מעצר בית לצעיר מקלנסווה שמואשם בנשיאת אקדח טעון

שתף כתבה עם חברים

הוא ונאשם נוסף נתפסו בשביל עפר בדרכם מדרום לצפון. השופטת התחשבה בהמלצת שירות המבחן ועברו הנקי

צילום ארכיון להמחשה: משטרה

ב-30 בספטמבר הוגש לבית המשפט המחוזי מרכז בלוד כתב אישום נגד שני צעירים בני 18 מקלנסווה, בטענה שנשאו אקדח טעון במחסנית.
לפי כתב האישום נגד מועאד ועומרי אבו עראר, הם נסעו באישון ליל ברכב מדרום לצפון, בשביל עפר שממוקם בשטח מיוער סמוך לצומת צור יצחק. נטען כי הם נשאו ברכב, בתוך גרב, אקדח FN טעון במחסנית תואמת ובתוכה עשרה כדורים.
עוד נטען, כי עומרי נשא את הנשק בעת שהיה אמור לשהות במעצר בית לילי במסגרת הליך משפטי אחר.

התשתית הראייתית נגד השניים מתבססת על גילוי טביעת אצבע של מועאד על הנשק, מחקרי תקשורת, דוחות פעולה משטרתיים וראיות נוספות. לצד כתב האישום, הוגשה בקשה למעצרם של הנאשמים עד תום ההליכים.
הסנגורים של הנאשמים, ביניהם עו"ד ירון גיגי שמייצג את מועאד, עתרו לשחרורם. בעניינו של מועאד התקבל תסקיר מטעם שירות המבחן, שהגיע למסקנה כי הסיכון בעניינו של הנאשם נמוך. עוד מצא שירות המבחן כי מערך הפיקוח שהוצע מתאים והולם, ולכן התסקיר המליץ על שחרור לחלופת מעצר.

הפרקליטות שבה ועתרה להאריך את מעצרו של מועאד עד תום ההליכים, תוך שהדגישה את הסיכון ממנו. לפיכך, נוכח עברו הנקי, השופטת אפרת פינק החליטה לשחרר את הנאשם למעצר בית ובתנאים מגבילים נוספים, ללא איזוק אלקטרוני.
הנאשם עומרי נשלח לקבלת תסקיר מטעם שירות המבחן, על מנת לבחון את מידת התאמתו לשחרור באיזוק. מעצרו הוארך עד להחלטה אחרת והדיון בעניינו נדחה לתחילת חודש דצמבר.

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *