שני הורים לילדים הורשעו בתקיפה של הורה אחר במגרש כדורגל בפ"ת

שתף כתבה עם חברים

בעקבות עימות שהתפתח במשחק בין שני נערים הותקף אחד האבות בפראות עד שנזקק לטיפול רפואי, "אחרי הלינץ' שעברתי הייתי בודק כל בוקר מתחת לאוטו"

אגרוף ובעיטות לפנים (צילום אילוסטרציה)

שנתיים לאחר שהועמדו לדין על עבירות חבלה, תקיפה ואיומים – נגזר דינם של שני תושבי רמת גן ופתח תקווה בתיק של אלימות במגרש כדורגל בפתח תקווה.

כתב האישום נגד השניים, ע' (41) ו-ח' (42), הוגש לבית משפט השלום בפתח תקווה על ידי התביעה המשטרתית בתום חקירת משטרת העיר.
על פי כתב האישום, השניים שהו עם ילדיהם במגרש כדורגל ברחוב אמסטרדם, שם התקיים משחק מאולתר בין נערים, והנאשם ע' שימש כשופט.
במהלך המשחק, בנו של אדם אחר אשר שהה במקום, החליק לכיוון בנו של הנאשם ע', ואז האב דחף בחוזקה את הנער שהחליק וצעק לעברו שיישב בצד.

מיד לאחר מכן התקרב אביו של הנער לנאשם ע' ושאל אותו מדוע דחף את בנו.
או אז היכה האב ע' את האב השני במכת אגרוף לפניו.
על מנת להגן על עצמו, החל אביו של הנער להיאבק בנאשם ע' שהיכה אותו באגרופים.
בנסיבות אלו, קפץ גם הנאשם ח', אחז באב מאחור והשכיב אותו לרצפה תוך שהוא אומר לו שאם ידבר מילה – הוא ידקור אותו.

באותן נסיבות, ותוך שהנאשם ח' ריתק את האב לרצפה, בעט ע' בפניו של האב מספר רב של פעמים, עד אשר התמלאו בדם.
בחלוף זמן מה, כאשר שאר בני הנוער נמלטו מהמקום, הנאשמים שחררו את האב, וכאשר הוא צעד מובס עם בנו לכיוון היציאה אמר לו ח' להיזהר ולהסתכל מתחת לרכב כי הם ישימו לו מטען.

כתוצאה ממעשיהם של הנאשמים, נטען בכתב האישום, נגרמו לקורבן חבלות שונות ושברים והוא נזקק לטיפול רפואי.
בכתב האישום ייחסו לשניהם עבירה של חבלה חמורה בצוותא, נגד ע' הוגש אישום גם בעבירה של תקיפה סתם, ונגד ח' אישום על איומים.

למחרת יום הכיפורים, 13 אוקטובר, התייצבו הנאשמים לשמיעת גזר הדין נגדם, ומולם התייצב בבית המשפט גם האבא קורבן התקיפה, שמתוקף זכותו כנפגע עבירה העיד על התקרית: "אני לא סתם כתב אישום או מישהו שסתם קיבל מכות ובזה זה נגמר. לא רק אני סבלתי מכך שנעשה בי לינץ', אלא גם המשפחה והילדים. עד היום שואל אותי הבן שלי אם הם נכנסו לכלא. אני עדיין בבדיקות אחת לחודש, האיומים שקיבלתי, שישימו לי מטען חבלה מתחת לרכב, גרמו לאשתי לעבור לגור אצל חמותי; אני הייתי בודק כל בוקר את הרכב והייתי שם את האוטו בעבודה. אשתי והמשפחה היו בהלם על הלינץ' שעברתי".

עו"ד איתן כבריאן, עו"ד אופיר מזר

בסופו של המשפט ע' הורשע בעבירה של חבלה חמורה ובתקיפה סתם, בעוד שהנאשם ח' הורשע רק באיומים.
שני הנאשמים, שמיוצגים על ידי עו"ד אופיר מזר ועו"ד איתן כבריאן, נשלחו לקבלת תסקיר מטעם שירות מבחן.
לגבי הנאשם ע', שירות המבחן המליץ להטיל עליו עבודות שירות.
לגבי הנאשם ח' הוסכם במסגרת הסדר בין התביעה להגנה לעתור לאי הרשעה ולהטיל עליו 250 שעות לתועלת הציבור.
לשני הנאשמים אין עבר פלילי, ומעמד גזר הדין בבית המשפט הם עמדו והביעו צער על מעשיהם.

בתום הדיון, השופט עודד מורנו ביטל את הרשעתו של ח' והטיל עליו עבודות לתועלת הציבור בהיקף של 250 שעות, צו פיקוח של שירות מבחן לשלושה חודשים ופיצוי בסך 25 אלף שקל לקורבן, כמו כן התחייבות על סך 3,000 שקל שלא לבצע עבירת אלימות במשך שנה.

על הנאשם ע', שהורשע בחבלה חמורה ותקיפה סתם הוטלו תשעה חודשי עבודות שירות, מאסר על תנאי, צו מבחן לשנה, פיצוי בסך 25 אלף שקל לקורבן והתחייבות כספית על סך 5,000 שקל להימנע מכל עבירת אלימות במשך שלוש שנים.

 

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *