![]() |
| שומר סף. שפירא (צילום: mevaker.gov.il) |
בית הדין האזורי לעבודה בתל אביב דחה בשבוע שעבר את בקשתו של שמואל יונס, המשנה למנכ"ל לענייני מנהל במשרד מבקר המדינה, לצו מניעה זמני שנועד למנוע את השימוע לקראת פיטוריו ב"הליך פגום ופסול", לטענתו. זאת, לאחר שביה"ד קיבל את טענות המבקר, יוסף שפירא, כי ניסיונו של יונס "ליטול לעצמו 'כסות' באופן מלאכותי כ'חושף שחיתות'…לא ממש שכנע בתום ליבו".
יונס, עובד המשרד זה 34 שנים, קיבל בתחילת השנה זימון לשימוע בטענה לשורת ליקויים מינהליים חמורים, ביניהם תוספות שכר ושעות נוספות שניתנו לכאורה שלא כדין, אשר נזקם נאמד במיליוני שקלים. ברקע הדברים, מחלוקת שהתגלעה בין השניים כחודש קודם לכן בנושא המעבר של משרד המבקר למשכנו בקרית הלאום בירושלים.
בין השאר, יונס טען ל"ניגוד עניינים קשה וחמור" לפיו שפירא מכיר אישית את אחד ממנהלי החברה האדריכלית שזכתה בפרויקט הקמת בניין המשרדים החדש. מנגד, השיב לו שפירא כי "ראשי חטיבות כינו אותך שקרן…סיפרו לי על שיטות העבודה שלך…ואפילו הוזהרתי שאתה עלול להקליט אותי…אולם לא התייחסתי לכך מאחר שמדובר בעבירת משמעת".
בהחלטת ביה"ד, בראשות השופטת שרה מאירי ונציגי הציבור חנה גלאי ויוסף רובינשטיין, נקבע כי "לא שוכנענו, גם לא לכאורה, בקשר כלשהו בין תלונות יונס ביחס לפרויקט לבין הזימון לשימוע", וכי אין בטענה כי הוא "חשף שחיתות" כדי להגן עליו "מפני כל הליך". בתוך כך, העירו השופטים כי "המבקר הוא 'שומר הסף' במשרד ובמדינה" וכי "יונס, בכל הכבוד, איננו 'אבן הראשה' של המשרד ופעולתו…".
לנוכח כל אלה, ומאחר שביה"ד לא מצא ביסוס לטענה כי שפירא מנוע אישית מלקיים את השימוע, הורה ביה"ד ליונס להגיש את טיעוניו בכתב למבקר המדינה עד ה-15 באוגוסט כדי לקיים את הליך השימוע. במקביל, הציע ביה"ד לשני הצדדים לנסות לנקוט בהליך גישור.










