
המועצה הארצית של לשכת עורכי הדין התכנסה לישיבה טעונה ולחוצה סביב ההודעה האחרונה של יו"ר הלשכה, עו"ד אבי חימי, על כך שאין בכוונתו להתמודד בשנית לראשות הלשכה עם סיום הקדנציה בחודש יוני. אבל מה שטען את האמוציות בלשכה הן ההתבטאויות האחרונות של חימי מאז שנודעו תוצאות הבחירות לכנסת, ועוד יותר מכך מאז שחברי הממשלה הנכנסת הודיעו על התוכניות לשינוי מערכת אכיפת החוק, במשטרה אבל בעיקר במערכת המשפט – הרפורמה המשפטית של שר המשפטים יריב לוין אשר טרף את הקלפים עם ההודעה הדרמטית ערב הדיון בעתירות נגד המינוי של אריה דרעי לשר בממשלת נתניהו.
"שר המשפטים מהלך אימים על שופטי בג"ץ בתיק דרעי", הכריז עו"ד חימי וזרקור של תומכי הממשלה וחבריה הופנה לעבר לשכת עורכי הדין.
חימי, סנגור צמרת פלילי ותיק ומיומן שבמשרדו עברו ראשי ארגוני פשע לצד פוליטיקאים בכירים, ראשי ערים, קציני משטרה ואנשי עסקים, מבטא בדבריו את דאגתו הכנה למה שצפוי למערכת אכיפת החוק. הוא בחר שלא לנצור את לשונו, לא להתנהג כפוליטיקאי, אלא להגיד את כל אשר על ליבו, גם אם זה התפרש כאילו הוא מדבר בשם של צד פוליטי מסויים לכאורה, השמאל, שבעיקרון הוא תמיד היה מרוחק ממנו.
ההתבטאויות שלו על אובדן הדרך וקריסת הדמוקרטיה קיבלו ביטוי בכל אמצעי התקשורת, אבל קוממו עליו עורכי דין רבים המזוהים עם הממשלה הנבחרת. למשל, המשנה ליו"ר המועצה הארצית, עו"ד אבי ללום אשר רואה את עצמו מועמד לראשות הלשכה וכבר מתחיל להיערך לקמפיין שלו, לפחות כמו עו"ד אייל בסרגליק שהקמפיין שלו כבר לובש צורה וצבע נגטיביים אשר מופנים בעיקר נגד חימי תוך השמעת התבטאויות נוקבות על קריסת הלשכה. את כולם מטריד האיום מצד הפוליטיקאים של הליכוד אשר מבקשים לשנות את המהות של הלשכה, עם דגש על ח"כ טלי גוטליב, מתמודדת שנכשלה במרוץ שלה לראשות הלשכה בעבר ולאחרונה מנגחת את הלשכה ואת העומד בראשה בכל הזדמנות.
בפתיחת הישיבה הגיש חימי לאישור החברים את ההצעה שלו. "המועצה סבורה כי אין זו העת להיכנס למחלוקות פוליטיות. המועצה קוראת לשמור על מעמדה העצמאי של לשכת עורכי הדין נוכח חובתה להגן על זכויות האזרחים ועורכי הדין, שכן פגיעה בה היא פגיעה בציבור הרחב ובציבור עורכי הדין".
עכשיו ביקש חימי את תמיכת החברים בהתנגדות לתוכנית של השר לוין, "המועצה מתנגדת להצעה לביטול השתתפות נציגיה בוועדה לבחירת שופטים, בין היתר נוכח היותם של נציגיה נאמני הציבור והשוק החופשי, וכביטוי בוועדה לקולם של מי שבאים יום יום בשערי בתי המשפט".
חברי האופוזיציה במועצה היו בהרכב חסר. עקב הכינוס בנצרת "הרחוקה" נעדרו עו"ד יצחק נטוביץ שהחל במחאה נגד חימי, עו"ד רועי ביטון ממחנה אפי נוה (חולה), עו"ד ציון אמיר שנעדר קבוע מישיבות המועצה, עו"ד אלעד דנוך יו"ר מחוז דרום ועו"ד יוסי ויצמן המייצג את המחנה החרדי בלשכה. מנגד, חברי האופוזיה שכן הגיעו, אילן בומבך, אבי ללום, דורון ברזילי, רועי אברהמוביץ ואחרים, בקשו מהמשתתפים בדיון להצביע בעד הצעתם הנגדית הקוראת לראש הלשכה לחדול מהתבטאויותיו נגד הרפורמה של השר לוין, בלי קשר להסכמות או להתנגדויות אליה, כדי שחברי מועצה ינסו להציל את המצב ואת הלשכה למעשה.
חלק מהמשתתפים אף דרשו מחימי להתפטר לאלתר, לנוכח הודעתו כי בחודש יוני יסיים את תפקידו ולא יתמודד על תקופת כהונה נוספת.
