גריפאת נגד גריפאת: כתב אישום בתיק הרצח בכפר זרזיר

שתף כתבה עם חברים

למרות חוסר שיתוף פעולה מצדם של עדים, חוקרי ימ"ר צפון הצליחו להשיג די ראיות והפרקליטות הגישה כתב אישום המייחס למוהנד גריפאת רצח בנסיבות מחמירות

זירת הרצח (צילום: דוברות המשטרה)

בכתב אישום שהגישה לבית המשפט המחוזי בנצרת מייחסת פרקליטות מחוז צפון למוהנד (בן מאלכ) גריפאת (21) רצח בנסיבות מחמירות של פאדי גריפאת (24) ב-20 בספטמבר. לנאשם מיוחסת גם עבירת הובלת נשק, והפרקליטות מבקשת לעצור אותו עד תום ההליכים.

במשטרה אומרים כי רוב העדים לרצח בחרו שלא לשתף פעולה עם חוקרי ימ"ר צפון, אשר למרות זאת הצליחו להשיג די ראיות אשר הובילו את הפרקליטות להגיש את כתב האישום.

הכל התחיל כאשר במוקד 100 של המשטרה התקבלה הודעה על ירי לעבר אדם באחד הרחובות בכפר זרזיר, שכתוצאה ממנו אדם התמוטט על הכביש וצוות רפואי שהגיע אל המקום נאלץ לקבוע את מותו. כוחות משטרה שהוזנקו לזירה החלו באיסוף ממצאים וסריקות אחרי חשודים.

לנוכח חוסר שיתוף הפעולה, חוקרי הימ"ר ביצעו פעולות ותרגילי חקירה שונים אשר הובילו אותם למניע אשר הוביל לרצח. התברר כי בין משפחות הקורבן והנאשם קיים סכסוך דמים בן מספר שנים, שהוביל את הנאשם לתוכנית הרצח. נטען כי הוא הצטייד בשני אקדחים, כפפות ורעלות פנים, ויחד עם שניים מחבריו המתין ל"שעת כושר".

מכתב האישום שהוגש באמצעות עו"ד יעל כץ עולה, כי בערב סוכות סמוך לשעה 16:00 הבחין הנאשם בקורבן כשהוא נוהג ברכב בשכונה שלו, ולצדו יושב נער בן 17. נטען כי הוא החל לעקוב אחר הרכב, ובשלב מסוים – כאשר הרכב של הקורבן הגיע ממול – הנאשם וחבריו עצרו את רכבם, ירדו ממנו רעולי פנים וחמושים באקדחים, ופתחו בריצה לעבר הרכב, תוך כדי יריות מאסיביות.

במטרה לברוח, פאדי גריפאת שילב להילוך אחורי והחל בנסיעה לאחור, אך התנגש במשאית שנסעה מאחוריו. לכן הוא ירד מהרכב ופתח בריצה, אך הנאשם וחבריו רדפו אחריו רגלית והמשיכו לירות לעברו, עד שנפגע והתמוטט, בעוד שהם נמלטו מהמקום. במקביל, הרכב בו נהג הידרדר יחד עם הנער עד אשר התנגש בעמוד תאורה ברחוב. השכנים שראו את האירוע הזעיקו את השוטרים למקום.

הנרצח, פאדי גריפאת

חוקרי הימ"ר אספו ראיות בזירה וגם מחוצה לה. בניסיון לאתר את מוהנד גריפאת, שנמלט מביתו. שלושה ימים לאחר הרצח הם עצרו אותו בזמן נסיעה בעיר נתניה. יחד איתו נעצרו שני חשודים נוספים, אולם הם שוחררו בהמשך.

הנאשם מיוצג על ידי עו"ד מוחמד רחאל שמסר בתגובה לפניית אתר "פוסטה": "נלמד את התיק ונגיב בהתאם. כמו תיקים רבים אחרים, בסוף יתברר שחלק מהדברים שפורסמו על ידי דוברות המשטרה נעדרי אחיזה במציאות".

השארת תגובה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *