
בית משפט השלום בתל אביב האריך את מעצרו של מוכר למשטרה אשר נעצר בחשד לרצח בבני ברק.
בנוסף, נעצר חשוד בסיוע להימלטות של החשוד המרכזי.
תחילת החקירה ב-16 בינואר בשעות הצהריים, עם קבלת דיווח על גבר (61) שאותר בדירה ברחוב בן יוסף שלמה בבני ברק, כשהוא ללא רוח חיים. מותו נקבע על ידי גורמי רפואה.
שוטרי מרחב דן ותחנת בני ברק הגיעו למקום והחלו בפעולות חקירה, תוך איסוף ממצאים וראיות לרבות גביית עדויות.
עם התקדמות החקירה ופעולות מהירות של החוקרים, הם התחקו אחר חשוד בדרום תל אביב, רונן ואזנה (51) מבני ברק, שנעצר והועבר לחקירה.
לאתר "פוסטה" נודע כי החשוד בעל עבר פלילי מכביד בעבירות אלימות ורכוש, אך עיקרו לא מהשנים האחרונות; הרשעותיו האחרונות היו בשנים 2024 ו-2021.
בתום הערכת מצב בראשות מפקד מחוז תל אביב, ניצב חיים סרגרוף, החקירה הוטלה על היחידה ללוחמה בפשיעה (יל"פ) במשטרת מרחב דן. לאחר חקירה ראשונית, החשוד הובא לבית משפט השלום בתל אביב, שם ביקשה המשטרה להאריך את מעצרו בשמונה ימים.
בפתח הדיון בעניינו של החשוד סיפר נציג המשטרה על הנסיבות שהובילו למעצרו: "ישנם חומרי חקירה רבים המחזקים את החשד לגרימת מותו של המנוח שלא בצורה טבעית. החשוד היה לשיטתנו בבריחה מאז האירוע. לאחר סריקות נרחבות הוא אותר ונעצר, נחקר ולא שיתף פעולה עקב מצבו".
מהדיון עצמו עלה כי על גופתו של המנוח נמצאו מספר סימנים שהמשטרה בודקת כיצד נגרמו, בין היתר באמצעות המכון לרפואה משפטית באבו כביר. עוד נודע כי הקורבן מוכר על רקע שימוש בסמים.
סנגורו של החשוד, עו"ד גיל פרידמן, הכחיש את המיוחס למרשו.
במהלך הדיון סירב נציג המשטרה לחשוף פרטים מהחקירה או את הראיות שיש בתיק נגד החשוד.
בתום הדיון, השופט גד מינא קבע כי קיים חשד סביר ולאור חשש משיבוש האריך את מעצרו של החשוד עד 22 בינואר.
בהמשך החקירה נעצר גם אורי ואזנה (58) מבני ברק, אחיו של החשוד המרכזי, בחשד לקשירת קשר וסיוע לאחר מעשה.
המשטרה ביקשה להאריך את מעצרו בשמונה ימים. המשטרה חושדת כי סייע להימלטותו של אחיו אשר נעצר כאמור בעיר אחרת. במשטרה טענו כי החשש מפני שיבוש "זועק לשמיים" כיוון שמדובר באחים.
עוד עלה מהדיון כי שני החשודים היו יחד בעת מותו של הקורבן.
הסנגורית של החשוד, עו"ד לירון שרקוביק, הכחישה את המיוחס לחשוד.
השופטת חני ברוך אלון קבעה כי קיים חשד סביר והאריכה את מעצרו עד 22 בינואר.










