![]() |
| ישראל אוזיפה |
במהלך חקירה נגדית של עד המדינה בומבי על ידי עו"ד ניר שניידרמן מהסנגוריה הציבורית, פרקליטו של ישראל אוזיפה, מתברר כי עד המדינה טועה לכל אורך הדרך בנוגע לטענה המרכזית שלו על הפגישה שבה הוחלט על הוראת החיסול של רוזנשטיין.
בומבי טען בעדות שלו במשטרה ובבית המשפט שהפגישה נערכה בדירה של אוזיפה בבריסל. בסדרת שיחות טלפון שהושמעו מהאזנות סתר של המשטרה אשר הושמעו לו בבית המשפט ואשר משקפות את התנהלות ארגון הפשיעה, ניתן לראות שהאנשים הרלוונטים לא היו כלל בדירה של אוזיפה בבריסל, שכן אוזיפה לא התגורר כלל בבריסל אלא בעיר אנטוורפן.
לפי התזה של הסנגור שניידרמן, הכל החל מכך שעד המדינה הנתנייתי אשר חולל את כל הפרשה טען כי הפגישה נערכה ב 18 לנובמבר 2003 בבית מלון באנטוורפן, אבל עד המדינה התל אביבי (טולי) שגויס אחריו במהלך החקירה טען שהפגישה נערכה באותו היום בבית של אוזיפה בבריסל. החוקרים, שלא סמכו על האמינות של עד המדינה הנתיינתי, העדיפו את הגרסה של טולי אשר נתפש בעיניהם כאיש עסקים אמין.
הגרסה של טולי, על כך שהפגישה נערכה בדירה בבריסל הוטחה בבומבי בהיותו חשוד וטרם גיוסו כעד מדינה, אבל אז הוא עוד שמר על זכות השתיקה. בהמשך, כאשר הפך לעד מדינה הוא סיפר שנטל חלק בפגישה שנערכה בדירה של אוזיפה בבריסל, שבה יצחק אברגל הטיל עליו את המשימה להפיק את הפיגוע הפלילי ברחוב יהודה הלוי.
הגרסה הזו, לפיה בומבי השתתף בפגישה בדירה של אוזיפה בבריסל, היא גם זו שהפרקליטות אימצה לצורך כתב האישום בו נטען שהפגישה היתה בבריסל.
כעת, בחקירה הנגדית של בומבי התברר כי לא נערכה כל פגישה בדירה של אוזיפה בבריסל, שכן אוזיפה לא התגורר כלל בבריסל, וגם אוזיפה נכח באותו היום באנטוורפן והיה טרוד בענייניו.
בהאזנות הסתר ניתן היה לראות שהאחרים בבריסל אבל לא אוזיפה.










