עקב המחלוקות הפוליטיות: גם קובי שבתאי ימונה כממלא מקום מפכ"ל

שתף כתבה עם חברים

גנץ דרש למנות במקביל פרקליט מדינה לאחר בחירתו של עו"ד אייסמן בועדת האיתור. נתניהו מסרב, והפארסה נמשכת

 

ניצב שבתאי במינויו כניצב. לא יתקיים טקס נוסף בקרוב

הממשלה תאשר היום בהצבעה טלפונית את מינויו של ניצב קובי שבתאי לתפקיד ממלא מקום המפכ"ל בלבד, ואת מינויה של גונדר קטי פרי לתפקיד ממלאת מקום נציבת בתי הסוהר (1.1.21).
זאת, חרף אישור הוועדה בראשות השופט אליעזר גולדברג, השבוע, למינויים של שבתאי ופרי כמפקדים קבועים למשטרה ולשב"ס.
בחודש האחרון, הורה גם בג"ץ בצו לממשלה לקדם את המינוי של מפכ"ל קבוע, בעקבות עתירת תנועת אומ"ץ, לאחר השנתיים של ניצב מוטי כהן במינוי זמני.

אבל המחלוקות בין נתניהו לגנץ וההתפרקות הפוליטית, מונעות שוב את המינויים. גנץ, שכעת הוא גם מ"מ שר המשפטים עם פרישתו של אבי ניסנקורן, דרש להביא לאישור הממשלה גם את מינויו של עו"ד עמית אייסמן כפרקליט המדינה, לאחר בחירתו בועדת האיתור, ועוד דורש גנץ אישור עשרות מינויים אחרים בשירות המדינה שנפלו בני ערובה לווטו ההדדי של המפלגות.
בהשראת נתניהו, ה"מנוע" פורמלית בהוראת מנדלבליט לעסוק במינויים עקב ניגודי העניינים, אין אישור לבחירתו של עו"ד אייסמן.

השר לבטחון פנים אמיר אוחנה הודיע כי בהיעדר הסכמות, הוא נאלץ לבקש מהממשלה למנות את ניצב שבתאי ואת גונדר פרי כממלאי מקום בלבד במשטרה ובשב"ס, "בתקווה שבזמן הקרוב תינתן הסכמת כחול לבן להשלמת מינויי הקבע".
כך, נמשך ומחריף המצב בו התפקידים הבכירים במערכת אכיפת החוק הפכו לכלי משחק פוליטי, שמאיים בשלב הזה על תפקוד הארגונים.

העתירות לבג"ץ בדרך: ארגון נשות השוטרים והסוהרים הודיע כי יגיש ביום ראשון עתירה נגד הממשלה בשל אי-אישור מינויי הקבע.
אביגיל שררה, מנכ"לית הארגון: "משטרת ישראל והשב"ס נמצאים תקופה ארוכה מאוד בשיתוק מערכתי חמור, שפוגע בתפקוד הארגונים וכפועל יוצא במדינת ישראל כולה. קידומים נעצרים, ורפורמות ותוכניות אינן יוצאות אל הפועל. אי מינוי מפכ"ל ונציבת בתי הסוהר, לאחר שבג"צ הורה כבר בצו מוחלט על מינוי מפכ"ל קבוע ולאחר שמינויים של השניים אושר על ידי ועדת גולדברג – הוא פגיעה חמורה בשלטון החוק ופארסה שצריכה לבוא לסיומה בהקדם".

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *