פרשת עד המדינה "הנסיך": לבית המשפט הוגשו הצהרות תובע הוגשו נגד נידאל אבו לטיף שמוגדר כראש ארגון פשע, ונגד עשרה חשודים נוספים, ביניהם בכירי הארגון, רואה חשבון, עורך דין וסגן ראש עירייה לשעבר.
ב-1 בדצמבר אשתקד, בתום חקירה סמויה שנוהלה ביחידה המרכזית של משטרת מחוז צפון בשיתוף גורמים נוספים ובמרכזה עבירות פרוטקשן וסחיטה באיומים, מפקד המחוז הצפוני ניצב מאיר אליהו הזניק מאות שוטרים, לוחמי מג"ב וימ"מ לעשרות יעדים של בכירי ארגוני הפשע 6006 (אבו לטיף) ו-8008 (חרירי) וכן על בתיהם של "מחוללי פשיעה מרכזיים" מיישובים שונים בתחומי המדינה ובאזור איו"ש.
החקירה נוהלה במשך למעלה משנה לאחר חתימתו של עד המדינה "הנסיך" על הסכם, בשיתוף הרשות להגנה על עדים. בחקירה נחשפו אירועי סחיטה ועבירות כלכליות של מיליוני שקלים, שנפרסו לאורך פרק זמן ממושך של חמש שנים.
עם סיום שלב החקירה כאמור, הגישה המחלקה הכלכלית בפרקליטות המדינה הצהרת תובע לפני הגשת כתבי אישום בעבירות חמורות שונות, הכוללות:
– סחיטה באיומים.
– קשירת קשר לביצוע פשע.
– סחיטה בכוח.
– שיבוש מהלכי משפט.
– קבלת דבר במרמה.
– חוק איסור הלבנת הון.
– פקודת מס הכנסה.
– חוק ערך מוסף.
– פקודת המכס.

החשודים נגדם הוגשה הצהרת תובע:
1. נידאל אבו לטיף (46) מכפר ורדים. מוגדר כאמור כראש הארגון.
2. פאדי ערטול (46), תושב מג'אר.
3. אייל סלאמה (33), תושב עין אל אסד.
4. שריף ערטול (41), תושב מג'אר.
5. ג'ריס ערטול (72), תושב מג'אר .
6. ניזאר ערטול (58), תושב מג'אר.
7. חוסם סבית (53), תושב מעלות תרשיחא.
8. מג'ד מח'ול (38), תושב פקיעין.
9. עלא ערטול (31), תושב מג'אר
10. זייד עאיש (32), תושב שכם.
11. פארס עאיש (56), תושב שכם.
"מדובר באחת מהפעלות עד המדינה הרגישות והמורחבות ביותר שנוהלו בשנים האחרונות", אמרו במשטרה והוסיפו כי עד המדינה "הנסיך" שהופעל תחילה נגד ארגון הפשע אבו לטיף, הפך במהלך החקירה לקורבן סחיטה של ארגון הפשע חרירי, פעל בשיטות הפעלה ייחודיות אל מול שני הארגונים וסייע באיסוף הראיות נגדם.
אתר חדשות פלילי >>
עורך דין פלילי מומלץ >>
נצ"מ אייל הררי, מפקד היחידה המרכזית במחוז צפון: "המחוז הצפוני הנחית בשנה החולפת מכות קשות כנגד ארגוני הפשע הגדולים במדינה ישראל והמשיך בשנת 2026 עם כתבי אישום משמעותיים נגד ארגון הפשע אבו לטיף וחרירי תוך צעדים חסרי תקדים של גיוס עד מדינה והחדרתו אל ליבם של אותם ארגוני פשע. פעילות זו מייצגת את שיתוף הפעולה הייחודי של גורמי האכיפה השונים -פרקליטות המדינה, גופי האכיפה הכלכלים והרשות להגנה על עדים אשר יחד עם המשטרה פעלו למען הציבור הנורמטיבי במדינת ישראל".










לא לתת להם לראות אור יום