
בבית המשפט המחוזי בתל אביב הוצג הסדר טיעון בעניינם של שלושה מוכרים למשטרה ממרכז הארץ, שהואשמו בסחיטה ועבירות אלימות כלפי ד' – אף הוא מוכר למשטרה.
באתר "פוסטה" פורסם בדצמבר 2023 על הגשת כתב אישום נגד השלושה, שנעצרו על ידי שוטרי תחנת איילון:
דניאל גרישנקוב (26) מחולון, המכונה גם "פוטין"
ישראל בוהדנה (20) מאור יהודה
הושיעה אוחנה (21) מראש העין.
לפי כתב האישום, גרישנקוב דרש מהקורבן ד', להעביר לידיו 30 אלף שקל. נטען כי כדי להניעו להעביר את הכסף, הוא איים עליו במספר הזדמנויות, בכך ששלח אליו – בעצמו או באמצעות אחרים – הודעות מאיימות באמצעות יישומון וואטסאפ.
ציטוטים מרבות מההודעות – בכתבת אתר "פוסטה" על כתב האישום. בין היתר הוא כתב לו: "שלחתי תתמונה שלך לכל הילדים ביפו בשביל לז*** אותך… אני שם על הראש שלך כסף… אין לי בעיה לשבת עליך בית סוהר".
בנוסף נטען כי גרישנקוב התקשר לקורבן ואיים כי אם לא ישלם את הכסף, יחתוך אותו בפניו. לאחר סירוב הקורבן, כך נטען, ב-4 בדצמבר סמוך לחצות הגיעו הנאשמים לדירת הקורבן בחולון, כשגרישנקוב מצויד בסכין ובוהדנה בגז פלפל. לפי כתב האישום, כשהגיעו לדירה דפק אוחנה על דלת הדירה וכשפתח הקורבן את הדלת והבחין בגרישנקוב, הוא ניסה לסגור את הדלת אך הנאשמים מנעו זאת ממנו והתפרצו לתוך הדירה, שם הורו לו לנעול כפכפים ולהתלוות אליהם, תוך איומים.
הקורבן פתח את חלון דירתו וזעק לעבר הרחוב קריאות לעזרה. לפי כתב האישום, גרישנקוב שלף את הסכין ושיסף באמצעותה באכזריות את פניו של הקורבן בשני חתכים עמוקים, מהמצח ועד לשפה התחתונה, בזמן שבוהדנה ריסס לעברו גז. לאחר מכן נמלטו הנאשמים מהמקום.
כתוצאה מהדקירות הקורבן נחבל חבלות חמורות בפניו, פונה למרכז הרפואי וולפסון, אושפז ונותח. כתב האישום המקורי לא חשף את המניע לסכסוך, אך במסגרת החקירה נבדק חשד לפיו הרקע הוא סכסוך כספי שמקורו בתיק שוד בו היה מעורב גרישנקוב ובגינו ריצה מאסר.
לנאשמים יוחסו עבירות תקיפה בחבורה כדי לבצע פשע וניסיון חטיפה לשם סחיטה. גרישנקוב הואשם גם בסחיטה באיומים וחבלה חמורה בכוונה מחמירה. בוהדנה ואוחנה הואשמו גם בעבירת חבלה חמורה בנסיבות מחמירות.
התשתית הראייתית נגד הנאשמים התבססה על עדויות, הודעות וואטסאפ ועוד.

במהלך דין ודברים מול הפרקליטות הצביעו סנגוריהם של הנאשמים – עורכי הדין ליאור שביט, יעל מסיקה ושמרית צור – על קשיים ראייתיים.
בין היתר טען עו"ד שביט, סנגורו של גרישנקוב, כי ישנו קושי בקביעה מי היה הדוקר בפועל, מאחר שהקורבן נפגע מגז מדמיע וספק אם יכול היה לזהות מי דקר אותו. כמו כן טען הסנגור בשם מרשו, כי הוא פעל מתוך הגנה עצמית.
בעקבות טענות אלו ואחרות ולאחר גישור, הצדדים הגיעו להסדר טיעון שבמסגרתו הוגש לאחרונה כתב אישום מתוקן.
השופטת שרית זמיר הרשיעה בהתאם להסדר את גרישנקוב בסחיטה באיומים וחבלה חמורה בנסיבות מחמירות. בוהדנה ואוחנה הורשעו בסיוע לחבלה חמורה בנסיבות מחמירות.
החתימה על ההסדר חסכה עדות של הקורבן, על כל המשתמע מכך.
במסגרת ההסדר, לגבי גרישנקוב הסכימו הצדדים לעתור במשותף לעונש של 42 חודשי מאסר.
לגבי בוהדנה ואוחנה לא גובשה הסכמה עונשית, אך הפרקליטות תגביל את עצמה בטיעוניה לעונש של עד 12 חודשי מאסר. הם נשלחו לשירות המבחן לצורך הכנת תסקיר בטרם ייגזר דינם, ונתבקשה חוות דעת מהממונה על עבודות שירות האם השניים כשירים לרצות מאסר בדרך זו.
לגבי גרישנקוב, השופטת גזרה עליו את עונש המאסר המוסכם, לצד הפעלת מאסר מותנה בחופף ובמצטבר – כך שבסך הכל ירצה 43 חודשי מאסר שיחושבו החל מדצמבר אשתקד. כמו כן הוטלו עליו מאסרים מותנים ופיצוי בסך 4,000 שקל לקורבן.











