תיק הסוכן הסמוי "בנדיט" של ימ"ר חוף: פרקליטות מחוז חיפה הגישה לבית המשפט המחוזי בעיר כתב אישום נגד גיית גדיר (26) מביר אל-מכסור, המייחס לו עבירות סחר בנשק, החזקת נשק, נשיאת נשק והובלת נשק שלא כדין.
לכתבות נוספות בתיק הסוכן "בנדיט" – לחצו כאן
לפי כתב האישום, בין הנאשם לבין הסוכן היתה היכרות מוקדמת. עוד נטען, כי כבר ב-13 בדצמבר אשתקד הציע הנאשם לסוכן למכור לו אקדח תמורת 35 אלף שקל, כולל משלוח.
יומיים לאחר מכן, כך נטען, השניים סיכמו על עסקה למכירת אקדח גלוק דור 5, תמורת אותו סכום. בהמשך הודיע הנאשם כי לא הצליח לקבל את האקדח מאדם אחר, ולכן העסקה הראשונה לא יצאה לפועל.
לפי הנטען, בהמשך היום סוכמה עסקה נוספת, הפעם תמורת 33 אלף שקל.
נטען כי ב17 בדצמבר 2025 הגיע הסוכן לביר אל-מכסור לאחר שהנאשם כיוון אותו טלפונית למקום. מכתב האישום עולה כי השניים נפגשו, הנאשם נכנס לרכבו של הסוכן, התיישב לצדו והוציא מתחת לבגדיו אקדח חצי אוטומטי מסוג ספרינגפילד, עטוף במגבת וטעון במחסנית ריקה תואמת.
לפי כתב האישום, הנאשם מסר את האקדח לסוכן, ביקש ממנו לבצע סיבוב בכיכר כדי לא לעורר תשומת לב ובמהלך הנסיעה אף פירק את האקדח כדי להראות לסוכן שמדובר בכלי חדש.
נטען כי בתמורה קיבל הנאשם 33 אלף שקל, ולאחר מכן הוחזר לנקודת המפגש.
מלבד עדות הסוכן שהכיר את הנאשם אישית, בתיק תיעוד שמע שבו נשמע הנאשם במהלך העסקה, הקלטות שיחות טלפון בין הסוכן לנאשם, התכתבויות וואטסאפ, שיחות שנקלטו בהאזנת סתר על מכשיר הטלפון של הנאשם.
אתר חדשות פלילי >>
עורך דין פלילי מומלץ >>
זאת ועוד, בתיק ממצאי עימות בין הסוכן לבין הנאשם, זיהוי וצילום של הנאשם בידי שוטרים בזמן ביצוע העסקה, וזיהוי של הנאשם על ידי אחיו מתוך תמונה שצולמה במהלך העסקה.
מהבקשה להארכת מעצרו של הנאשם עד תום ההליכים עולה, כי בחקירתו הראשונה הוא הודה, אך בהמשך חזר בו וטען שהיה במצב פסיכוטי ולא נטל תרופה. לאחר מכן שמר על זכות השתיקה.
הפרקליטות הוסיפה כי על אף שלנאשם אין הרשעות קודמות, בחודש מרס כבר הוגש נגדו כתב אישום נוסף לבית המשפט המחוזי בחיפה, שבו מיוחסות לו עבירות של סיוע לאויב במלחמה, פעולה ברכוש למטרות טרור, קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות, מתן שוחד ושיבוש מהלכי משפט.