ל"פוסטה" נודע, כי חברי המועצה לא הגיעו להחלטה מוסכמת, אבל רוב חברי המועצה שהשתתפו בישיבה דחו את הצעת "האופזיציה" ונתנו לחימי אור ירוק להמשיך להתבטא ברוח הדברים שלו עד כה.
או אז, חימי הודיע כי הנהלת הלשכה תקים צוות פעולה חיצוני, שהוא לא יטול בו חלק פעיל, ורמז על כוונה לצאת לקמפיין ציבורי נגטיבי גדול אשר יסביר לציבור עורכי הדין ולציבור הרחב את משמעות הפגיעה בלשכה ובמערכת המשפט באופן כללי.
ההפגנה הגדולה שאמורה להיערך ב-12 דצמבר בפתח בתי המשפט ברחבי הארץ, בהפקת "מטה מאבק הגלימות", מבטאת את רוח הדברים של ההחלטה שהביאה הנהגת המועצה.
מנגד, עו"ד ללום הציע שהמועצה תמנה צוות א-פוליטי שיפעל בדרכים של הידברות עם נציגי הממשלה, בניסיון לשנות את רוע הגזרה של שר המשפטים.
ללום דרש שחברי הצוות יהיו כאלה המסוגלים לפעול ולהשפיע בדרכי נועם מול הממשלה וחברי הקואליציה העוינים את הלשכה. בסביבה שלו הזכירו שמות כמו בומבך או ציון אמיר, פרגמטים ומנוסים אשר מקורבים למפלגת השלטון, ולא צוות פעולה לוחמני שיגיע לעימות מסוכן עם השר לוין ושות'.
ההצעה שלו נדחתה חלקית, כי בימים הקרובים יוקם צוות הפעולה של הלשכה למאבק ברפורמה המשפטית של ממשלת נתניהו – לוין.
"בחודש האחרון מצאנו את עצמנו בהתבטאויות חסרות תקדים של ראש הלשכה, שבסקר שערכנו 62 אחוז מציבור עורכי הדין אינם מרוצים מתפקודו", אומר עו"ד אייל בסרגליק בתגובה לישיבת המועצה הארצית. "המצב הזה הוביל להרס הלשכה ולהצעה לסגור אותה. לטעמנו, חימי שכבר הודיע כי לא ימשיך בקדנציה הבאה איבד את המנדט להמשיך לכהן בקדנציה הנוכחית.
"לגבי הרפורמה של שר המשפטים, יש להביא אותה עם הסכמות רחבות ככל שניתן אבל אסור לשכוח שהיא תואמת את החלטת העם בבחירות דמוקרטיות. יש פרטים בתוכנית אשר דורשים דיאלוג, אני בוודאי לא אסכים לפגיעה במעמד לשכת עורכי הדין בוועדה למינוי שופטים או לסגירת הלשכה חלילה. לשכה חזקה בראשותי תפעל לשמור על שלטון החוק", אומר בסרגליק שמתמודד לראשות הלשכה תחת הסלוגן, "לא מאוחר להציל את הבית".
בינתיים, על רקע הישיבה שאירח מחוז צפון, עו"ד אורי בוטבול מעפולה, שמקורב לשרי הליכוד, מנסה לארגן בימים האחרונים קבוצה של עורכי דין מאזור הצפון, אשר מעודדת את הרפורמה של השר לוין, וקוראת גם לחימי לפרוש מתפקידו על רקע הכרזתו שלא יתמודד על קנציה נוספת. "אנחנו רוצים ייצוג אחר גם במחוז הצפון", ביקש לומר עו"ד בוטבול.

סערת המכת"זיות
בינתיים, יום לאחר שהשר לביטחון לאומי איתמר בן גביר דרש מסגל הפיקוד במשטרה להשתמש ביד קשה יותר נגד מפגינים בתל אביב, ראש הלשכה חימי פנה לראש הממשלה בנימין נתניהו בקריאה ש"לא לאשר את השימוש במכת"זיות ולא להחמיר את הפגיעה במשטר הדמוקרטי". ראש הלשכה הדגיש כי "שימוש במכת"זיות אינו מתקבל על הדעת, לא בירושלים ולא בתל אביב".
עוד הוא כתב, "לא מיותר לציין כי שימוש מופרז בכלי זה העולה כדי התנהגות אלימה, מתקיים במשטרים שונים בעולם שמדינת ישראל לא יכולה להרשות לעצמה להידמות אליהם…. לא ייתכן כי נבחר ציבור המכהן כשר ידרוש פגיעה במפגינים אשר מממשים את זכותם הדמוקרטית, רק בגלל שהם מתנגדים לדעות של אותו נבחר ציבור", כתב עו"ד חימי.










מי נגד? הערבים והשמאלנים ובנצרת הם ספונים. תשארו שם תפסיקו לבלבל ת'מוח!
סלאמאת.
השמאלנים ייגמלו מעשיית שפטים בשם התמכרות לעגל הזהב. הכל עובר בחיים.