הצהרת תובע נגד ישייב, לביא ושותפיהם

שתף כתבה עם חברים

כתב אישום יוגש בשבוע הבא נגד מי שהוגדרו על ידי המשטרה ראשי ארגוני פשיעה שפעלו בדרום הארץ וחמשת שותפיהם. השבעה לא יואשמו בניהול או חברות בארגון פשיעה * עדכון: בית משפט מחוזי החזיר למעצר את אופיר לביא אשר שוחרר למעצר בית

yshayev yaakov 200 - 250   elayev amnon 200 - 250
יעקב יאשה ישייב  אמנון (אוזבק) אלייב

המשטרה הגישה (26.3) לבית משפט השלום באשקלון הצהרת תובע נגד שבעת החשודים המרכזיים שנעצרו על ידי ימ"ר לכיש, בפיקודו של סנ"צ יגאל קלימיאן, בחשד לביצוע עבירות שונות, לטענת המשטרה, במסגרת שני ארגוני פשיעה שבראשם עמדו יאשה (יעקב) ישייב ואופיר לביא. יחד איתם יואשמו ראובן מטטוב, אמנון אלייב, בני רבינוביץ', דוד ממן ואבי יוספוב. כתב אישום נוסף יתכן ויוגש נגד יונית הרזי ששוחררה למעצר בית לפני ימים אחדים.

od shay shorer150  od manu dorin 150 od carmeli adi new 2 - 150
 עו"ד שי שורר עו"ד דורין מנו עו"ד עדי כרמלי

מהצהרת תובע שהוגשה היום עולה כי השבעה יואשמו בעבירות הבאות:

ישייב – קשירת קשר לביצוע פשע, סחיטה באיומים, סחיטה בכוח ועבירות לפקודת מס הכנסה והמע"מ, הלבנת הון, קשירת קשר להשגת מטרה אסורה, גניבת רכב וכן סחר ואספקה של סמים.

מטטוב – קשירת קשר לביצוע פשע, סחיטה באיומים, סחיטה בכוח ועבירות לפקודת מס הכנסה והמע"מ, הלבנת הון, קשירת קשר להשגת מטרה אסורה, גניבת רכב וכן סחר ואספקה של סמים.

רבינוביץ' – קשירת קשר לביצוע פשע, סחיטה באיומים, סחיטה בכוח ועבירות לפקודת מס הכנסה, המע"מ ואיסור הלבנת הון, קשירת קשר להשגת מטרה אסורה וגניבת רכב.

ממן – קשירת קשר לביצוע פשע, סחיטה באיומים, סחיטה בכוח ועבירות לפקודת מס הכנסה והמע"מ וכן הלבנת הון.

יוספוב – קשירת קשר לביצוע פשע, סחיטה באיומים, סחיטה בכוח ועבירות לפקודת מס הכנסה והמע"מ וכן הלבנת הון.

אלייב – קשירת קשר לביצוע פשע, סחיטה באיומים, סחיטה בכוח ועבירות לפקודת מס הכנסה והמע"מ, הלבנת הון, קשירת קשר להשגת מטרה אסורה, גניבת רכב וכן סחר ואספקה של סמים.

לביא – קשירת קשר לביצוע פשע (סחיטה באיומים), קשירת קשר להשגת מטרה אסורה וגניבת רכב. 

לבקשת סנגורו של לביא, עו"ד שי שורר, הסכים בית המשפט לשחררו למעצר בית בן חמישה ימים. עו"ד שורר: "מהיום הראשון לא היה בסיס למעצרו של מרשי. הצדק היום נעשה ולא רק נראה". המשטרה הגישה ערר על ההחלטה ובית משפט מחוזי בבאר שבע הפך את החלטת בית משפט השלום עקב מסוכנותו של של החשוד אשר נותר במעצר, לפחות עד הגשת כתב האישום נגדו עם יתר שותפיו לתיק. 

יתר החשודים נותרו במעצר עד הגשת כתב האישום ב-30 למרס בהסכמת הסנגורים, עורכי הדין ן דורין מנועדי כרמליאורי בן נתן, ליאור רונן, משה יוחאי ושני דרי.  

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *