכאורה. השומות של 54 מיליון שקל שהוצאו בזמן החקירות וטרם הסדר הטיעון, נשארו על תילן. כאשר גולן ופרג' הייב השתחררו מהכלא הם נאלצו לנהל הליך מיסויי נפרד נגד השומות, באמצעות עו"ד חדאד שהגיש השגה מטעמם. הסנגור טען בהליך ההשגה, כי במהלך המו"מ לעסקת טיעון בתיק הפלילי, הפרקליטות נהגה בחוסר תום לב ולא הביאה לידיעת בא כוחם של הנאשמים, שהיו בכלא, כי זמן קצר לפני כן רשות המסים הוציאה להם שומות אזרחיות לתשלום.

לפי עו"ד חדאד, הנחיית פרקליט המדינה קובעת כי פרקליט שמטפל בתיק פלילי-כלכלי לא יכול לסגור הסדר טיעון מבלי לקבל את אישור המחלקה הפיסקאלית בפרקליטות, שמטפלת בתיק האזרחי. זו גם הסיבה שהסדר הטיעון בתיקים פליליים רבים כולל התייחסות גם לנושא השומות והסדר אזרחי.
בתיק של גולן ופרג' הייב הדברים לא נוהלו כך. עו"ד חדאד דרש בהשגה מול רשות המסים כי השומות יימחקו בהתאם לכתב האישום הפלילי המתוקן. לדבריו המו"מ להסדר בהליך הפלילי נוהל מתוך מטרה שאחרי שיורשעו לא יהיו להם חיובי מס גדולים.
בחודש אוקטובר האחרון הסתיים הליך ההשגה, שהביא למחיקתן של שומות הענק. על פי ההסכם שנחתם עם פרקליטם של גולן ופרג' הייב, כל אחד מהם יחוייב בתשלום מס בגין תוספת הכנסה של 200 אלף שקל בלבד לשנים 2014 עד 2015. לפרג' הייב היו יתרות זכות קודמות עקב עיקולים שהוסרו, וכך בסופו של החשבון הוא עוד זכה בהחזר מס.
מעו"ד חדאד נמסר בתגובה: "הפרשה הסתיימה בפרופורציה המתאימה ובמנותק מהעליהום על משפחת הייב, ובפרט על לקוחותיי גולן ופרג' הייב. מחיובים לתשלום מס בגובה של כ-54 מיליון שקל, התיק הסתיים לאחר ניהול הליך השגה מקצועי בתשלום זעום של כ-100 אלף שקל עבור גולן הייב. בנוגע לפרג' הייב, המדינה השיבה לו מס בסך של 140 אלף שקל לערך.
"היחידה הארצית לשומה התנהלה באופן מקצועי ואובייקטיבי ביותר, בשונה מגופים אחרים שלמרבה הצער גורמים לתחושת רדיפה בקרב הלקוחות שאני מייצג".
מרשות המסים נמסר בתגובה: "בשל חובת הסודיות הקבועה בדיני המס, איננו יכולים למסור פרטים בנוגע לשומות, השגות על שומות או הסכמי שומות של אזרחים".

עוברים לאחות של הייב
אחרי קריסת התיק הכלכלי נגד גולן ופרג' הייב, בימים אלה הפרקליטות עברה לניהול הליך המשך המתמקד עכשיו באחותו של גולן הייב ובבעלה, תיק שנמצא בשלב שימוע לפני כתב אישום.
בתיק החדש נטען, כי לאחר שחברות השמירה מטעם גולן ופרג' הייב נסגרו, פתחו האחות של גולן וגיסו מוחמד "חמודי" עומאר חברות קש חדשות באמצעות איש קש חדש, אשר קיבל לכאורה במרמה רשיון ממשרד העבודה. נטען כי בין השנים 2018 עד 2020 קיבלה חברת שמירה שלהם, "החובלים", תשלומים מבעלי עסקים באזור הצפון בסך של כ-11 מיליון שקלים.
במכתבי השימוע נטען כי גיסו של גולן הייב ואשתו הסתירו את היותם בעלי שליטה, וה"קוף" לכאורה מטעמם הצהיר כבעל מניות ומנהל יחיד. עוד נטען כי החשודים הלבינו הון והתחמקו מתשלום מס הכנסה. על התיק החדש ממונה עו"ד מוסא עבאס, סגן בפרקליטות מחוז צפון.
עו"ד חדאד המייצג גם את האחות והגיס, מסר בתגובה כי "התנהלות קלוקלת מצד גורמי האכיפה תיחשף בפרשה זו, והדברים יובהרו בהמשך".










חזקים וגברים לא רואים אף אחד בצפון מיליונרים , לא לטיפה ולא חרירה ברמה שלהם חברים של כולם ולא עושים חשבון יש להם חותמת בהרבה אירועים מהסרטים .