אשדוד: חוקר מואשם במרמה, הפרת אמונים ושיבוש מהלכי משפט

שתף כתבה עם חברים

לטענת מח"ש הנאשם "התעקש" שתושב העיר היכה אדם באמצעות לבנה, מה שהביא למעצרו של הנחקר ואף להגשת כתב-אישום נגדו * למעלה משלוש שנים אחרי, התיק נסגר והנחקר הפך למתלונן נגד השוטר

החוקר הנאשם התעלם מהכחשות הנחקר (צילום אילוסטרציה: PIXABAY)

המחלקה לחקירות שוטרים הגישה לבית-משפט השלום בבאר-שבע כתב אישום נגד חוקר מתחנת אשדוד, יניב בן-יוסף (32) בגין מרמה, הפרת אמונים ושיבוש מהלכי משפט (31 בדצמבר).

על-פי הנטען בכתב האישום, שהוגש באמצעות עו"ד רונן יצחק, בתחילת חודש מרץ 2017, חקר בן-יוסף באזהרה אדם, בין היתר, בחשד לתקיפה הגורמת חבלה של ממש. שלוש וחצי שנים לאחר מכן, הפך הנחקר למתלונן בתיק שנפתח נגד השוטר. כאמור, במסגרת החקירה עלה חשד כי הנחקר תקף אחר באמצעות לבנה והכה באמצעותה בראשו עד בכדי שנגרמה לו חבלה חמורה. הנחקר טען כי אמנם נטל מהרצפה לבנה, אך הכחיש בתוקף כי תקף באמצעותה את האחר. כמו-כן טען, כי החבלה בראשו של האחר נגרמה, ככל הנראה, בעת שדחף את האחר אל מחוץ לבית בו שהו השניים.

מכתב-האישום עולה כי כמה ימים לאחר החקירה הראשונה, נערך עימות בין האחר לבין הנחקר אשר גם במהלכו, הכחיש האחרון את המיוחס לו. בשלב מסוים הופסק העימות לזמן קצר והאחר הוצא על-ידי החוקר הנאשם מחדר החקירות. הנחקר נותר בחדר עם חוקר אחר מהתחנה. לאחר ההפסקה, שב והכחיש המתלונן כי הכה את האחר באמצעות הלבנה שהרים. בתיעוד העימות, כתב הנאשם לכאורה בכזב הערת חוקר: "בשיחה לפני מספר דקות החשוד אכן הודה ואמר שהוא נתן את הבלטה לראשו של האחר, בגלל שהוא פחד", וזאת חרף העובדה כי הנחקר מעולם לא אמר זאת, ואף לא החוקר הנוסף ששהה עם המתלונן.

זאת ועוד, בכתב האישום צוין עוד כי בן-יוסף הטיח טענה כוזבת זו בפני המתלונן ולאחר מכן כתב, גם הפעם בכזב, ובאופן שנחזה להיות כאילו נאמר מפי המתלונן, כי המתלונן מודה בהכאת האחר באמצעות הלבנה. הנאשם אף הוסיף בכזב תיאור עובדתי מפורט של אירוע התקיפה, שלכאורה נמסר על ידי המתלונן.

לטענת התביעה, בהמשך החקירה באותו היום הציג הנאשם בפתח החקירה בפני הנחקר צילום של הלבנה. הנחקר אישר שאכן זוהי הלבנה שהרים מהרצפה, אך שב וחזר על גרסתו כי לא תקף באמצעותה את האחר. בתגובה, הטיח בן-יוסף במתלונן את התיעוד הכוזב בעימות לפיו הודה בתקיפת האחר, ואף הטיח בו כי גם החוקר האחר שמע את ההודאה מפיו.
למרות דבריו הברורים והעובדה שהמתלונן חזר על גרסתו, רשם הנאשם בכזב בחקירה הכתובה של הנחקר, כי האחרון חזר על הודאתו לפיה תקף את האחר באמצעות הלבנה המתועדת בצילום שהוצג לו, וגרם לאחר חבלה בראשו. הנאשם אף הוסיף וציין בכזב, כי הנחקר מביע צער על תקיפת האחר ופציעתו.

המחלקה לחקירות שוטרים (צילום: נועם רנקין פנטון/פלאש 90)

מכתב האישום עולה, כי יום למחרת החקירה הוגשה לבית-משפט השלום באשקלון בקשה להאריך את מעצרו של הנחקר, לצורך ביצוע מספר פעולות חקירה. בתום הדיון ולאחר עיון בחומרי החקירה, בין היתר, בתיעוד העימות הכוזב ובתיעוד החקירה הכוזב, הורה בית-המשפט על מעצרו של המתלונן ביום נוסף. עם סיום החקירה, כתב הנאשם לכאורה בכזב בסיכום חקירה, כי במהלך העימות הנחקר "קושר את עצמו לאירוע ומודה במיוחס לו. לדין", כלשונו.
תיק החקירה הועבר לעיונו של תובע משטרתי, וביום ה-27 באוגוסט 2017, הוגש לבית-המשפט בקרית-גת כתב-אישום נגד הנחקר בגין תקיפה הגורמת חבלה של ממש.

רק ביום ה-9 באוגוסט 2020, הודיעה התביעה המשטרתית על חזרה מאישום נגד הנחקר וגניזת התיק נגדו, מחוסר אשמה. אלא שהודעה זאת הגיעה בחלוף כמעט שלוש שנים מיום הגשת כתב-האישום נגד הנחקר שהפך למתלונן, לאחר ביקורים חוזרים ונשנים שלו בתחנת אשדוד ואף במעצר – לחינם.

בכתב-האישום שהוגש השבוע כאמור נגד החוקר מתחנת אשדוד צוין בין-היתר, כי "במעשיו האמורים עשה הנאשם דבר בכוונה למנוע או להכשיל הליך שיפוטי, או להביא לידי עיוות דין וכן עשה במילוי תפקידו מעשה מרמה או הפרת הפוגע בציבור".

מהמשטרה נמסר בתגובה לדברים: "מדובר באירוע ממרץ 2017, עליו נודע למשטרה רק לאחרונה ובעקבותיו התקבלה החלטה על העברתו של השוטר מתפקידו כחוקר. כעת, עם הגשת כתב האישום יישקל המשך שירותו כמקובל".

 

השארת תגובה

תגובה אחת על “אשדוד: חוקר מואשם במרמה, הפרת אמונים ושיבוש מהלכי משפט”

  1. חוקר רע מעפן סמרטוט תמיד ידעתי שהוא מושחט 10 שנים היה חוקר אותי מכיר את הטבע של הסמרטוט הזה ברוך ה׳ הגיע הישועה!!

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *