
בכתב אישום שהגישה לבית משפט השלום בקריות טענה שלוחת התביעות של משטרת זבולון כי בחיפוש שנערך בדירתו של תושב הקיבוץ מצובה שבגליל המערבי , ב-27 בנובמבר 2017 מצאו השוטרים כ-140 גרם קנאביס. כתב האישום ייחס לנאשם החזקת סמים שלא לצריכה עצמית.
הנאשם, בעל רקע משפחתי ורפואי מורכב, הודה והורשע במיוחס לו. לאחר מכן הופנה לשירות המבחן לקבלת תסקיר. הנאשם – בעל שבע הרשעות קודמות בעבירות אלימות, רכוש וסמים – סיפר לשירות המבחן כי הוא סובל מכאבים כרוניים שונים אשר הביאו אותו לצרוך מריחואנה וגראס כדי להקל על כאביו.
בתחילת ההליך אמר סנגורו של הנאשם, עו"ד אבי אמר, כי הנאשם בהליכים לקבלת רישיון לשימוש בקנאביס רפואי. ואולם, בהמשך השתלב הנאשם ביחידה לטיפול בהתמכרויות ושינה את אורח חייו כך שהחל בתזונה בריאה ופעילות ספורטיבית, והודיע כי אינו זקוק עוד לסמים כדי להתמודד עם כאביו.
בשירות המבחן התרשמו מהמוטיבציה של הנאשם והשתלבותו בהליך הטיפולי, והמליצו שלא לגזור עליו מאסר בפועל, אלא להעמידו בצו מבחן למשך שנה. למרות זאת, התביעה דרשה לגזור על הנאשם מאסר בפועל, כמו גם קנס כספי ופסילת רישיון.
עו"ד אמר אטען הפנה מנגד לתסקיר שירות המבחן ש"מדבר בעד עצמו" ומציג את התפנית שעבר הנאשם בחייו, כולל עבודה קבועה. כמו כן הדגיש הסנגור כי הנאשם מתחרט ומתבייש על מעשיו, והזכיר כי הוא הודה בהזדמנות הראשונה, כבר בחקירתו במשטרה. זאת ועוד, הסנגור טען כי עברו של הנאשם אינו מכביד, מה גם שהעבירה האחרונה בגינה הורשע בוצעה בשנת 2013. לבסוף ביקשו הנאשם וסנגורו לאמץ את המלצת שירות המבחן.

השופטת סימי פלג קימלוב קבעה כי יש להתחשב בנאשם לנוכח סיכויי השיקום והשינוי שעשה בחייו. לפיכך היא הטילה עליו שבעה חודשי מאסר על תנאי, צו מבחן לשנה וקנס של 1,000 שקל (11 אפריל).
עו"ד אמר מסר בתגובה: "המאשימה ביקשה להשית על מרשי עונש מאסר וזה בלבד! לאחר פירוק התיק וייצוג משמעותי בית המשפט קיבל את כל טענותי ומרשי לא יהיה בכלא אפילו לא לדקה אחת".









