תשעה חודשי עבודות שירות למנהל בחברה כלכלית שגידל 30 ק"ג קנאביס

שתף כתבה עם חברים

התביעה דרשה לפחות 18 חודשי מאסר. השופטת התחשבה בבעיות הרפואיות של הנאשם וקבעה: "יש סיכוי ממשי לשיקום"

מעבדה ביתית (צילום ארכיון להמחשה: משטרה)

תושב עיר בצפון (49), מנהל מחלקה בחברה כלכלית, שכר ב-1 בנובמבר 2019 דירה וצייד אותה היטב בכל הפריטים הדרושים לגידול קנאביס בתנאי מעבדה. לפי כתב האישום שהוגש נגדו מאוחר יותר, בעת שהמשטרה פשטה על הדירה ב-28 באוקטובר באותה שנה, השוטרים מצאו כ-70 שתילי קנאביס במשקל של כ-30 ק"ג נטו, לצד כל הציוד ששימש לגידול.

סנגורו של הנאשם, עו"ד ליאור דוידי, הגיע להסדר טיעון עם התביעה, במסגרתו הנאשם הודה והורשע בעבירות גידול סם מסוכן והחזקת סם שלא לצריכה עצמית, והופנה לשירות המבחן לצורך הכנת תסקיר.

מתסקירי המבחן שהוכנו בעניינו של הנאשם עולה, כי הוא סובל מדלקת פרקים ופריצת דיסק, והחל לצרוך קנאביס על מנת להתמודד עם הכאבים. זאת, לצד משבר כלכלי שעבר וחובות אליהם נקלע, שבעקבותיהם הוא אף התגרש.
בתסקיר ראשון המליץ שירות המבחן על ענישה מוחשית, בנימוק שהנאשם אמנם מגלה מוטיבציה לעבור טיפולים, אולם קיים פער בין הצהרותיו לבין רצונו בפועל.
בתסקיר שני ציין שירות המבחן כי הנאשם החל להתמודד עם חובותיו ולהסדיר אותם, ואף נכון להשתתף בטיפול. שירות המבחן המליץ בתסקיר זה על עונש שניתן לרצות בעבודות שירות.

למרות המלצת שירות המבחן, התביעה עתרה לעונש של 18-32 חודשי מאסר בפועל, בנימוק כי "מתסקירי שירות המבחן משתקף סיכון להישנות עבירות דומות בעתיד ולא ניתן לבסס על האמור בתסקירים קביעה שהנאשם השתקם או יש סיכוי ממשי לשיקומו".
מנגד הזכיר עו"ד דוידי כי הנאשם מחזיק כיום ברישיון לשימוש בקנאביס רפואי, ועתר לאמץ את המלצת שירות המבחן. הסנגור ציין בין היתר את הרקע לביצוע העבירות, המשבר שחווה הנאשם עם פירוק נישואיו וההידרדרות במצבו הכלכלי. "ההליך נגדו עצמו השפיע עליו משמעותית, ברמה האישית והמשפחתית וחידד לו השפעותיו על המשך מהלך חייו, כגורם מרתיע משמעותי להישנות עבירות בעתיד", אמר הסנגור.
הנאשם עצמו הביע בבית המשפט חרטה על מעשיו והבטיח כי עלה על מסלול חיובי בדרך לעתיד טוב יותר.

השופטת איילת השחר ביטון פרלה ציינה בהחלטתה: "אני קובעת כי יש סיכוי ממשי לשיקום הנאשם… מאסר לריצוי בעבודות שירות לתקופה בת תשעה חודשים אינו עניין של מה בכך לנאשם בנסיבותיו. הנאשם יידרש להפסיק עבודתו ולהתחיל ריצוי מאסר תוך פגיעה בכיסו שמהווה מסר חד וברור, גם אם הדין לא מוצה עימו והוא – שביצוע עבירות בכלל וממניע כלכלי בפרט לא משתלמות. שירות המבחן דיווח בתסקיר השני על הדרך שהחל הנאשם לגמוע בניתוב דרכו חזרה לדרך הישר, הסדרת חובותיו וניתוק קשריו עם גורמים שליליים".
בסיכומו של דבר גזרה השופטת על הנאשם תשעה חדושי מאסר שירוצו בעבודות שירות, 11 חודשי מאסר על תנאי וקנס של 7,000 שקל.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *