תרגיל לחשודים מתחילים

שתף כתבה עם חברים

חניון להב 433, חשוד אחד יורד מלווה ממשרדי יאחב"ל לנסיעה כשלפתע ג'יפ משטרתי פורק "חשוד" לבוש שחורים ורעול פנים, ושני צוותי הליווי נכנסים להיסטריה * חקירת פרשה 1131 מגבירה הילוך עם דיווחים בבית המשפט על נסיונות לגייס עדי מדינה

 

 edri boaz
 החשוד בהארכת המעצר

בעוד רבים עדיין תוהים אם רועי ניר גוייס לשמש כעד מדינה והתוודה על מעורבות בפשעים חמורים, השבוע נודע גם כי המשטרה איתרה שרידי גופה באזור חוף פלמחים וכעת נערכות בדיקות אחרונות כדי לוודא שאכן מדובר בגופה של ג׳ורדן אזולאי שנעלם בשנת 2011. כך לפחות נמסר למשפחתו של אזולאי.

בינתיים, כל בדל מידע מעלה מחדש חרושת שמועות והערכות, והמציאות עולה על כל דמיון. כך למשל, בערר על מעצרו של אחד החשודים ברצח ג'ורדן, בר כהן ושרון מזרחי, חשף פרקליטו עו"ד נס בן נתן סצינה מבית היוצר של יאחב"ל אשר לא היתה מביישת כל סרט אקשן הוליוודי.

ביום רביעי נלקח החשוד שמעצרו הוארך עד 21 יולי לחניון במתחם להב 433, לכאורה כדי לנסוע להיכנשהו, לפתע צעק אחד השוטרים לחבריו, לקחת בבהילות את החשוד מהמקום. בדיוק אז הגיע למקום ג'יפ משטרתי גדול ממנו הוצא אדם רעול פנים לבוש בגדים שחורים אשר הועבר סמוך לחשוד ההמום ואחד השוטרים צעק לחבריו: "…שכחתם את המשקפיים… תביאו לו את המשקפיים". הסנגור של החשוד בטוח שמדובר בתרגיל חקירה אשר נועד לנטוע בראשו של מרשו את התובנה, שחברו הטוב רועי ניר, או מישהו אחר המרכיב משקפיים, משתף פעולה עם החוקרים.

הסנגור מציין בהקשר זה כי זהו נדבך נוסף בלחץ הכבד אשר מופעל על מרשו להפוך בעצמו לעד מדינה. "מפרסמים שיש עד מדינה, עושים לו תרגילים, מביאים מישהו רעול פנים ומבריחים אותו, כדי שיחשוב שזה עד מדינה. למה לא פשוט לבוא ולהציג לו את הראיה?", תהה עו"ד בן נתן במהלך הדיון בבית משפט המחוזי מרכז בלוד. "יש שמועות ופרסומים ושום דבר לא רשמי … שום דבר לא מוטח בפניו, מצד המשטרה שום דבר לא עולה רשמי". 

 od ben natan nes200
 עו"ד נס בן נתן

במהלך הארכת המעצר הראשונה בתיק זה יחסה המשטרה לחשוד עבירות של ניסיון רצח ורצח שרון מזרחי בשנת 2012. אולם כעת מייחסחם לו חשד למעורבות ברצח ג'ורדן אזולאי וברצח בר כהן. יש לציין כי בשנת 2013 חשוד זה כבר היה עצור במשך שבועיים על ידי ימ"ר ת"א ויאחב"ל בחשד למעורבות ברצח השניים, אולם בסופו של דבר הוא שוחרר.

לדברי עו"ד בן נתן, במהלך הדיון הקודם אמר נציג המשטרה כי יוטחו במרשו ראיות בזמן הקרוב, אך לדבריו מאז לא הוטחה בו כל ראיה. "מדובר בבחור שעמד להתחתן בעוד חודש ימים…. והמעצר הזה גורם נזק אדיר. שמו אותו בכלא מגידו, בצפון, יצא בשש בבוקר לחקירות עד שמונה בערב. מטיחים בו חשדות חמש דקות, וחוץ מלנסות לשכנע אותו שיהיה עד מדינה כלום לא עושים. מנצלים את העובדה שעומד להתחתן וכל מה שעושים רוצים לשבור את רוחו. מצבו הנפשי מעורער. ממש קשה. מצבו הנפשי מידרדר והיחידה החוקרת יודעת לנצל את הסיטואציה הזו".

עוד אמר הסנגור בדיון במחוזי: "באו אליו הביתה מצאו 70 אלף שקל של החתונה ולקחו אותם. למה לקחו? הוא לא חשוד בהלבנת הון. אבל זה חלק מהמכלול של הדברים על מנת להפעיל עליו לחץ …. תן לנו מה שאנחנו צריכים אחרת אין כסף". יש לציין כי החשוד לא משתף פעולה עם חוקריו ושומר על זכות השתיקה. 

נציג המשטרה, פקד רועי בורלא, דחה את הטענות של הסנגור וציין, כי הנסיבות השתנו מאז מעצרו הקודם, ולטענתו מדובר רק בתחילתה של פרשה ענקית. "הארכת המעצר (הראשונה) מדברת על תיק הרצח של שרון מזרחי ואנחנו לא מחכים עד ליום האחרון כדי להטיח בו ראיות, אבל גם הצהרנו כי במהלך הימים נחקור את החשוד גם על תיקים נוספים".

כך או כך, יש הסבורים כי ישנה בעיתיות עם עדותו של עד מדינה בפרשה, אם אכן כבר גויס כזה, ועל כן מנסים החוקרים ללחוץ על מי מהחשודים לשתף איתם פעולה איתם ולהפוך למעשה לעד מדינה. 

השופטת מיכל עמית-אניסמן קבעה כי לא נפלה טעות בהחלטת בית משפט השלום שהאריך את מעצרו של החשוד, ודחתה את הערר.

 

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *