אסיר מבת-ים נעצר בחשד שהשליך רימון על בית קפה בת"א

שתף כתבה עם חברים

לטענת המשטרה, היא הצליחה לאתר די.אן.איי של החשוד על הרימון

בית קפה באזור ת"א-יפו עולה באש (צילום ארכיון להמחשה בלבד: רשתות חברתיות)

מוכר למשטרה מבת ים נעצר בחשד להשלכת רימון על עסק בתל אביב. כך נודע לאתר "פוסטה".

החשוד, ארטיום פומנקו (19), נעצר על ידי שוטרי היחידה ללחימה בפשיעה של מרחב איילון, בתום חקירה סמויה, בחשד לשיגור חומר נפיץ וניסיון לחבול בחומר נפיץ.

על פי החשד, פומנקו היה מעורב ב-2 באוגוסט בהשלכת רימון לעבר בית קפה בתל אביב. הרימון הושלך באישון לילה, כאשר בית הקפה היה סגור. לאחר חקירה ראשונית, החשוד נכלא והובא לבית משפט השלום בת"א, שם ביקשה היחידה החוקרת להאריך את מעצרו בשבוע.

בפתח הדיון, סיפר נציג המשטרה על השתלשלות הדברים שהובילה למעצר. "התקבל מהרימון זיהוי די.אן.איי של החשוד על נצרת הרימון. מדובר באסיר. הוא מסר גרסה, הוטחו בו רוב הראיות".

מהדיון עלה, כי בידי המשטרה צילומי מצלמות אבטחה, שבהם נראית דמות שלא ניתנת לזיהוי. עוד עלה כי לצד המעצר, השוטרים ביצעו חיפושים אצל קרובות משפחה של החשוד – אך דבר לא נתפס.

עוד התברר כי מעבר לדי אן איי, בידי המשטרה איכון של החשוד במקום, כשקרוב משפחתו מסר כי החשוד משתמש בטלפון שאוכן במקום.

מעבר לכך, נציג המשטרה לא חשף בדיון את המניע להשלכת הרימון או מה הראיות הנוספות בתיק. הסניגורית של החשוד, מטעם הסנגורית הציבורית, הכחישה את המיוחס.

בתום הדיון, השופטת שלי קוטין, שעיינה בחומרי החקירה ושמעה את טיעוני הצדדים, קבעה כי קיים חשד סביר והאריכה את מעצרו של החשוד עד 5 באוקטובר.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *