![]() |
גיא שם טוב, עבריין מהרצליה המזוהה עם ארגון רוחן, הוכרז לאחרונה באירופה כמבוקש של האינטרפול לאחר שנמלט ממעצר הבית בו היה נתון בעיר קישנייב שבמולדובה, שם הוא נעצר עקב בקשת הסגרה של מדינת ישראל.
שם טוב נמלט מישראל בסוף שנת 2014, זמן קצר לפני שהתפוצצה פרשה של סוכן סמוי אשר הופעל בקרב ארגון רוחן בפתח תקווה ופרדס כץ בעיקר. הסוכן היה עבריין זטר יחסית אשר שהה תקופה ארוכה באירופה יחד עם עבריינים וסוחרי סמים ישראלים, בעיקר בהולנד. כאשר חזר לישראל הוא יצר קשר עם שם טוב אותו הכיר בהולנד, וזה "הביא" אותו לחבורה המזוהה עם אבי רוחן.
החבורה היתה נתונה אז במעקבים של יאחב"ל וימ"ר מרכז, עקב גל החיסולים בעיר. באחד המעצרים בפתח תקווה על רקע מציאת מטען חבלה מתחת לרכב במגרש חניה ובחדר מדרגות סמוך נעצרו מספר אנשים, כולל שם טוב וה"אורח" מהולנד.
חוקרי יאחב"ל זיהו את נקודת החולשה של ה"אורח" מהולנד, הם הצליחו להפעיל עליו מספר תרגילי חקירה שהפחידו אותו לנוכח המאסר הארוך המצפה לו בעבירת האמל"ח שבה הוא הסתבך. כאשר ה"אורח" נפל למלכודת והסכים לשמש כסוכן סמוי, שוחררו כל החשודים אבל ה"אורח" מהולנד החל לפעול בקרבם והפליל את חברי הארגון בעבירות סמים ואמצעי לחימה.
בין חודש אפריל עד ספטמבר 2014 הוא תיעד עסקאות עם 16 מחברי המעטפת הראשונה של הארגון, אולם לא הגיע לראשי הארגון הבכירים. זמן קצר לפני חשיפת המבצע בחודש ספטמבר עזב שם טוב את הארץ לרומניה, ומיד לאחר מכן נעצרו בישראל 16 מחבריו בישראל. מאחר ושם טוב הוא זה אשר הביא ה"אורח" שהפך לסוכן סמוי, ועזב את הארץ טרם המעצר, נוצרה בקרב חברי הארגון תחושה שהוא קיבל מידע מוקדם על החשיפה הקרובה של הסוכן, אבל נמלט מישראל מבלי שהודיע על כך לחבריו. עובדות לחשד הזה לא היו ברשותם, אבל דווקא בעולם התחתון לא תמיד צריכים עובדות כדי להפוך חשד לסוג של עובדה.
בלי קשר לחשדות של חבריו מארגון הפשע, גם לבלשים של יאחב"ל היו חשדות נגדו בתיק הסוכן הסמוי והוא הוגדר כמבוקש. כאשר התברר שהוא נמלט מישראל ושוהה ברומניה, מדינה ידידותית למשטרת ישראל, הוצא נגדו צו מעצר בינלאומי. בדרך לא דרך הבין שם טוב שהקרקע תחתיו בוערת גם ברומניה, שם פעילים שני ארגוני פשע מתחרים מישראל, מוסלי ורוחן. כאשר הבין שהוא מבוקש גם על ידי המשטרה המקומית הוא עבר למולדובה השכנה, וממנה ניסה לעבור בחודש מרס לאוקראינה, אבל במעבר הגבול הוא נעצר עקב צו מעצר בינלאומי של האינטרפול לבקשת משטרת ישראל.
![]() |
| עו"ד מרדכי ציבין |
משפחתו בארץ גייסה לעזרתו את עו"ד מרדכי ציבין, המתמחה בסיוע משפטי לישראלים אשר מסתבכים בעבירות פליליות מחוץ לגבולות ישראל. עו"ד ציבין הפעיל עורך דין מקומי במולדובה ויחד הם הצליחו לקבל בבית המשפט החלטה נדירה יחסית – אחרי חודש במעצר שוחרר שם טוב למעצר בית בדירה שנשכרה עבורו בעיר קישנייב. אחרי חודשיים מאס שם טוב בדירה השכורה ובעיר האפורה קישנייב ונמלט ליעד לא ידוע.
בבית משפחתו של שם טוב בישראל מסר אביו כי הוא אינו יודע "מה רוצים ממנו בכלל כאן בישראל".
בתגובה לפרסום הכתבה מסר פרקליטו של שם טוב, עו"ד ציבין, כי יתכן והשחרור הנדיר בערבות עצמית התקבל במערכת המשפט של מולדובה כתוצאה, מ"דעת הקהל המקומית, שם עדיין יש כעס רב על ישראל אשר לא התירה לבת מולדובית להיכנס לישראל כדי לבקר את אמה השוהה בארץ. בכל מקרה, משרד המשפטים המקומי במולדובה אינו נענה לכל בקשת הסגרה מישראל, וטוב תעשה גם מדינת ישראל אם תנהג בצורה דומה בבקשות הסגרה של ישראלים מחו"ל".











