סייבר והתחזות: הסדר בתיק "עוקץ הפרזידנט"

שתף כתבה עם חברים

הסדר טיעון בתיק נוסף של עוקץ חברות בחו"ל באמצעות עבירות סייבר והתחזות. פרדי חזן מאשדוד ובן הופמן מתל אביב צפויים על פי הסכמת הצדדים לעונש של 9 חודשי מאסר וסמי דעאס מטירה צפוי לארבעה חודשי עבודות שירות וקנס של 12 אלף שקל.

שלושת הנאשמים הודו בכתב אישום המייחס להם נסיונות הונאה של 75 חברות בינלאומיות ונסיונות לקבלת מיליוני אירו במרמה. חזן, הופמן ודעאס פעלו ממשרדים בנתניה ובאשדוד בשיטה המוכרת בשם "עוקץ הפרזידנט" או "הנדסה חברתית". הם התחזו במיילים ובטלפון למנכ"לים או לנציגי הבעלים של חברות מוכרות בחו"ל, או לעורכי הדין של אותן חברות. הנאשמים פנו מישראל בטלפון ובמחשב לעובדי החברות, הציגו מסמכים מזויפים והורו להם להעביר כספים לחשבונות שנשלטו על ידם, כביכול לביצוע עסקאות שונות.

בין החברות שהונו בדרך זו: חברת "פייזר" באירלנד וחברת התרופות "מדיס" באוסטרליה.

הופמן וחזן השתמשו בתוכנת מחשב על מנת לאסוף נתונים על החברות כולל פרטיהם של בעלי התפקידים הבכירים. באחד המקרים, הם יצרו כתובת מייל פיקטיבית של מנכ"ל אחת החטיבות בחברת פייזר, ופנו לסמנכ"לית הכספים שסברה כי מדובר במנכ"ל שלה, וביקשו ביצוע העברה בנקאית. ל"אימות", שלחו לסמנכ"לית מייל פיקטיבי של עורך דין עם חשבונית פיקטיבית על סכום ההעברה הנדרש, 226 אלף אירו. המנהלת נפלה בפח ואישרה את ההעברה לבנק בהונגריה, לחשבון קש כפי שהורו לה, אך המרמה נחשפה לפני שהכסף נמשך על ידי הנאשמים. כתב האישום המקורי, בו הם הודו, ייחס להם מאות נסיונות עוקץ, אך לא נאספו ראיות בדבר הצלחות וקבלת כספים בפועל.

od ben natan nes200  
עו"ד נס בן נתן  

הופמן, "איש המחשבים" של החבורה שיצר בין היתר את המיילים הפיקטיביים ופנה לעשרות חברות, הוא צעיר כבן 28 שעלה לפני שנתיים מארצות הברית. לפי הודעתו הוא גוייס על ידי דעאס ואחרים כגון הרי עמר, שהוסגר לאחרונה לארצות הברית בגין עבירות הונאה בינלאומיות, שהעסיקו אותו קודם לכן בעסקים נוספים כגון חברת פורקס.

ההסדר הוצג בבית המשפט המחוזי בבאר שבע, והטיעונים לעונש יישמעו בפני השופט אליהו ביתן בקרוב. הופמן מיוצג על ידי עו"ד גיל פרידמן, חזן מיוצג על ידי עו"ד נס בן נתן ודעאס על ידי עו"ד שאדי נאטור.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *