
הדוגמנית בר רפאלי תשלם מס על הכנסות של עשרות מיליוני שקלים מעבודתה בחו"ל בשנים 2009 ו-2010. כך קבע שופט בית המשפט המחוזי האזרחי מרכז שמואל בורנשטיין, שדחה בשבוע שעבר את ערעורי המס שהגישה רפאלי על שומות המס שהוציאה לה רשות המסים.
רפאלי טענה כי לפי כל הפרמטרים המשפטיים, מרכז חייה היה בחו"ל ולכן היא אינה חייבת במס בישראל. פסק הדין המלא שדוחה את טענותיה ומנתח את העדויות והראיות שהובאו בבית המשפט, טרם הותר לפרסום עקב בקשת חסיון שהגישו פרקליטיה, עו"ד אודי ברזלי ועו"ד משה מזרחי.
התיק האזרחי שבו ניתן פסק הדין, חופף בחלקו הגדול לתיק המתנהל במקביל, בו הסתיימה החקירה הפלילית נגד בר רפאלי והוריה ציפי ורפי רפאלי, והם זומנו לשימוע (שטרם התקיים) לפני הגשת כתב אישום בגין עבירות מס והלבנת הון.
ההבדל בין נקיטת הליכי מס אזרחיים לפליליים הוא יסוד המרמה מול טעות בתום לב. טענת פרקליטות מיסוי וכלכלה היא כי רפאלי יצרה פסאדות (מצגי שווא) משפטיות לא חוקיות, כדי להסתיר את הכנסותיה מחו"ל. עורכי דינם של רפאלי והוריה בתיק הפלילי – מיכל רוזן עוזר, רותי ליטבק ועופר רחמני – טוענים כי אין ראיות לביסוס טענת המרמה, ושאת כל ענייני המס שלה הסדירה על סמך ייעוץ של עורכי דין ורואי חשבון מהשורה הראשונה ("טענת ההסתמכות"), על סמך הפרשנות המשפטית כי היא אינה נחשבת תושבת ישראל.
רפאלי טענה כי בשנת 2007 היא עברה להתגורר בארה"ב, וחיה עם בן זוגה באותה תקופה, ליאונרדו דיקפריו. כוכב העל ההוליוודי אמנם לא הגיש תצהיר על כך מסיבותיו, אך בסביבתה של רפאלי טוענים כי הדבר לא צריך לעמוד לה לרועץ, וכי הוגש תצהיר על ידי אביו של דיקפריו, והוגשו עדויות תומכות אחרות.
"מרכז חייה היה בחו"ל, ולא היתה לה זיקה אמיתית לישראל, לבד ממשפחתה שחיה פה", אומרים מקורבי הדוגמנית. "היה לה בן זוג שהיא גרה איתו, והיו אירועים משפחתיים בהם הוריה נפגשו עם אבא של דיקפריו בלוס אנג'לס". לדבריהם, השופט בורנשטין החיל דעות שמרניות על הקשר הזוגי שלה עם דיקפריו, כשקבע כי לא הוכחו חיים משותפים בתא משפחתי.
"רשות המסים ניסתה לבסס את זיקת המגורים של בר לישראל, דרך דירות שציפי (האם) העמידה לרשות ילדיה, כדי לטעון שאלו דירות של בר בלבד (במגדלי יו). עשו הכל 'לעצב מציאות'. ישראל היא מדינה אגרסיבית מאוד בדיני המס", אמרו מקורביה של בר רפאלי, "התיק הזה קיבל טיפול מיוחד. המדינה הפעילה אמצעי חקירה שלא מקובלים בתיקי מס. שמו עליה ועל האחים שלה איכונים טלפוניים אגרסיביים, כמו ששמים על ארגוני פשיעה כדי להוכיח נכסים, הכל מתוך מוטיבציית יתר".

במשך כמה שנים עורכי דינה עיכבו את העברת נתוני חשבונות הבנק של בר וציפי רפאלי מחו"ל, בנימוקים משפטיים. לפי הפרקליטות, הדפים נמסרו כשנתיים לאחר הוצאת צו בית משפט. מעורכי הדין ברזלי ומזרחי נמסר: "הנושא המרכזי שנידון בפסק הדין עסק בשאלה האם גברת רפאלי היתה תושבת חוץ בשנים 2009 ו-2010, תקופה בה חייה בזוגיות עם בן זוג בחו"ל ועסקה בקידום קריירה בינלאומית. בסוף שנת 2009 הגיעה רשות המסים להסכם שומה לפיו החל משנת 2007 תחשב גב' רפאלי כתושבת חוץ. בהתאם להסכם זה היא דיווחה לשלטונות המס על היותה תושבת חוץ גם בשנים 2009 ו-2010. אנו סבורים כי פסק הדין שגוי, מתעלם מעובדות מרכזיות וחורג מהלכות קודמות של בית משפט עליון בנושא זה. מטעם זה ומטעמים נוספים אנו מאמינים כי תוצאת פסק הדין תשתנה בערכאת הערעור".
השימוע הפלילי נדחה בשל מתן פסק הדין האזרחי, ואמור להתקיים בחודשים הקרובים. טיוטת כתב האישום עוסקת בשנים 2009-2012 ומייחסת לרפאלי והוריה העלמת מס של יותר מ-30 מיליון שקל וכאמור הלבנת הון.
לפי כתב החשדות הפלילי, רפאלי הקימה חברות בחו"ל, פתחה חשבונות ברחבי העולם והכנסותיה הוזרמו אליהם, ובמקביל רפאלי והוריה מסרו לפקיד שומה מידע כוזב, והסתירו ממנו מידע רלוונטי כדי לנתק את זיקתה של בר לישראל. מכתב החשדות עולה כי בפני רשויות המס בארצות הברית, הציגה רפאלי לכאורה מצג שווא מקביל, שם טענה כי היא איננה תושבת ארה"ב, אלא מתגוררת בישראל.
על פי כתב החשדות, ציפי רפאלי חשודה בין השאר בהעלמת הכנסות של שלושה מיליון שקל מעמלות שקיבלה כסוכנת של בר, אשר גם אותן הפקידה בחו"ל.









