חברי ועדת גולדברג אישרו את מינויו של ניצב קובי שבתאי למפכ"לות

שתף כתבה עם חברים

ארבעת חברי הוועדה המייעצת למינויי בכירים בשירות הציבורי אישרו פה אחד את המועמדים של השר לביטחון פנים: ניצב קובי שבתאי למפכ"ל המשטרה וגונדר קטי פרי לנציבת שב"ס * כעת המינויים נדרשים לאישור הממשלה

ניצב שבתאי (צילום: פלאש 90 / יונתן סינדלר) וגונדר פרי (ארכיון)

חברי ועדת גולדברג, הועדה המייעצת למינויי בכירים בשירות הציבורי, אישרו לפני שעה קלה את מינויו של ניצב קובי שבתאי למפכ"ל משטרת ישראל (30 בדצמבר). מלבד מינוי זה, אישרו חברי הוועדה גם את מינויה של גונדר קטי פרי לתפקיד נציבת שב"ס.
זה המקום לציין כי כעת, השלב הבא והאחרון למעשה, הוא לאשר את המינויים בפני חברי הממשלה. 

ארבעת חברי הוועדה, בראשות השופט בדימוס אלעזר גולדברג, הצביעו פה אחד בעד המינויים והודיעו על כך לשר לביטחון פנים, ח"כ אמיר אוחנה ("הליכוד"), שבחר בשבתאי ובפרי כמועמדים שלו לשני התפקידים.
"אני שמח שגם הוועדה מצאה את מועמדיי, ניצב שבתאי וגונדר פרי, כראויים לראשות הארגונים הביטחוניים החשובים", אמר השר אוחנה בתגובה. "אביא באופן מיידי הצעת מחליטים לאישורה של הממשלה בדבר המינויים ואני מצפה מכלל חברי הממשלה לאשרם, ללא דיחוי. לפתחו של המפכ"ל המיועד מונחות בעיות בוערות, קשות ודחופות לטיפול".

לפני כשבועיים הכריז השר אוחנה על שבתאי ופרי כמועמדים שלו, מספר ימים אחרי שדחקו בו בג"ץ והיועמ"ש לעשות כן. מינוי המפכ"ל מגיע לאחר כשנתיים במהלכן לא כיהן מפכ"ל קבוע במשטרת-ישראל. שעה קלה לאחר פרסום שם המועמד לתפקיד, הודיע ממלא מקום המפכ"ל, ניצב מוטי כהן, על פרישתו מהארגון.

שבתאי (56) נשוי ואב לשלושה, התגייס לפני כ-30 שנה למשטרה כלוחם בימ"מ, לאחר שהשתחרר מצה"ל כמ"פ בצנחנים. מאז שירת במגוון רחב של תפקידים ובהם מפקד תחנה ומפקד שני מרחבים. במהלך שירותו נפצע מספר פעמים במהלך פעילויות מבצעיות, לאחריהן קיבל את עיטור המופת בשנת 1995 ואת עיטור האומץ בשנת 2004. שבתאי הוא בעל תואר ראשון במנהל עסקים ותואר שני בחינוך.

פרי (56), נשואה ואם לשלושה, מכהנת כיום כמפקדת מחוז דרום בשב"ס. היא התגייסה לשב"ס לפני 30 שנה, בעלת תואר ראשון ושני בלימודי אסלאם ומזרח תיכון, מחזיקה בתואר שני נוסף במדעי המדינה והיא גם בוגרת המכללה לביטחון לאומי.

 

 

 

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *