
ניסיון הרצח של דוד "דתו" קריחלי: החשוד המרכזי שוחרר על ידי המשטרה לאחר יותר משבועיים במעצר.
כזכור, ב-27 בדצמבר נורה קריחלי (30) בתחנת דלק בכביש 44 בפינת רחוב המכתש על גבול חולון ואזור. הוא נפצע בינוני והתפנה עצמאית לבית החולים וולפסון.

ב-20 בינואר נעצר שוקי קוסטיקה (29) מאזור בחשד למעורבות בירי. מעצרו הוארך מעת לעת, ובשבוע שעבר הוארך מעצרו בשמונה ימים נוספים לאחר שנטען כי חלה התפתחות משמעותית בחקירה. ביום שני האחרון, המשטרה הטיחה בחשוד את הראיות שלדעתה מבססות את החשד נגדו, ובין היתר הוצגו בפניו סרטונים מזירת האירוע. ואולם, לא ניתן לזהות בסרטונים מי האדם שהגיע למקום במטרה לירות בקריחלי.
לאחר בחינת הראיות מחדש, ב-6 בפברואר הודיעה המשטרה לא תבקש את הארכת מעצרו של קוסטיקה, המיוצג על ידי עו"ד אליה של"ם, ואף לא הגישה בקשה לשחרורו בתנאים. לפיכך, הוא שוחרר ללא כל תנאי.

עו"ד של"ם מסר בתגובה: "התברר כי ההר לא הוליד אפילו עכבר. למרבה הצער בית המשפט קיבל את בקשות המעצר המופרכות של המשטרה, ומרשי נאלץ לשהות במעצר במשך כמעט שלושה שבועות מיותרים. העובדה שמרשי שוחרר ללא כל תנאי מעוררת תמיהה, בלשון המעטה, לגבי ההצדקה של מעצרו לזמן כל כך ארוך. שלילת החופש של חפים מפשע חייבת להיות מדודה ואחראית. לכן היה מצופה שבית המשפט יפקח בקפדנות על החקירה, ולא יורה על מעצר לתקופות כה ארוכות".









