הסדר למוכר למשטרה מחולון בתיק השלכת רימון לחצר בית בפרדסיה

שתף כתבה עם חברים

השופטת אמצה את הסדר הטיעון וקבעה כי הוא נעוץ בקשיים ראייתיים עליהם הצביעה הסנגורית ונציג התביעה

סיבה להקלה בעונש? רימון הלם זה לא רימון רסס

בית משפט המחוזי מרכז הרשיע במסגרת הסדר טיעון את שרון טופז (53) מחולון.
נגד טופז נטען, כי הוא סייע לאחר להשליך רימון הלם שהתפוצץ בחצר בית בפרדסיה.

על פי כתב האישום המקורי, ב-13 דצמבר 2023 סמוך ל-15:40 הגיע הנאשם יחד עם אדם נוסף לבית ברחוב רמב"ם בפרדסיה כאשר הוא נוהג באופנוע שלו, בעוד שהאחר נושא עמו רימון הלם.
כאשר הגיעו, האחר ירד מהאופנוע, נעמד מחוץ לבית והשליך את רימון ההלם לעבר חצר הבית.
התפוצצות הרימון גרמה לעשן ורעש רב והבהילה את היעד אשר שהה בביתו באותו זמן.

המשטרה הגיע לטופז בעקבות זיהוי מספר הרישוי של הקטנוע איתו הגיעו החשודים למקום, הקטנוע אותר ונתפס על ידי המשטרה והתברר כי הוא שייך לנאשם טופז.
בחקירת המשטרה נטען כי הוא לא יודע מי עשה שימוש באופנו שלו, מה שלא מנע את הגשת כתב האישום נגדו.

בשלב מסוים אחרי הגשת כתב האישום נכנסה לתיק עו"ד טליה גרידיש, שחשפה קשיים ראייתיים באשר לחלקו של מרשה בשימוש אשר נעשה באופנוע.
לאחר דין ודברים הסכימו הצדדים על תיקון כתב האישום, כך שטופז יואשם רק בסיוע לאחר לשאת ולהוביל כלי נשק, וכן בסיוע למעשה פזיזות ורשלנות אשר יש בהם כדי לסכן חיי אדם או לגרום לחבלה חמורה.

לאחר תיקון כתב האישום הצדדים עתרו במשותף להשית על הנאשם עונש של 12 חודשי מאסר בניכוי ימי מעצרו.
נציג הפרקליטות, עו"ד גבי פאר מפרקליטות מחוז מרכז, טען כי "הסדר הטיעון נובע משיקולים ראייתיים משמעותיים. הנאשם הוא לא זה שהשליך. מדובר ברימון הלם. לנאשם יש נסיבות אישיות חריגות".

שופטת בית משפט המחוזי מרב גרינברג אימצה את הסדר הטיעון וציינה, כי הוא נעוץ בקשיים ראייתיים ובנסיבותיו המיוחדות של הנאשם שנפרסו בפני הפרקליטות.
"מטעמים אלו ולנוכח התיקון המשמעותי של כתב האישום, מצאתי לכבד את הסדר הטיעון ואני גוזרת על הנאשם מאסר בן 12 חודשים, מאסר על תנאי בן שבעה חודשים ופיצוי כספי למתלונן".

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *