![]() |
| אחד החשודים מכסה פניו |
בית משפט השלום בראשון לציון האריך את מעצרם של שישה חשודים תושבי כפר סבא ורעננה המזוהים עם משפחת פשע מהשרון, בחשד לסחיטת דמי חסות, ועבירות אלימות והצתות. החשודים הם: אלעד אלפרון, ערן דחבש, חיים אלוני, איתן בן חמו, גל אל-חייק ויהב לוינסון.
חוקרי להב 433 עצרו את החשודים בחשד שעסקו בגביית דמי חסות בקרב בעלי עסקים שונים באזור השרון, פעלו באלימות ולפי החשד אף הציתו בתי עסק שלא הסכימו להעביר כספים. על פי החשד, החשודים מעורבים בשתי הצתות של מאפייה מוכרת באזור התעשייה בכפר סבא. כמו כן הם חשודים במעורבות בהצתת שני כלי רכב של בעלי חוב כספי. על פי החשד, עשרות אנשים אוימו על ידי החשודים.
עם מעצרם של החשודים נערכו חיפושים בבתיהם והוחרמו טלפונים ניידים ומצלמות אבטחה. המשטרה מייחסת לחשודים, כל אחד לפי חלקו, עבירות סחיטה בכוח ובאיומים, תקיפה, הצתה, קשירת קשר לפשע, איסור הלבנת הון, איומים, הסגת גבול, היזק לרכוש, אי מסירת מידע לאחר דרישה. אחד מהחשודים הוא בן למשפחת פשע מאזור רעננה ושמו של חשוד אחר נקשר לפני מספר שנים למשפחת פשע אחרת מכפר סבא.
המשטרה ביקשה להאריך את מעצרם של חמישה מהחשודים ב-15 יום, ואת מעצרו של חשוד נוסף ב-11 יום, נוכח שוני בעבירות המיוחסות לחשודים. סנגוריהם של החשודים – עורכי הדין דוד בוחבוט, ניר דוד ומשה מאור – הכחישו את המיוחס למרשיהם.
השופט גיא אבנון הצהיר בפתח הדיון כי במסגרת עבודתו כסנגור לפני כשמונה שנים הוא ייצג בני משפחה של אחד מהחשודים המרכזיים בתיק . עם זאת, השופט סבר כי אין בכך מניעה לדון בעניינם של החשודים וביקש את התייחסות הצדדים, אשר לא הביעו התנגדות.
מהדיון עלה כי החקירה הסמויה נמשכה מספר חודשים. נציג המשטרה לא חשף את חלקו של כל אחד מהחשודים בפרשה והפנה את השופט לדוח הסודי שהוגש לעיונו ופירט את כלל האירועים. בתום הדיון השופט קבע, לאחר עיון בחומרי החקירה, כי חלק מהחומרים קשורים למרבית החשודים וחלק מתייחס לחשודים ספציפיים. עוד ציין השופט כי קיים חשד סביר הקושר את החשודים למיוחס להם.
![]() |
![]() |
![]() |
|
| עו"ד דוד בוחבוט | עו"ד משה יוחאי | עו"ד אייל אוחיון |
לדברי השופט, למרות שהחקירה נערכה זמן רב, המשטרה הציגה רשימת פעולות ענפה אשר דורשת פרק זמן ממושך לצורך ביצוען. השופט סבר כי פרק הזמן שביקשה המשטרה יספיק לביצוע כל פעולות החקירה.
כך או כך, השופט נענה חלקית לבקשת המשטרה על מנת לפקח על החקירה והאריך את מעצרם של החשודים עד 17 בדצמבר.
בתוך כך, השופט דחה את בקשת הסנגורים לאסור את פרסום שמם של החשודים, אולם עיכב את פרסום הזהות עד שעות הצהריים ביום שני (11.12), על מנת לאפשר לסנגורים להגיש ערר.
כפי שפורסם באתר "פוסטה" כבר בעבר, ארבעה מוכרים למשטרה – בהם לפחות חשוד אחד שנעצר בפרשה הנוכחית – נעצרו כבר לפני כשבועיים על ידי אותה יחידה משטרתית במסגרת חקירה סמויה, בחשד לקשירת קשר לפשע. זאת לאחר שלוחית הזיהוי באופנוע של אחד מהם הוסתרה. ניתן להעריך כי המעצר אז קשור לחקירה שבגינה נעצרו החשודים כעת.
