שחרור באיזוק לנאשם בהחזקת "סופרמרקט סמים" ותקיפת שוטרים

שתף כתבה עם חברים

הנאשם דחף את אחד השוטרים ופגע בידו בפניו והמשיך להפעיל כוח גם לאחר שרוסס לעברו גז פלפל, החלטת השופט התקבלה על אף שהתסקיר מתח ביקורת על אחת המפקחות

תקיפה שוטרים מעצר ארכיון
(צילום ארכיון להמחשה בלבד: דוברות משטרה)

קטמין במשקל של למעלה מ-174 גרם
קוקאין במשקל של למעלה מ-59 גרם
MDMA קטמין במשקל 2.9 גרם
חמש טבליות מסוג מתאמפטמין
קילוגרם של חשיש 352 יחידות LSD
למעלה מ-300 גרם של P-מתילמתקתינון

כתב אישום שהוגש לבית משפט המחוזי בתל אביב-יפו נגד ניר בן ציון עמיר מבת-ים חושף רשימה ארוכה של סמים שנתפסו בחזקתו, במהלך אירוע של חשד לעסקת סמים.
כתב האישום הוגש על ידי פרקליטות מחוז תל אביב (פלילי) ומייחס לנאשם החזקת סמים מסוכנים שלא לצריכה עצמית, תקיפת שוטרים, החזקת חצרים והחזקת כלים לשימוש בסמים.

באישום הראשון נטען, כי ב-8 ביוני 2025 הגיעו שוטרים לחניון בבת-ים בעקבות דיווח על עסקת סמים.
הנאשם נמצא במונית לצד אדם נוסף וברצפת המונית בין רגליו של עמיר נמצא תיק גב שחור.

כאשר השוטרים ביקשו לערוך חיפוש, הנאשם סירב להוראותיהם וניסה לקחת את התיק עימו, מה שהוביל לעימות פיזי אלים.
במהלך העימות, נטען, הנאשם דחף את אחד השוטרים ופגע בידו בפניו. גם לאחר שרוסס לעברו גז פלפל, הוא המשיך בהתנגדותו, נאבק בשוטרים, חטף את התיק והחל להימלט.

לאחר שהוזמנה תגבורת והשוטרים דלקו אחריו ותפסו אותו.
הנאשם, נטען, תקף אותם שוב באגרופים, היכה בפניהם ובראשם ואף חטף מיכל גז פלפל וריסס לעבר פניו של אחד השוטרים.
רק לאחר שהגיעה ניידת נוספת הצליחו השוטרים להשתלט ולאזוק אותו, וכתוצאה מהתקיפה נגרמו לשני השוטרים חבלות שונות.
לאחר מעצרו וחיפוש בתיק שברשותו, נתפסו הסמים בכמויות גדולות שלא לצריכה עצמית.

האישום השני מתייחס להחזקת סמים נוספים בדירה שאותה שכר הנאשם בבת-ים החל מדצמבר 2024.
ביום שלאחר מעצרו, ב-9 ביוני 2025, נמצאו בארון בדירה כמויות גדולות נוספות של סמים, כלים המשמשים להכנת סם ולצריכתו, כגון שקיות חלוקה וארבעה משקלים דיגיטליים.

המאשימה הגישה ביחד עם כתב האישום בקשה להורות על חילוט כספים ורכוש שנתפסו, הכוללים סך של 6,870 שקלים וארבעה משקלים דיגיטליים.
בין הראיות נגדו בתיק נכללים מצלמות הגוף שך השוטרים, תעודה רפואית של השוטר המותקף, צילומי מצלמות אבטחה, דוחות פעולה, חוזה שכירות הדירה של הנאשם, חוות דעת סם, דוח מז"פ ועוד.

הנאשם מיוצג על ידי עורכת הדין שנהב אילון. בדיון שהתקיים בעניינו בבית המשפט בת"א (5 אוקטובר) נודע, כי התקבל תסקיר שירות המבחן שמתייחס לאחת המפקחות שהוצעה בעבורו, התסקיר קבע כי המפקחת אינה ראויה.
בהמשך לכך התביעה התנגדה לשחרורו בפיקוח.

עורכת הדין אילון אמרה בדיון כי יש לשחרר את מרשה למעצר בית בפיקוח ובאמצעות איזוק אלקטרוני.
לדבריה, "מדובר באדם נעדר עבר פלילי, והמיקום שלו בשרשרת העברת הסם לא משמעותי, לא מדובר בסוחר סמים, והכסף שנתפס לא ברף הגבוה.
עו"ד שנהב הדגישה, כי בהתאם לפסיקת בית המשפט העליון, "במקרים דומים בהם לא נשקפת מסוכנות גבוהה, ברירת המחדל היא שחרור ממעצר לחלופה ראויה".

אתר חדשות פלילי >>>
רשימת עורכי הדין הפלילים המומלצים >>>

עוד ציינה הסנגורית, כי שירות המבחן מצא שתנאי פיקוח נוספים בבת-ים כן ראויים ומאיינים מסוכנות.
"יש לנו חלופה ששירות המבחן ממליץ עליה, והמפקחים שנבדקו נמצאו מתאימים. יחד עם הפיקוח האלקטרוני, יש בכך כדי לאיין את המסוכנות לחלוטין", הוסיפה.

השופט עלאא מסארווה החליט, לאחר עיון בחומרים, לאמץ את עמדת שירות המבחן ועורכת הדין. "הגם ששירות המבחן נקט בגישה ביקורתית ביחס לנאשם, הוא הגיע למסקנה כי ניתן להשיג את תכלית המעצר גם באיזוק אלקטרוני".
בהתאם לכך שוחרר הנאשם למעצר בית בפיקוח אלקטרוני בבת-ים תוך איסור יצירת קשר עם המעורבים בתיק והפקדה כספית שלו ושל הצדדים השלישיים של 70 אלף שקל.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *