הנאשמים שנעצרו ע"י ימ"ר מרכז הם:
מאיר שמואל (39)
ברוך פלח (49)
ולדיסלב חנוכייב (41)
מלאכי ורסולקר (51)
מכתב האישום עולה כי במועד שקדם ל-12 ביולי קשרו הנאשמים עם אחר או אחרים קשר לייבא כמות מסחרית של מתאמפטמין לישראל, באמצעות חבילת דואר שהיתה ממוענת לשמואל.
הנאשמים סיכמו עם השולח כי הסם יוסלק במכשיר חשמלי לחיטוי נעליים, וכי שמואל יאסוף את החבילה מחברת השילוח, יעבירה לביתו של פלח, משם יאסוף אותה חנוכייב לביתו, ואשר לשם יגיע גם ורסולק.
נטען כי הנאשמים מסרו את שמו, כתובתו, תעודת הזהות ומספר הטלפון של שמואל לשולח. ב-12 ביולי נשלחה לשמואל חבילה שהכילה 5.91 ק"ג מתאמפטמין שהוסלקו בשקית והוכנסו לתוך מכשיר חשמלי לחיטוי נעליים. ב-14 ביולי הגיעה החבילה ארצה, אותרה על ידי המכס והועברה למשטרה. ב-18 ביולי התקשר שוטר לטלפון על החבילה והציג עצמו כשליח. לאחר תיאום הגיע שמואל למקום מפגש ומסר ל"שליח" את מספר תעודת הזהות שלו, חתם על מסמך ולקח את החבילה.
שמואל הכניס את החבילה לרכב, התקשר לפלח והודיע לו שהוא בדרכו אליו. בהמשך, כך נטען, נסע שמואל לביתו של פלח. כעבור חצי שעה, הוציאו שמואל ופלח את החבילה מהרכב והניחו אותה סמוך לדלת ביתו של פלח, בין הארגזים שהיו במקום.
מכתב האישום עולה כי בחלוף כ-10 דקות מיציאתו של שמואל מביתו של פלח הגיע חנוכייב ופגש בפלח שהכווין אותו לחבילה. חנוכייב נטל את החבילה והעבירה לתא המטען ברכבו, בליוויו של פלח. לאחר מכן נסע מהמקום. לפי האישום, חנוכייב העביר את החבילה לביתו בנתניה, שם הניח אותה בסלון הבית. בחלוף דקות ספורות הגיע למקום ורסולקר. עם כניסתו, כך לפי האישום, השניים שוחחו לגבי העברת החבילה ופתיחתה, וחנוכייב פתח אותה כאשר ורסולקר עומד לידו ומביט לתוך החבילה.
הפרקליטות טוענת כי בעת פתיחת החבילה הגיעו שוטרי ימ"ר מרכז אל המקום. תחילה לא פתחו חנוכייב ו-ורסולקר את הדלת, אלא רק לאחר שהשוטרים החלו בניסיון לפרוץ אותה. לאחר שנעצרו, מלבד תפיסת החבילה תפסה המשטרה קנאביס במשקל של 1.25 ק"ג במרפסת, ועוד 1.56 ק"ג בחדר השינה.
כתב האישום מייחס לנאשמים ייבוא סמים וקשירת קשר לפשע. לחנוכייב ול-ורסולקר מיוחסות עבירות הפרעה לשוטר. חנוכייב מואשם גם בהחזקת סמים.
באישום שני המיוחס לשמואל לבדו נטען כי ב-12 ביולי נשלחה אליו חבילה נוספת שהכילה 5.88 ק"ג מתאמפטמין שהוסלק בתוך מכשיר חשמלי לחיטוי נעליים. ב-13 ביולי הגיעה החבילה השנייה לשדה התעופה בגרמניה, בדרכה לישראל, אותרה על ידי המכס הגרמני והועברה למשטרת ישראל. לפיכך מואשם שמואל בניסיון לייבא סמים ובקשירת קשר לפשע.
התשתית הראייתית נגד הנאשמים מתבסס על פרטי החבילה, צילומים ממצלמה שהותקנה על החבילה בהם ניתן לראות ולשמוע את שמואל מקבל את החבילה ומשוחח עם הנאשמים האחרים. עוד בתיק: ממצאים מטלפונים ניידים, האזנות סתר לטלפון של שמואל, צילומי אבטחה ושיחה מוקלטת בין שמואל וחנוכייב בה שוחחו, בין היתר, אודות גרסה שימסרו בחקירות.
לטענת הפרקליטות, הנאשמים – שמיוצגים על ידי עורכי הדין מיכאל סיבוני, ג'קי סגרון, משה סוחמי וגיא מימון – הכחישו את המיוחס להם ומסרו גרסאות סותרות שלא עולות בקנה אחד עם הראיות בתיק.
לצד כתב האישום הוגשה בקשה למעצר עד תום ההליכים, ממנה עולה כי לפלח, חנוכייב ו-ורסולקר יש עבר פלילי מכביד. בין היתר ריצו הנאשמים מאסרים ממושכים על עבירות סמים. נגד שמואל תלוי ועומד מאסר מותנה בר הפעלה.












לנוכח העברות הקלות ולנוכח עברם השגרתי הקל של הנאשמים, אני גוזרת עליהם 3 חודשים עבודה
בלונה-פארק תל אביב. הנאשמים יעבדו כמפעילי מכוניות הקארטינג
במשרה מלאה ויקבלו משכורת הזהה למשרת הייטק,
כמו כן הנאשמים זכאים לשנ"צ בין 14:00-16:00 ועל המעסיק חובה לאפשר להם זאת בחדר ממוזג
כולל מוזיקה שקטה ועיסוי קל להרפיית השרירים.
על החתום: השופטת אגוזית.
נ.ב. אין טעם לערער על גזר הדין, כי בעליון יושב השותף שלי, אגוזי.