![]() |
| דרור אלפרון (ארכיון – צילום: יוסי זליגר) |
עדכון (14.12)
הותר לפרסום כי שלושת החשודים הנוספים בסחיטת דמי חסות מעסקים באזור כפר סבא הם האחים דרור ועומר אלפרון וכן תומר ברנורנג'. השלושה, שמיוצגים על ידי עורכי הדין אייל אוחיון, משה יוחאי וניסים לוי, הובא בצהריים לבית משפט השלום בראשון לציון. בתום הדיון מעצרם של עומר ותומר הוארך עד 20 בדצמבר. מנגד, מעצרו של דרור הוארך עד 24 בדצמבר.
מהדיון עלה, כי השלושה היו ברכב שנמלט מהמשטרה, כשמי שנהג בו היה ברנורנג' אשר נמצא בכלל בפסילת רישיון. נציג המשטרה הבהיר בדיון כי עומר אלפרון וברנורנג' לא נחשדו בעבירות בגינן היה דרוש לחקירה דרור אלפרון (תיק סחיטת דמי חסות), אך לאור הימלטותם ונוכחותם ברכב עם דרור נבדקת גם מעורבותם.
לטענת המשטרה, החשודים נמלטו בצורה שסיכנה את השוטרים ומשתמשי דרך אחרים. כאשר נאלץ לעצור, עקב הפקק, דרור נמלט רגלית. שוטרים שהגיעו למקום תוך זמן קצר זינקו לעבר הרכב כשאחד מהם עם נשק שלוף ואחר ניפץ את שמשת הרכב.
בדיון להארכת מעצרם יחסה המשטרה לשלושת החשודים עבירות של סיכון חיי אדם, הפרעה לשוטר בנסיבות מחמירות, שיבוש מהליכי חקירה ומשפט, סיוע לנמלט ממשמורת חוקית וחבלה בכוונה מחמירה.
לדרור אלפרון מיוחסות בנוסף גם עבירות של סחיטה באיומים ובכוח, הצתה, תקיפה בנסיבות מחמירות והסגת גבול.
ככל שידוע, בשלב זה החוקרים הטיחו בחשודים דברים כלליים בלבד. המשטרה טרם חשפה כמה קורבנות נסחטו לפי החשד.
עדכון (15.12.17)
בעקבות ערר שהגיש סנגורו של עומר אלפרון, עו"ד אייל אוחיון, בית המשפט המחוזי קיצר את ימי המעצר עד 17 בדצמבר.
עדכון (18.12)
בית משפט השלום בראשון לציון האריך את מעצרם של ערן דחבש, אלעד אלפרון, חיים אלוני, איתן בן חמו וגל אל חייק. מנגד, השופט הורה על שחררו של עומר אלפרון, ששוחרר גם בערר שהגישה המשטרה.
בדיונים התברר כי המשטרה חוקרת בסך הכל 11 אירועים אשר כוללים הצתות, סחיטה באיומים ותקיפה. בשלב זה המשטרה לא חושפת כמה אירועים יש מכל סוג, וגם לא איזה מבין האירועים מיוחסים למי מהחשודים. עם זאת, מדובר באירועים שהופנו כלפי בעלי עסקים שונים – מאפייה, בית קפה וירקן באזור כפר סבא, וכן כלפי בעלי חובות כספיים אחרים.
בימים האחרונים החוקרים החלו להטיח בחשודים ראיות שנאספו, בין היתר הקלטות של של שיחות טלפון מאיימות לכאורה וצילומי אבטחה בהם נראים לטענת המשטרה חלק מהחשודים.
