
בבית המשפט המחוזי מרכז נגזר עונשה של סימונה שמחה אברג'ל – מיסטיקנית, מוכרת קמיעות, קוראת בקפה ובקלפים – שהורשעה במרמה, ערמה ותחבולה בכוונה להתחמק ממס על הכנסות של שני מיליון שקל שהפיקה במשך שבע שנים.
הנאשמת (49) היתה בהליכי פשיטת רגל ולכן לא דיווחה על הכנסותיה גם לנאמן והסתירה אותן מנושיה. את הכספים גבתה מהלקוחות במזומן ובצ'קים פתוחים, אותם הפקידה בחשבונות הבנק של חבריה.
כפי שדווח באתר "פוסטה", המיסטיקנית שיוצגה על ידי עו"ד אייל בסרגליק זוכתה מאישום של הונאה בהליכי פשיטת רגל והברחת נכסים, לאחר חשיפת מחדל של הפרקליטות. זאת מאחר שהאישום בסעיף זה הוגש על בסיס חוק שיצא מספר החוקים ובוטל (פקודת פשיטת הרגל הוחלפה בחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי).
פרקליטות מיסוי וכלכלה הודתה במחדל רק בסיכומי התיק.
אברג'ל הורשעה איפוא בעבירות מס הכנסה ומע"מ "בלבד". הנזק שנגרם לקופת המדינה הוא השמטת 2.3 מיליון שקל.
הפרקליטות ביקשה לגזור עליה עונש מחמיר של 28 חודשי מאסר וקנס של 150 אלף שקל בהתאם לענישה המחמירה נגד עברייני מס, מה עוד שהמיסטיקנית "לא הסירה את המחדל", כפי שנהוג לומר בשפה המשפטית, והחוב לרשויות המס בגין ה"עוקץ" נותר בעינו.
אתר חדשות פלילי >>
עורך דין פלילי מומלץ >>
כתבות נוספות במדור צווארון לבן >>
הפרקליטות ביקשה אף להתייחס לדיווח הכוזב בהליכי פשיטת הרגל כנסיבה מחמירה למרות שזוכתה מאישום זה.
הסנגור, עו"ד בסרגליק, טען כי על הזיכוי מהאישום השני לבוא לידי ביטוי בהקלה בענישה. לדבריו, אין לזקוף לחובת הנאשמת את ניהול המשפט עד תומו, שכן בעקבות הליך ההוכחות בית המשפט הפחית גם את סכומי השמטת המס.
הסנגור טען כי גם המניע למעשים חמור פחות. המיסטיקנית השתמשה בחשבונות בנק של אחרים כדי לקיים את משפחתה מבחינה כלכלית ולפדות את דירתה, וכך לעמוד בהסדר נושים. לדבריו, עתיד משפחתה עמד לנגד עיניה, ולא הרצון להעלים כספים מהמדינה כדי להתעשר.
עו"ד בסרגליק ציין גם כי הנאשמת נעדרת עבר פלילי, מנסה לסיים הליכי פשיטת רגל, ואין לה אפשרות להסיר את המחדל של חוב מיליונים לרשויות המס אשר תפח – אם כי תעשה מאמץ בעניין זה.
השופטת דנה מרשק מרום סיכמה: "עסקינן במסכת עבריינית שנמשכה כשבע שנים, במהלכה הנאשמת פעלה באופן מרמתי, על מנת להעלים הכנסותיה הגבוהות. על-פי ההלכה הפסוקה, בענישה על עבירות מס יש ליתן משקל רב לשיקולי הרתעה ומשקל מופחת לנסיבות האישיות. אני מאמצת את המתחם לו טענה התביעה וקובעת, שמתחם העונש נע בין 15 עד 36 חודשי מאסר לצד קנס משמעותי".
עם זאת, השופטת נתנה משקל לתקופה הארוכה שחלפה מפרוץ החקירה ועד להגשת כתב האישום (למעלה מארבע שנים). נוכח זאת, גזרה את דינה של המיסטיקנית ל-18 חודשי מאסר (שנה וחצי) בלבד, וקנס של 100 אלף שקל או ארבעה חודשי מאסר תמורתו.
עו"ד אייל בסרגליק, המייצג את גב' אברג'יל (המיסטקנית), מסר: "אמש ניתן גזר הדין בעניינה של מרשתנו. נזכיר, כי פרקליטות מיסוי וכלכלה התעקשה להמשיך לנהל תיק חסר שחר, אף על פי שידעה בוודאות,עוד בטרם הגשתו וחמש שנים לפני כן, שכתב האישום שהגישה כלל עבירה שאינה קיימת בספר החוקים.
"כאשר נתפסה בקלקלתה, במקום לחזור בה מכתב האישום ולמרות דברי השופטת בתיק והצעות השופט המגשר לחזור מהאישומים – התעקשה הפרקליטות לנהל את התיק ולדרוש הרשעה. רק לבסוף, התעשתה חלקית תוך שבית המשפט הנכבד מבקר אותה קשות, כי פעלה בניגוד לחוק.
"בנוסף העד המרכזי אהרון ליס קרס בחקירה נגדית ובית המשפט קבע, כי אינו דובר אמת, לאחר שנחקר על ידי. גזר הדין שהתקבל בסוף לא מתחשב כראוי בהתנהלות הקלוקלת של המאשימה ובניסיון שלה להחמיר את הנסיבות באמצעות עבירות שבוטלו מספר החוקים ומצטרף להכרעת דין מלאת שגיאות.
"אנו נערער על פסק הדין ונעמוד על כך שעצם ההליך הפגום היווה ענישה כשלעצמה אשר בה יש להתחשב".











