
מחמד (29) ועואד (28) אבו מנסי, בני משפחה אחת מבאר שבע, נעצרו על ידי שוטרי תחנת המשטרה המקומית בחשד שב-16 במרס היו מעורבים בחטיפת אדם אחר בעיר העתיקה, תקיפתו ואיומים על חייו.
לפי החשד, על רקע חוב כספי של הקורבן כלפי מי מהחשודים, השניים חטפו את החייב מבית קפה והעבירו אותו למקום מסתור, שם החזיקו בו מספר שעות, תקפו אותו באמצעות חפצים שונים, איימו עליו ודרשו ממנו כסף.
לצד עדויות שנגבו בפרשה, בידי המשטרה ככל הנראה גם סרטוני אבטחה, אך היא מסרבת לחשוף האם נראית בהם התרחשות כלשהי הקושרת מי מהחשודים למיוחס לו.
שני החשודים הובאו לבית משפט השלום בבאר שבע, שם ביקשה היחידה החוקרת להאריך את מעצרם בשמונה ימים. בפתח הדיון הצהיר נציג המשטרה כי בידי החוקרים "ראיות משמעותיות כבר בשלב זה של החקירה כנגד שני החשודים". לפי המשטרה, לאירוע יש מניע, רקע, וגם ראיות.
מהדיון עלה כי המשטרה נחשפה לאירוע בעקבות עדות הקורבן עצמו. עוד עלה, כי מחמד טען בחקירתו שקיים חוב כספי בינו לבין הקורבן. הסנגורית שלו, עו"ד אפרת צרפתי, טענה כי החשודים שוחחו עם אביו של הקורבן על מנת להגיע להבנות בעניין החוב.
הסנגורית של עואד, עו"ד אור בן שאנן, אמרה בדיון: "מדובר ביישוב סכסוך חברי בין שני החשודים עם מי שהינו חבר שלהם שנים ארוכות, באישור אביו ובתיאום מראש".
השופטת עירית קויפמן קבעה כי קיים חשד סביר והאריכה את מעצרם של החשודים עד היום (22 מרס). היום ביקש נציג המשטרה להאריך שוב את מעצרם של החשודים, תוך שציין: "תיק החקירה התקדם משמעותית מאז הארכת המעצר הקודמת וכך גם הראיות נגד שני החשודים. מדובר באירוע חמור מאוד, מן החמורים, שבו נלקח אדם בכוח מבית קפה למקום מסתור….".
נציג המשטרה אף הצהיר בידי החוקרים ראיות אובייקטיביות, אולם סירב לחשוף אם בידיהם סרטון. בסופו של הדיון, השופטת שוש שטרית האריכה את מעצרם של החשודים עד 26 במרס, תוך שציינה כי החשד הסביר הפך לתשתית ראייתית ממשית.











הם ידועים כעבריינים. משפחה זבל