היחידה החוקרת ביקשה להאריך את מעצרם של דחבש, אלעד אלפרון, אלוני ובן חמו ב-15 ימים. את מעצרו של אל חייק ביקשה המשטרה להאריך ב-10 ימים. לגבי עומר אלפרון התבקשו חמישה ימי מעצר בלבד. ההבדל במספר הימים שהתבקשו יכול להעיד על מספר האירועים שמיוחסים לכל אחד מהחשודים ועל עוצמת החשדות נגד כל אחד מהם.
|
|||
| השופט גיא אבנון |
בתום הדיון, השופט גיא אבנון קבע כי בעניינם של אלעד אלפרון ובן חמו חלה התפתחות המחזקת באופן "בלתי מבוטל" את החשד נגדם. באשר לדחבש, אלוני ואל חייק קבע השופט כי מדובר בהתפתחות מועטה, ואילו לגבי עומר אלפרון לא חלה התפתחות כלשהי. לאור הקביעה בעניינו של עומר אלפרון, המיוצג על ידי עורכי הדין אייל אוחיון ודוד בוחבוט, החליט השופט לשחררו למעצר בית עד 21 בדצמבר. המשטרה הגישה ערר לבית המשפט המחוזי, אך זה דחה את הערר והותיר את החלטת השחרור על כנה, תוך שהוא קובע כי אינו רואה את הקשר של החשוד לפרשה במסגרתה נעצרו שאר החשודים.
בכל הנוגע לדחבש, אלוני ואל חייק, המיוצגים על ידי עורכי הדין בוחבוט, משה מאור ושאדי נאטור, השופט האריך את מעצרם עד 20 בדצמבר וקבע כי ככל שלא תחול התפתחות ממשית בעניינם בדיון הבא, ישקול לשחררם.
בעניינם של אלעד אלפרון ובן חמו, שלגביהם חלה התפתחות משמעותית, מעצרם הוארך עד 24 בדצמבר. בתוך כך,
מעצרו של יהב לוינסון, שהיה חשוד בשישה אירועים ומיוצג על ידי עו"ד אוחיון, הוארך עד 24 בדצמבר.
![]() |
|||
| עו"ד ג'קי סגרון |
עדכון (25.12)
בית משפט השלום בראשון לציון האריך את מעצרם של חמישה מהחשודים שנעצרו בחשד לסחיטת בעלי עסקים ובעלי חוב באזור השרון. החשודים שמעצרם הוארך עד 28 בדצמבר הם דרור ואלעד אלפרון, איתן בן חמו, תומר ברנורנג' ויהב לוינסון. מנגד, בימים האחרונים שוחררו בתנאים מגבילים ערן דחבש, חיים אלוני וגל אל חייק.
כזכור, בשבוע שעבר הצהירה המשטרה כי היא חוקרת 11 אירועים בפרשה, ובין היתר הצתות, סחיטה באיומים ותקיפה. אלא שחרף הימים שחלפו מאז, המשטרה טרם הטיחה בחשודים את מהות האירועים, מיקומם ומועדם. יחד עם זאת, בחלק מהחשודים הוטחו האזנות סתר בהן נשמעו לכאורה משמיעים איומים, כמו גם צילומי אבטחה מאחת מזירות ההצתה.
לטענת המשטרה, בכל הקשור לחשודים שמעצרם הוארך, ישנן התפתחויות בחקירה ובימים הקרובים יוטחו בהם ראיות נוספות ופרטים אודות האירועים שמיוחסים להם. המשטרה ביקשה להאריך את מעצרם של החשודים בשמונה ימים נוספים, אך השופט אבנון החליט על הארכת מעצר של חמישה ימים בלבד. "עיון בחומרי החקירה שהונחו בפניי מגלה כי עוצמת החשד הסביר ועוצמתן של עילות מעצר ביחס לחשודים מצדיק הארכת מעצר מידתית נוספת".
עם זאת, השופט מתח ביקורת על המשטרה: "אני מוצא כי היחידה החוקרת, חרף היקפן הרב של פעולות החקירה, יכולה היתה לפעול באופן יעיל יותר, תוך עימות החשודים כולם עם חומרי החקירה שנאספו בעניין כולם, ואני מצפה מהיחידה החוקרת להטיח בפני כל החשודים את מלוא חומרי החקירה שנאספו בעניינם עד הדיון הבא".
החשודים מיוצגים כזכור על ידי עורכי הדין משה יוחאי, אייל אוחיון, ג'קי סגרון, דוד בוחבוט, שרון נהרי וניר דוד.















